شهرکرد-مجری گیاهان دارویی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: از یک هزار و ۸۰۰ هکتار سطح گیاهان دارویی این استان، ۲۶۰ هکتار به کشت گیاه دارویی زعفران اختصاص یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، یزدان احمدزاده صبح امروز در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: از یک هزار و ۸۰۰ هکتار سطح گیاهان دارویی این استان، ۲۶۰ هکتار به کشت گیاه دارویی زعفران اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: با توجه به اقلیم منطقه و نوع آب و هوای استان، کیفیت آب و ارتفاع از سطح دریا زعفران چهارمحال و بختیاری از کیفیت بالایی برخوردار است، به‌طوری‌که در بسیاری موارد زعفران این استان به خراسان وارد و با برند خراسان صادر می‌شود.
مجری گیاهان دارویی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: زعفران یک گیاه نیمه‌گرمسیری است و در زمستان‌های با زمستان‌های ملایم، تابستان‌های گرم و خشک، ارتفاع یک هزار و ۳۰۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ عملکرد خوبی دارد و دمای زیر ۲۰ تا ۴۰ درجه را تحمل و به‌خوبی رشد می‌کند، بنابراین چهارمحال و بختیاری استان خوبی برای رشد زعفران است.
احمدزاده بیان داشت: به جرأت می‌توان گفت در تمام شهرستان‌های این استان کشت زعفران انجام می‌شود.
وی یکی از مزایای کشت زعفران را کم‌آب‌بر بودن و ماندگاری بالا آن دانست و گفت: این محصول ایجاد اشتغال مولد کرده و درآمد پایداری برای کشاورز دارد.
مجری گیاهان دارویی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: کشاورز با یک نوبت کاشت می‌تواند پنج تا هفت سال برداشت داشته باشد و بعد از این مدت پیاز زعفران قابل فروش است.
احمدزاده با اشاره به خواص زعفران یادآور شد: زعفران آرام‌بخش، اشتهاآور، ضد اسپاسم، مفید برای بیماری‌های قلبی و سرطانی و… است.
وی گیاه زعفران را در بین گیاهان دارویی مقرون به صرفه دانست و خاطرنشان کرد: از همین‌رو رویکرد کشاورزان به این گیاه بالا است.
مجری گیاهان دارویی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری به عملکرد زعفران اشاره و بیان داشت: از ۲۶۰ هکتار زیر کشت زعفران در این استان میانگین ۵ کیلو و نیم برداشت شده و سالانه یک هزار و ۵۰۰ کیلو کلاله زعفران خشک به بازار عرضه می‌شود.