به گزارش خبرنگار مهر، داریوش فرمانی بعد از ظهر سه شنبه در آئین افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه سراسری صنایعدستی کرمانشاه که در محل نمایشگاههای بینالمللی کرمانشاه با حضور استاندار کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اهمیت صنایع دستی در استان کرمانشاه و پیگیری برای پیشرفت و ارتقا این هنر سه سیاست در این راستا دنبال شده است.
وی افزود: آنچه که به عنوان هدف اصلی این استان برای ارتقا صنایع دستی مورد نظر شده بکارگیری سیاستهای حمایتی شامل تکمیل زنجیرههای ارزش صنایع دستی، ترویج صنایع دستی و حمایت از تولیدات صنایع دستی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه به قدمت و تاریخچه صنایع دستی در استان کرمانشاه اشاره داشت و تصریح کرد: بر همین اساس و با تکیه بر هنر صنایع دستی در این استان تاکنون شهرستانهای هرسین در حوزه گلیم بافی، دالاهو در رشته تنبور و نودشه در زمینه گیوه بافی به عنوان شهرهای ملی به ثبت رسیدهاند.
فرمانی ادامه داد: همچنین بر اساس برنامهریزیهای انجام شده بنابر وجود استعدادهای فراوان در این استان در ۲ رشته دیگر شامل میناکاری و چوب نیز مقدمات تکمیل زنجیره ارزش آنها در دستور کار قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اهمیت و لزوم حوزه آموزش صنایع دستی، گفت: ارائه آموزش رایگان صنایع دستی به بیش از ۵۰۰ نفر طی ۲ سال گذشته و بیمه هزار نفر از هنرمندان صنایع دستی استان طی ۱۸ ماه گذشته انجام گرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه عنولن کرد: با برگزاری کارگاههای آموزشی صنایع دستی تاکنون شاهد استقبال خوبی از علاقهمندان به رشتههای صنایع دستی بودیم اما با توجه به اهمیت توسعه و بسط این حوزه در صورت تأمین اعتبارات مورد نیاز میتوان علاوه بر شهرها در دهستانها و روستاها نیز آموزشهای کارگاهی خوزه صنایع دستی را آغاز کرد.
فرمانی یادآور شد: بر اساس حمایتهای انجام گرفته از تولیدات صنایع دستی سال گذشته در حوزه مشاغل خانگی رشتههای زیر مجموعه صنایع دستی مبلغ ۴۸ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردیم که ایجاد شغل برای حدود ۴۸۰ نفر را به همراه داشته است و در حال حاضر نیز نزدیک به یک هزار نفر متقاضی دریافت تسهیلات در صف انتظار هستند که مجموعاً حدود ۵۰۰ نفر یه بانک معرفی شدهاند.