مهاجرت به دلیل نبود امکانات معیشتی، گستردگی بیکاری و درآمد نامناسب، پدیده مهاجرت از شهرستان‌ها را به وجود آورده که همین مسئله می‌تواند عواقب سختی برای شهرهای مبدا و مقصد داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهاجرت به دلیل نبود امکانات معیشتی، گستردگی بیکاری و درآمد نامناسب، پدیده مهاجرت از شهرستان‌ها را به وجود آورده که همین مسئله می‌تواند عواقب سختی برای شهرهای مبدا و مقصد داشته باشد.

شهرستان کوثر با جمعیت ۶۰ هزار نفر تبدیل به شهرستان شده بود اما به دلیل مهاجرت در اثر نبود شغل و امکانات مناسب معیشتی، جمعیت به ۱۳ هزار نفر کاهش یافته که این کوچ می‌تواند در آینده برای شهرستان و این منطقه، عواقبی داشته باشد.

شغل تمام مردم کوثر کشاورزی و باغداری است و محصولات گردو و زردآلو و گلابی کشت می‌شود. امرار معاش مردم از این طریق صورت می‌گیرد و کشاورزی به صورت دیمی است؛ یعنی یک سال کشت می‌شود و یک سال دیم انجام می‌شود و به همین دلیل مردم از لحاظ درآمد با محرومیت مواجه هستند.

سد نیمه تمام کوثر هم تا کنون به بهره‌برداری نرسیده؛ لذا استفاده از این ظرفیت می‌تواند برای منطقه مفید واقع شده و مهاجرت معکوس را به دلیل افزایش اشتغال ناشی از ظرفیت سد به وجود آورد.

افزایش آمار طلاق و بیکاری از جمله معضلات فرهنگی این شهرستان هستند و افزایش مهاجرت باعث شده برخی از مناطق خالی از سکنه باشند که همین مسئله می‌تواند خطرات اجتماعی و افزایش جرم را در این مناطق بالا ببرد.

کوثر از لحاظ گردشگری محیطی زیبا و گردشگرپذیر دارد اما به دلیل عدم وجود امکانات، این ظرفیت بلااستفاده مانده است؛ برای مثال احداث پل گردشگری شیشه‌ای در شهرستان‌های هیر و مشکین‌شهر در مناطق خشک احداث شده اما در کوثر با وجود مراتع سبز، احداث این پل می‌توانست زیبایی بیشتری به وجود آورد.

حضور بنیاد برکت و بنیاد علوی از زمان شیوع ویروس کرونا، با توزیع بسته‌های معیشتی و کمک‌های عمرانی انجام یافت اما در بحث اقدامات فرهنگی، حرکتی انجام نگرفته است.