یک شرکت دانش‌بنیان موفق به بومی‌سازی لاینرهای سرامیکی شده است که از مقاومت بسیار بالایی در مقابل خوردگی و سایش برخوردار است و در صنایعی چون صنایع تولید نیرو و صنایع پتروشیمی کاربرد دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، شرکت رایکاصنعت افرند در سال ۱۳۵۹ به منظور فعالیت در زمینه تولید و گرانوله‌سازی انواع نانو پودرهای سرامیکی تاسیس شد.

سید احمد شریف نیا، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان رایکاصنعت افرند در توضیح زمینه کاری این شرکت گفت: تخصص این مجموعه در زمینه تولید نانو پودرهای سرامیکی با گرید اپتیکی و غیراپتیکی، نانوپودرهای سرامیکی مغناطیسی، گرانوله‌سازی انواع پودرهای سرامیکی از جمله اکسید آلومینیوم، شکل دهی انواع پودرهای سرامیکی و زینترینگ انواع نانوپودرهای سرامیکی است و با گردآوری این بخش‌ها تحت نامی یکسان سعی در ارائه فعالیت‌های کامل در زمینه سرامیک‌های پیشرفته به سازمان‌ها و نهادهای دولتی، شرکت‌های خصوصی و اشخاص دارد.

وی ادامه داد: لاینرهای سرامیکی از جمله محصولات دانش‌بنیان این شرکت است. این لاینرها از مقاومت بسیار بالایی در مقابل خوردگی و سایش برخوردار هستند و در صنایع مختلفی از جمله صنایع تولید نیرو (توربین‌های بادی و ...)، صنایع معدنی، پتروشیمی و .... کاربرد دارند.

به گفته شریف نیا به علت قرارگیری لاینرها در معرض تنش‌های بالا، این قطعات سرامیکی به استحکام بالایی نیازمند هستند که در صورت وجود خلل و فرج و آخال ها در ساختار آن ها، استحکام قطعات کاهش می یابد.

وی با بیان اینکه ایجاد یک ساختار با چگالی کامل منجر به بهبود خواص مکانیکی ماده خواهد شد، گفت: با دستیابی به خواص مکانیکی مطلوب، استحکام و چگال بودن بدنه موردنظر به شرایط مناسب نزدیک‌تر خواهدشد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: به علت تجارب قبلی در زمینه سرامیک‌های شفاف و توانایی سنتر نانوذرات با ویژگی‌های مطلوب، لاینرهای سرامیکی چگال و مقرون صرفه تولید شده که دارای خواص مکانیکی و شیمیایی مطلوبی هستند.

شریف نیا در خصوص ظرفیت تولید لاینرهای سرامیکی در این شرکت تصریح کرد: از آنجا که کار ما سفارش محور است، عدد مشخصی در مورد ظرفیت تولید نمی توان ارائه کرد اما با این حال، ما محدودیتی در تولید نداریم. در حال حاضر سفارش هایی از فولاد مباکه و ذوب آهن در دست انجام داریم.

وی با بیان اینکه هنوز موفق به صادرات نشده ایم، اظهار داشت: در نمایشگاه‌های عراق و ترکیه شرکت کرده ایم و امیدواریم که بتوانیم قراردادهای خوبی در این نمایشگاه ها امضا کنیم.

وی همچنین مزیت فنی لاینرهای سرامیکی را نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی در عمر مفید آن‌ها دانست و افزود: استحکام بیشتر و مقاومت به سایش بالاتر دردسترس بودن از دیگر مزایای این محصول است. لاینرهای پلاستیکی قبلا از آلمان و روسیه وارد می شد ولی امروز در نائین این محصول را تولید می کنیم. امکان تعویض محصولات در صورت داشتن هرگونه ایراد و ارائه خدمات پس از فروش از دیگر مزیت های این محصول است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص صرفه جویی این محصول اظهار داشت: ما تا پنج سال پیش ۳۰ تا ۴۰ درصد نسبت به نمونه مشابه خارجی صرفه جویی ارزی داشتیم. مضاف بر اینکه دیگر مشتری خواب سرمایه هم نخواهد نداشت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از رهگذر تولید لاینرهای سرامیکی، شش نفر مشغول به کار شده‌اند.