به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا فرزین در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی کلیات لایحه اجازه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بینالمللی پول اظهار کرد: ما در حال حاضر در صندوق بینالمللی پول رئیس یک گروه هستیم که هفت کشور عضو آن هستند و ۲.۵ رأی هم داریم و به عنوان سرگروه جلو مینشینیم و بقیه از ما تبعیت میکنند.
وی با اشاره به اینکه الان قرار است افزایش سرمایه در این صندوق صورت گیرد، ادامه داد: در واقع، قرار است ما حدود یک میلیارد و ۷۸۳ میلیون دلار افزایش سرمایه در صندوق داشته باشیم.
رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: صندوق بینالمللی پول اعلام کرده هر کسی میتواند ۵۰ درصد افزایش سرمایه داشته باشد. ما برای تأمین این مقدار پول، ۷۵ درصد سفته و ریال میدهیم و ۲۵ درصد از ارزی را که در کشورهای دیگر داریم و استفاده نمیکنیم، به این صندوق منتقل میکنیم، چراکه صندوق بینالمللی پول سود میدهد و ۵ میلیارد دلار با افزایش سرمایه به ۷ میلیارد دلار میرسد و در مراحل بعدی قابل استفاده است.
فرزین تصریح کرد: اگر سهم ما افزایش پیدا نکند، دیگران افزایش سرمایه داده و با از سرگروهی میافتیم، ما هم منتقد عملکرد صندوق بینالمللی پول هستیم، اما دلیل نمیشود که جایگاه خود را از دست دهیم.
وی اظهار کرد: ما در عراق و ترکیه پول داریم اما به ما سود نمیدهند. بر این اساس، میتوانیم این پول را به صندوق بینالمللی انتقال دهیم که سود بگیریم و از سوی دیگر آنها نمیتوانند آن را بلوکه کنند. ما تحریم هستیم و سختگیریهایی میشود، اما در نهایت پولهای ما در صندوق بینالمللی به عنوان ذخایر ارزی کشور به شمار میآید.