شفت- آب بندان ملاسرای شهرستان شفت با حضور مسئولان استانی و شهرستانی از گونه گیاه مهاجم و سمی سنبل آبی پاکسازی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ظهر چهارشنبه با حضور مدیرکل محیط زیست استان گیلان و فرماندار شهرستان شفت و همراهی برخی از رؤسای ادارات این شهرستان در آب بندان ملاسرای بخش مرکزی از مراحل آغاز و ادامه عملیات پاکسازی از گیاه مهاجم و سمی سنبل آبی پاکسازی شد.

«مهدی نقدی» فرماندار شهرستان شفت در حاشیه اجرای این عملیات اظهار کرد: گیاه مهاجم سنبل آبی به علت رشد سریع در محیط‌های آبی و تهدیدهایی که می‌تواند بر اکوسیستم‌های آبی تحمیل کند، یکی از خطرناک‌ترین گونه‌های گیاهی مهاجم در دنیا است لذا با توجه به رشد این گیاه در این آب بندان، پس از برنامه ریزی ها و تصمیم گیری های انجام شده در شورای پدافند غیرعامل شهرستان و هماهنگی‌های شهرستانی و استانی، تصمیم بر این شد که در پنجمین روز از هفته پدافند غیرعامل، این عملیات اجرایی شود.

نقدی با تاکید بر همکاری و همت دستگاه‌های اجرایی شهرستان برای جمع آوری سنبل آبی در آب بندان ملاسرا بیان کرد: ۳ هکتار از آب بندان ملاسرا آلوده به گونه مهاجم سنبل آبی شده است که با برنامه ریزی های انجام شده انتظار می‌رود این آب بندان تا پایان امروز از این گیاه آلوده پاکسازی شود.

وی ادامه داد: برای پاکسازی گیاه مهاجم سنبل آبی در عرصه‌های آبی از جمله کانال‌های آبیاری و استخرهای ذخیره آب و آب بندان‌ها، ادارات امور آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی، محیط زیست و همکاری شورا و دهیار مسئولیت دارند.

نقدی گفت: با همکاری و همت اداره حفاظت محیط زیست، میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای، راهداری، منابع طبیعی، شورای اسلامی و دهیاری روستای ملاسرا و تعدادی از دوستداران محیط زیست شفت، عملیات پاکسازی پهنه آب بندان ملاسرا از گونه مهاجم سنبل آبی که به شکل فزاینده‌ای در حال رشد و تکثیر بود، از امروز چهارشنبه اجرایی شده است.

فرماندار شفت با اشاره به اینکه این گونه گیاه باید در شهرستان ریشه کن شود بیان کرد: گیاه مهاجم سنبل آبی از آب بندان های آب کشاورزی این شهرستان به زودی جمع‌آوری می‌شود.

وی تصریح کرد: خوشبختانه این گیاه مهاجم سنبل آبی فقط در آب بندان ملاسرا تکثیر شده که عملیات جمع آوری این گیاه با همت اعضای شورای پدافند غیرعامل شهرستان در حال انجام است.

نقدی با اشاره به اینکه همه آحاد مردم باید در کنار محیط زیست و محیط‌بانان قرار گیرند، تصریح کرد: گیاه مهاجم سنبل آبی تهدید جدی برای اکوسیستم آبی منطقه به شمار می‌رود و بی توجهی نسبت به مدیریت این گیاه مزاحم، آثار مخربی بر کشاورزی، محیط زیست وارد می‌کند.