بوشهر- رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بیمارستان تک تخصصی قلب استان بوشهر به ۲ دستگاه پیشرفته پمپ قلب و ریه مجهز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن ملکی زاده بعد از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در راستای نوسازی تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای بیمارستان‌ها و ارتقا کمی و کیفی خدمات درمانی، دو دستگاه پمپ قلب و ریه برای بیمارستان تک تخصصی قلب بوشهر خریداری که یکی از آن‌ها امروز در اختیار این بیمارستان قرارگرفته و دیگری به‌زودی تحویل داده خواهد شد.

وی گفت: با اشاره به اینکه پمپ قلبی و ریوی از مهم‌ترین و باارزش‌ترین تجهیزات بخش جراحی قلب باز است افزود: به‌منظور افزایش رضایتمندی مردم پس از ۱۶ سال به‌روزترین و پیشرفته‌ترین مدل روز دستگاه پمپ قلب و ریه جایگزین و در اختیار مردم شریف استان بوشهر قرار گرفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: برای خرید این ۲ دستگاه بالغ بر ۲۳۰ هزار میلیارد ریال بدون تأمین لوازم جانبی هزینه شده که امکان انجام پیچیده‌ترین عمل‌های جراحی قلبی را با بالاترین استانداردهای جهانی فراهم می‌آورد.

بهبود شرایط انجام عمل‌ها

وی گفت: پمپ قلبی -ریوی که به آن دستگاه یا ماشین قلب و ریه نیز گفته می‌شود دستگاهی است که می‌تواند در عمل‌های جراحی قلب و عروق وظیفه قلب و ریه فرد را بر عهده بگیرد.

ملکی‌زاده افزود: این بدین معنا است که در اکثر عمل‌های جراحی قلب باز، پمپ قلب و ریه، به‌جای قلب، عمل پمپاژ خون و به‌جای ریه، عمل اکسیژن‌رسانی به خون را انجام می‌دهد.

وی بیان کرد: عملکرد اصلی دستگاه (پمپ)، رساندن خون اکسیژن‌دار به مغز و دیگر اندام‌های حیاتی بدن است تا کادر جراحی بتوانند روی قلبی که خالی از خون و بی‌حرکت است به‌راحتی عمل جراحی را انجام دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: خونی که به قلب بازمی‌گردد ابتدا وارد دستگاه (پمپ) شده و اکسیژن‌دار می‌شود، سپس به آئورت پمپاژ و پس از اتمام عمل جراحی، قلب دوباره شروع به کارکرده و دستگاه (پمپ) قلب و ریه از بیمار جدا می‌شود.