مصرف گاز در آبان رکورد زد، سوخت گیری به صورت عادی ادامه دارد و برق گران می‌شود از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.

به گزارش خبرنگار مهر، مصرف گاز در آبان رکورد زد، سوخت گیری به صورت عادی ادامه دارد و برق گران می‌شود از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.

فعالیت پالایشگاه تهران طبق روال عادی ادامه دارد

سخنگوی پالایشگاه تهران ضمن تکذیب هدف قرارگرفتن پالایشگاه تهران در حمله بامداد گذشته رژیم صهیونیستی به اهدافی در کشور گفت: هم‌اکنون پالایشگاه تهران طبق روال عادی در حال فعالیت است.

شاکر خفایی افزود: هیچ‌گونه حمله‌ای به تأسیسات این پالایشگاه نشده است و تولید در این واحد پالایشی کشور طبق روال عادی ادامه دارد.

سوخت‌گیری به صورت عادی ادامه دارد

رضا نواز سخنگوی صنف جایگاهداران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد مردم بر خلاف عملیات وعده صادق یک که به پمپ بنزین‌ها مراجعه کردند، نیمه شب و صبح امروز رفتار هیجانی نداشتند و هم اکنون شرایط سوخت‌گیری در پمپ بنزین‌ها طبیعی است.

وی گفت: از شب گذشته تاکنون افزایش مصرفی وجود نداشته و توزیع سوخت به روال عادی در حال انجام است.

واقعی‌سازی قیمت برق برای مشترکان پرمصرف در حال انجام است

کامبیز ناظریان مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران گفت: تعرفه‌ها به سمتی است که کسانی که بیش از الگو، مصرف دارند تعرفه صادراتی را بپردازند. به سمت واقعی سازی قیمت‌ها برای مشترکان پر مصرف در حال حرکت هستیم و کنتورهای هوشمند این امکان را در اختیار ما قرار می‌دهند که مصرف مشترکان پرمصرف را مدیریت کنیم.

شبکه برق کشور در شرایط پایدار است

مهدی مقیم زاده، مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق در پاسخ به سوالی در خصوص اتفاقات ناشی از تجاوز رژیم صهیونیستی به حریم هوایی ایران، گفت: در اتفاقات شب گذشته هیچ گونه مشکلی برای شبکه برق کشور رخ نداده و شرایط شبکه برق در اقصی نقاط کشور کاملاً نرمال و پایدار است.

وی در خاتمه اضافه کرد: ۲۲ سال است که شبکه برق ایران با هیچ گونه فروپاشی که منجر به خاموشی گسترده شود مواجه نشده و پایدار است.

فعالیت در صنعت نفت ایران عادی است

روابط عمومی وزارت نفت شنبه پنجم آبان اعلام کرد، رژیم صهیونیستی شامگاه شنبه با نقض قوانین بین‌المللی به حریم هوایی ایران وارد شد و طبق بررسی‌های انجام شده، هیچ‌کدام از تأسیسات نفتی کشور آسیبی ندیده و فعالیت در این صنعت عادی است.

توسعه همکاری ایران و چین در حوزه تجدیدپذیر

عباس علی آبادی وزیر نیرو گفت: در سفری که به چین داشتم مذاکراتی با شرکت‌های این کشور برای توسعه همکاری‌ها در حوزه تجدیدپذیرها صورت گرفت.

وی ادامه داد: برای عقد قرارداد به این کشور سفر نکردیم هدف شرکت در اجلاس بود، نقطه نظرات خودمان را در حوزه تجدید پذیر اعلام کردیم و از سرمایه گذاران برای حضور در ایران دعوت کردیم.

وی افزود: با شرکت‌های زیادی مذاکره داشتیم که منتظریم پیشنهاد خود را به ما اعلام کنند و طبیعی است که در یک قاعده برد برد با آن‌ها همکاری کنیم.

طی سه سال تنها ۲۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر ایجاد شد

علی امین، عضو سندیکای برق گفت: در ۳ سال اخیر با وجود هدفگذاری های بزرگ در بخش تجدیدپذیر ها، تنها ۲۰۰ مگاوات عملکرد دولت در ایجاد ظرفیت جدید در نیروگاه‌های تجدیدپذیر بود.

سال آینده ناترازی برق کاهش می‌یابد

محمد اولیا مدیر عامل گروه مپنا گفت: برای جبران ناترازی برق برای سال آینده، وزارت نیرو ۱۴ اقدام را تعریف کرده و مپنا پروژه‌های را در دستور کار دارد که پیش بینی می‌شود ناترازی برق کاهش یابد.

ذخیره‌سازی سوخت و تولید برق پایدار زمستان در دستورکار قرار گیرد

ابوالفضل عسگری، مدیرعامل شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه برنامه‌های ارتقای توان تولید واحدهای گازی و رفع محدودیت تولید واحدهای بخاری باید به جدیت دنبال شود، ادامه داد: لازم است که راهکارهای موجود برای جبران فاصله بین ظرفیت عملی نیروگاه‌های حرارتی با انرژی تولید شده شناسایی و برنامه لازم از سوی شرکت‌های مدیریت تولید برای اولویت‌بندی پروژه‌ها و اجرای اقدامات مربوطه تدوین شود.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه جایگزینی واحدهای نیروگاهی فرسوده در اولویت برنامه‌های برق حرارتی قرار خواهد گرفت، اضافه کرد: با توجه به در پیش بودن روزهای سرد سال مسئله ذخیره‌سازی سوخت و تمهیدات مربوطه برای تولید برق پایدار زمستانه نیروگاه‌های حرارتی به صورت جدی در دستور کار قرار مدیران استانی قرار گیرد.

ابلاغ آئین نامه بازار گواهی صرفه جویی برق در آینده نزدیک

یزدان رضایی گفت: آئین نامه راه اندازی بازار گواهی صرفه جویی انرژی برق تدوین و بزودی نهایی و ابلاغ می‌شود و تمامی بخشنامه‌های اقتصادی وزارت نیرو پس از مشورت با بخش خصوصی صادر می‌شود.

۹۹ درصد نیروگاه‌های کوچک مقیاس خصوصی است

محمد بیات رئیس انجمن تولید کنندگان با بیان اینکه ۹۹ درصد نیروگاه‌های کوچک مقیاس خصوصی واقعی بوده و سرمایه مردم است، گفت: راه اندازی تابلوی برق آزاد اقدامی بسیار مهم در جهت توسعه مولدهای مقیاس کوچک است.

وی با تاکید بر اینکه معضل وجود ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی برق بی‌تردید فقط با توسعه تجدید پذیرها حل نمی‌شود، ادامه داد: این نکته باید مورد تاکید قرار گیرد که مقیاس کوچک‌ها برق پایداری دارند و زمان احداث این نیروگاه‌ها بسیار کوتاه مدت است و گاز کمی را مصرف می‌کنند.

تقاضا برای سوخت گاز رو به افزایش است

امید شاکری مدیرکل سیاست گذاری، برنامه‌ریزی راهبردی و مدیریت انرژی وزارت نفت ضمن بررسی با بیان اینکه به طور متوسط سالانه ۴.۸ درصد مصرف گاز طبیعی در کشور افزایش می‌یابد، افزود: بر این اساس ۷.۷ درصد سهم بخش نیروگاهی، ۳.۶ درصد سهم بخش خانگی و تجاری، ۴.۹ درصد سهم صنایع، ۲.۹ درصد سهم صنایع غیرعمده و ۴.۷ درصد سهم سایر بخش‌ها است.

وی در این زمینه تصریح کرد: با بررسی آمار به خوبی مشاهده می‌شود تقاضا برای سوخت گاز به شکل فزاینده‌ای رو به افزایش است و هرچه بیشتر برای پاسخ به این تقاضا تلاش شود باز هم دچار ناترازی خواهیم بود.

به گفته شاکری، معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت از سال ۱۴۰۰ تاکنون مجوز تخصیص گاز طبیعی برای ظرفیت ۱۴۶۲ مگاوات نیروگاه مقیاس کوچک صادر کرده است. بر اساس شواهد موجود بخش اعظم نیروگاه‌های مقیاس کوچک بدون بهره برداری از بخش حرارت به تولید برق می‌پردازند.

چالش‌های توسعه نیروگاه‌های تولید پراکنده

مهدی اسدالله پور رئیس کمیته تولید پراکنده سندیکای صنعت برق چالش‌ها و راهکارهای توسعه سرمایه‌گذاری در حوزه تولید پراکنده را تشریح کرد و گفت: قراردادهای برنامه هفتم دارای تضامین مالی سنگین است و این امر بر تأمین سرمایه تأسیس نیروگاه تولید پراکنده تأثیر منفی دارد.

رئیس کمیته تولید پراکنده سندیکای صنعت برق ایران افزود: عدم وجود حمایت‌های تأمین مالی مدل‌های نیروگاه‌های تولید پراکنده برق با توجه به وضعیت کلی صنعت و ناترازی موجود در تأمین انرژی از دیگر چالش‌های پیش روی این بخش است.

اسدالله پور یادآور شد: در حال حاضر با توجه به اولویت احداث نیروگاه‌های تولید پراکنده جهت تأمین برق، حذف معافیت‌های حقوق گمرکی در سال‌های اخیر برای تجهیزات تولید پراکنده موجب چالش‌های جدی در تأمین مالی این دسته از پروژه‌ها شده است.

۹۸۶ قطعه در پالایشگاه چهارم پارس جنوبی بومی سازی شد

بهزاد سالاری مدیر پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی از خودکفایی ساخت ۹۸۶ قلم کالا و تجهیزات فنی با استفاده از دانش و تخصص نیروهای ایرانی و بهره‌مندی از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی خبر داد و گفت: پالایشگاه چهارم پارس جنوبی با استفاده از توان و دانش جوانان شایسته و کارآمد و دستیابی به دانش روز دنیا از استفاده و به‌کارگیری کالاهای خارجی بی‌نیاز شده است.

برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر ۱۰ برابر قیمت از مشترکان خریداری می‌شود

مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر قیمت خرید برق مولدهای تجدید پذیر از سوی صنعت برق را ۱۰ برابر قیمت فروش برق به مشترکان عنوان کرد که از جذابیت‌های سرمایه گذاری در این حوزه حکایت دارد.

برق گران می‌شود / صنعت برق نباید وابسته به بودجه دولتی باشد

عباس علی آبادی وزیر نیرو در گفتگو با خبرنگار مهر درباره قیمت برق اظهار کرد: بر اساس قانون مانع زدایی صنعت برق تکلیف شده است که قیمت برق افزایش پیدا کند و مطابق با قانون وزارت نیرو نباید وابسته به بودجه دولتی باشد.

وی ادامه داد: بر اساس قانون مانع زدایی از صنعت برق دولت موظف است دیگر نقشی در تأمین ریالی برق نداشته باشد و مردم باید برق مورد نیاز خود را خریداری کنند به خصوص پر مصرف‌ها که باید برق خود را از بازار آزاد و محل تجدید پذیرها تهیه کنند.

وزیر نیرو خاطر نشان کرد: بر اساس قانون تنها به مصارف برق تا سطح الگو یارانه پرداخت می‌شود و آن دسته از مشترکانی که مصارف بالایی دارند، یا باید با اقدامات مدیریتی مصرف برق خود را به سطح الگو نزدیک کنند و یا برق مازاد خود را از طریق روش‌های جایگزین مانند ذخیره ساز، مولدهای خورشیدی و بورس انرژی تأمین کنند.

اختصاص ۷۰۰ میلیون دلار اعتبار ارزی به سرمایه گذاران تجدیدپذیر

علیرضا پرنده مطلق معاون فنی و مهندسی ساتبا از اختصاص ۷۰۰ میلیون دلار سهمیه ارزی از سوی بانک مرکزی برای تسهیل گری در تأمین منابع مالی مورد نیاز سرمایه گذاران ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر خبر داد.

گازوئیل تحویلی به نیروگاه‌ها ۳۰ درصد کاهش یافت

مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل توانیر با بیان اینکه گازوئیل تحویلی به نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد کمتر شده است، گفت: ۶۰ درصد مخازن سوخت نیروگاه‌ها خالی است.

وی در رابطه با آخرین وضعیت تأمین سوخت زمستانی نیروگاه‌ها، اظهار کرد: تنها ۴۰ درصد از مخازن سوخت نیروگاه‌ها پر است.

ثبت رکورد تازه مصرف گاز در آبان

سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده در هفته نخست آبان امسال با مصرف روزانه ۴۰۵ میلیون مترمکعب، رکوردی تازه را در تاریخ صنعت گاز ثبت کرد.

وی ادامه داد: بر اساس آمار موجود، هیچ سالی در هفته نخست آبان‌، این حجم مصرف را تجربه نکردیم، ضمن آنکه با وجود پیش‌بینی هواشناسی درباره برودت هوا، باز هم با اختلاف ۲ تا ۳ درجه سردتر، پیش‌بینی مصارف گاز به‌ویژه در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده بسیار متفاوت شده است.

افزایش ۲۰ درصدی تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها در سال جاری

کرامت ویس‌کرمی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با رد برخی اظهارات مبنی بر کاهش ۳۰ درصدی تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها در سال جاری گفت: از ابتدای امسال تا یکشنبه، ششم آبان‌ماه در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۰ درصد نفت‌گاز و در مجموع ۳۶ درصد سوخت مایع بیشتر تحویل نیروگاه‌های کشور شده است.

ناترازی سوخت جدی است

محمدرضا عظیمی فر مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: بحث ناترازی سوخت، یک بحران جدی است و برای مقابله با این ناترازی باید مجموعه متعادلی از سیاست‌ها غیرقیمتی با همکاری و توافق ذی‌نفعان فعال در این حوزه اتخاذ و عملیاتی شود.

مصرف انرژی در ایران ۳.۵ برابر میانگین جهانی / واردات گاز نداریم

سعید توکلی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه مصرف انرژی در ایران ۳.۵ برابر میانگین جهانی است، گفت: در زمستان مصرف گاز بخش‌های اولویت دار از ۲۳۰ به ۷۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسد.

وی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر چگونگی وضعیت واردات و سوآپ گاز با کشورهای همسایه خاطرنشان کرد: برای زمستان امسال حتماً یکی از مباحثی که دنبال می‌کنیم بحث واردات گاز است، در مرحله نهایی شدن یک قرارداد در این زمینه هستیم که البته حجم بالایی ندارد.

توکلی تصریح کرد: در حال حاضر هیچ واردات یا سوآپ گازی نداریم.