به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا شهسواری، صبح پنجشنبه در مراسم برگزاری اجلاسیه کنگره ملی شهدای غریب در اسارت کردستان که در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: در ادبیات عامه، جهان و معاصر واژه غربت معانی و برداشتهای بیشماری دارد و اگر بخواهیم جست و جو کنیم این رشته سر دراز پیدا میکند اما یک واژه در این قله میدرخشد و آن هم "شهید غریب در اسارت" است.
وی افزود: این سه واژه اگر در یک تابلو قرار بگیرد تصویری از روز عاشورا را نشان میدهد چرا که عاشورا نماد ایثار، شهادت، غربت و اسارت است و در این داستان غم انگیز اهل بیت (ع) هم اسیر شدند و هم در غربت بودند و هم به شهادت رسیدند
شهیدان ما وارثان حادثه کربلا هستند
شهسواری شهدا را وارثان حادثه کربلا دانست و عنوان کرد: جانبازان شهید و ایثار گران شهید که در غربت به شهادت رسیدند یک تجسم و بازخوانی از این حادثه بودند بنابراین تجلیل از این شهیدان در واقع تجلیل از سالار شهیدان و پیام رسان کربلا است.
وی ادامه داد: درود بر کسانی که در مسیر شهدا گام بر میدارند هستند و در این را را تلاش میکنند و ما خوشحالیم که در استان کردستان یک فرهنگ زیبایی برای تجلیل از مقام شهدا وجود دارد.
مدیرکل بنیاد شهید استان کردستان اضافه کرد: زمانی که پرچم شهیدی بر افراشته میشود و برنامهای بخواهد اجرا شود تمام دستگاههای اجرایی این پرچم را یاری میکند و در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت پیش قراول هستند.
کردستان اولین استانی که بیشترین شهید در غربت را دارد
وی گفت: در این رویداد کردستان به عنوان اولین استانی که بیشترین شهید در غربت را دارد انتخاب شده است چرا که تعداد ۲۴۶ شهید گواهی بر این سخن است.
شهسواری اعلام کرد: از این تعداد ۵ بانوی شهیده با غیرت در کارنامه این جمع داریم و تعداد ۱۱ روحانی سر افراز که همچون ستارهای درخشیدند و به شهادت رسیدند و امروز ما افتخار میکنیم به بودن در رکاب این شهیدان و اینکه میزبان مراسم شهدا هستیم
وی اضافه کرد: به همت دستگاههای اجرایی استان و تمام کسانی که فکر میکردند در این مسیر میتوانند کاری انجام دهند رویدادهای شروع شد و این کار جدید بود که میخواستیم نسل جوان با فرهنگ شهید و شهادت بودیم بنا بر این نشستهای فرهنگی، تئاتر خیابانی در محل مدارس شاهد اجرا شد و امروز شاهد اجرای این رویداد مهم هستیم.