به گزارش خبرنگار مهر، اکبر یوسفی ظهر پنجشنبه در نخستین اجلاس شهرهای تاریخی کشور که به میزبانی شهرداری اصفهان در خانه مشروطیت برگزار شد، اظهار کرد: یکی از موضوعات بااهمیت در یونسکو حفظ آثار ملموس و غیرملموس در کشورها است، در این راستا جمهوری اسلامی ایران با پیگیریهای انجامشده، آثار مهمی را در کشور در یونسکو به ثبت رسانده است.
وی بابیان اینکه ثبت ۵۴ کاروانسرا و موارد مشابه آن در دو سال اخیر در یونسکو نشانه پیگیری مداوم و مستمر کمیسیون ملی یونسکو ایران بوده است، گفت: امیدوارم با پیگیریهایی که نمایندگی یونسکو در شهر اصفهان برای ثبت «مجمع شهرهای تاریخی کشور» در یونسکو انجام میدهد و کمکی که یونسکو به این اقدام میکند، مجمع در دومین دوره به این مهم دست پیدا کند.
نباید بافت تاریخی را به نام بافت فرسوده از میان برد
در ادامه این اجلاس محمدعلی ایزدخواستی، مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان بابیان اینکه تعامل شهرداری اصفهان و میراث فرهنگی در موضوعات مختلف ازجمله «اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران» اتفاق ارزشمندی است، گفت: طرح این پرسشها مهم است که در معماری و شهرسازی ما آیا هویت اسلامی و ایرانی نیز بازتاب یافته است؟ آیا این هویت جایگاهی دارد؟ یا خیر
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان با تأکید بر اینکه نباید بافت تاریخی را به نام بافت فرسوده از میان برد و با لودر به جان آن افتاد، تصریح کرد: بافت تاریخی هویت و کیستی ماست. نباید گمان کرد که این بافت مجموعهای خشت بیارزش بهحساب میآید. توسعه یا تقلیل بافت تاریخی که صاحبان آن آیندگان هستند، به کار تخصصی و تعقل نیاز دارد.