به گزارش خبرنگار مهر، محمدصادق معتمدیان، پیش از ظهر پنج شنبه در نشست صمیمی با مجمع نمایندگان استان تهران، که در محل سالن جلسات استانداری برگزار شد، مشکلات تهران را مشکلات انباشت شده چند دهه دانست و اظهار کرد: حل این مشکلات، نیاز به عزم ملی دارد.
معتمدیان، با بیان اینکه استانداری و مجموعه دولت به تنهایی نمیتوانند مشکلات را حل کنند، گفت: استان تهران با ابر چالشهایی مواجه است که نیاز به توجه و عزم ملی دارد و ظرفیت منحصر به فرد ۳۶ نفری مجمع نمایندگان این استان راهگشای بسیار خوبی برای حل مسائل کلان پایتخت محسوب میشود.
استاندار تهران، چالش آب را موضوع فوق بحرانی استان دانست و عنوان کرد: باید برای جمعیت تهران فکر جدی صورت گیرد و همه ظرفیتها پای کار بیایند، برداشتهای بی رویه از سفرههای آب زیرزمینی سبب تداخل حریم چا ه ها شده، استان تهران با جمعیتی حدود ۱۵ میلیون نفر و تراکم جمعیتی حدود ۱۹ برابر کل کشور، با چالش جدی فرونشست زمین مواجه است، فرونشستی که سالانه بین ۱۲ تا ۲۵ سانتیمتر است و در برخی مناطق کشور از جمله تهران شاهد ۳۶ سانتیمتر فرونشست هستیم، لذا باید به طرحهای آب شرب به عنوان نیاز اساسی نگاه کنیم.
وی با بیان اینکه منابع استان تهران برای برنامه ریزی کافی نیست و نیازمند تأمین منابع مالی هستیم، گفت: از نمایندگان میخواهیم سه چالش و موضوع مهم استان را احصا کنند که بتوانیم با دریافت مصوبه به حل آنها در دولت بپردازیم.
معتمدیان در خصوص تأمین منابع مالی استان تهران عنوان کرد: ۸۰ درصد از اعتبارات به وزارتخانهها و ۲۰ درصد در اختیار استان قرار دارد که کافی نیست و پروژههای ناتمام نیازمند اعتبارات است، از مجمع نمایندگان میخواهیم برای رضایت مندی مردم تلاش کنند تا اعتبار لازم جذب شود، باید وزارتخانهها را موظف شوند که از ۸۰ درصد اعتبارات برای تأمین اعتبارات پروژههای استانی هزینه کنند و در این خصوص اگر مجمع نمایندگان، معاونین و استاندار به صورت منسجم به دنبال جذب اعتبارات ملی باشند میتوانند اثرگذار باشند.
استاندار تهران با تاکید بر ضرورت توسعه متوازن در استان عنوان کرد: لازمه توسعه متوازن، ریل گذاریهای صحیح است، در این زمینه باید به سمتی حرکت کنیم که از سایر منابع مثل اوراق مشارکت اسلامی بهره مند شویم.
معتمدیان، یکی از ملاکهای مهم در ماندگاری مدیران را ارزیابی توانایی آنان در جذب منابع و اعتبارات ملی مطرح کرد و گفت: در استانداری تهران روحیه کار روزمرگی نخواهیم داشت و نیاز به تحول و کار جهادی و شبانه روزی داریم، در انتصابات افراد توانمند و تعریف شده در چارجوب نظام که خود را وقف کنند میخواهیم، در شرایط کنونی کشور که بر روی مردم فشار وجود دارد مدیران در استان تهران تعطیلی نخواهند داشت و در تیم کنونی، کار شبانه روزی ملاک است.
استاندار تهران در خصوص اسکان فرمانداران در محل خدمت اظهار کرد: هیچ تعارفی نداریم، فرماندار باید با حضور شبانه روزی در محل خدمت حاضر و در کنار مردم باشد، معیار در انتصابات، کارآمدی، تعهد و تخصص است، اجازه نمیدهیم حاشیهها بر متن غلبه پیدا کنند و از ظرفیتهای تخصصی استفاده میکنیم، تهران با وجود منابع انسانی مناسب و ظرفیت نخبگانی، نیازی به آوردن نیرو از سایر نقاط ندارد و ان شاالله با مشورت و هم اندیشی نیروهایی کارآمد و متخصص و با انگیزه را به کار خواهیم گرفت.
وی افزود: ما مجری هستیم و مشکل ما برنامه و قانون عزم اجرا نیست، با استقرار تیمها و مسئله شناسی مناسب، برای هر شهرستان یک نقشه راه چهار ساله تعیین میکنیم و به دنبال کارهای نمایشی و وعده دادنهای غیرعملیاتی نیستیم، ضمن احصای مشکلات مردم، همه موارد را به صورت تخصصی و با ارائه برنامه و بودجه و تأمین منابع بررسی میکنیم.
استاندار تهران با تاکید بر حضور میدانی برای احصای مشکلات در شهرستانها، گفت: مشکلات مردم با دربهای بسته مدیران حل نمیشود، لذا رویکرد اجماعی خواهیم داشت و اولویتهای مردم را پیگیری و اجرا میکنیم.
معتمدیان بیان کرد: برنامههای ما در حوزههای محرومیت زدایی و ارتقا شاخصها تعریف شده اند و در این زمینه از مشارکتهای مردمی استفاده خواهیم کرد، در استان تهران با کمبود ۱۳ هزار کلاس درس مواجه هستیم و در سرانه آموزشی با میانگین ایده آل کشوری سه متر فاصله داریم.
استاندار تهران با بیان اینکه یک چهارم ظرفیتها و چالشها در این استان است، افزود: بیشترین آمار تخریب و مقاوم سازی مدارس مربوط به استان تهران است و نیازمند عزم، تلاش و حمایت مجمع نمایندگان هستیم.
بر اساس این گزارش طی این نشست، موارد، موضوعات، چالش و معضلات شهر و استان تهران توسط مجمع نمایندگان استان مطرح شد و طی آن استاندار تهران، با تاکید بر تشکیل جلسات منظم در خصوص رفع دغدغههای نمایندگان قول مساعد داد.
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۳
تهران- استاندار تهران بر ضرورت حل مشکلات با حضور میدانی در شهرستانها تاکید کرد و گفت: برای اتمام پروژه های بر زمین مانده نیازمند جذب منابع و اعتبارات ملی هستیم.