همدان _ استاندار همدان گفت: شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تلاش می‌کند با ایجاد هم‌افزایی و تعامل، توسعه‌ای متوازن و عادلانه در نقاط مختلف استان به وجود آورد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید ملانوری‌شمسی در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، اظهار کرد: شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تلاش می‌کند با ایجاد هم‌افزایی و تعامل، توسعه‌ای متوازن و عادلانه در نقاط مختلف استان به وجود آورد.

استاندار همدان افزود: در جلسه امروز، بخشی از اعتبارات تخصیص‌یافته به استان مورد بررسی دقیق قرار گرفت و اعتبارات بر اساس اولویت‌ها و نیازهای حیاتی استان توزیع شده و به پروژه‌های مهم و فوری اختصاص یافت.

وی با اشاره به اینکه همچنین به دستگاه‌های اجرایی تذکر داده شد که بر اساس اولویت‌های استان، برنامه‌ای عملیاتی، منطقی و علمی تدوین کنند و در چهارچوب یک حرکت تحولی و با بهره‌گیری از ارتباط مؤثر با مراکز علمی، پروژه‌ها را پیش ببرند، تاکید کرد: انتظار می‌رود که این اقدامات منجر به ایجاد تحرکی شود که کل استان را به کارگاهی عملیاتی در حوزه‌های مختلف تبدیل کند.

استاندار همدان افزود: در حال حاضر، بحران آب به عنوان یکی از مسائل اساسی و اولویت‌دار استان مطرح است، علاوه بر آن، موضوع مسکن، که دغدغه بسیاری از شهروندان است، در اولویت قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین مسائل اقتصادی، اشتغال و معیشت، به ویژه اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، از موارد دیگری هستند که با توجه به ظرفیت‌های موجود در دستور کار قرار گرفته‌اند.

ملانوری‌شمسی تصریح کرد: توجه به حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی و همچنین مسئله سلامت نیز بسیار ضروری است و باید به آن‌ها پرداخته شود.

وی افزود: در حوزه مدیریت منابع آب، سازوکارهای گوناگونی در نظر گرفته شده است و کارگروه سازگاری با کم‌آبی فعال شده و کمیته تخصصی استانی نیز تشکیل گردیده تا دستگاه‌های مختلف تأمین آب، مانند آب منطقه‌ای و آبفا در بخش‌های مختلف مصرفی از جمله آب و فاضلاب شهری و روستایی، کشاورزی، صنعت و معدن و گردشگری، به همکاری با یکدیگر بپردازند.

استاندار همدان با بی‌ام اینکه هدف اصلی برقراری توازن و تعادل در تأمین و مصرف آب است و مدیریت منطقی و علمی مصرف در بخش‌های مختلف، به‌ویژه کشاورزی که تقریباً ۹۰ درصد آب را مصرف می‌کند، از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: در این راستا، باید تغییراتی اساسی در الگوی کشت و شیوه‌های مدیریت کشاورزی صورت گیرد و از شیوه‌های مدرن و علمی بهره‌برداری شود.

وی با عنوان اینکه از سوی دیگر، توسعه آبیاری‌های نوین، مانند آبیاری تحت فشار و روش‌های جدید کشت، در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: یکی از طرح‌های موفق جهاد کشاورزی به نام "فراز"، در برخی نقاط استان به اجرا درآمده و موجب کاهش مصرف آب به یک‌سوم و افزایش دوبرابری تولید شده است.

ملانوری‌شمسی افزود: همچنین، توسعه صنعت گلخانه‌ای و بهره‌گیری از کشت‌های هیدروپونیک که از منابع آبی بهینه‌تر استفاده می‌کنند، از دیگر برنامه‌های استان است که با سرعت بیشتری دنبال می‌شود.

وی با بیان در زمینه مدیریت منابع آب، علاوه بر بهره‌گیری از منابع داخلی و امید به بارندگی، تمامی سناریوهای احتمالی در نظر گرفته شده است تا بتوان در سخت‌ترین شرایط نیز منابع آبی استان را به شکلی پایدار و مطمئن تأمین و مدیریت کرد، گفت: به این ترتیب، انتظار می‌رود استان از نظر منابع آب، تولیدات کشاورزی و صنعتی و همچنین سایر نیازهای مردم با چالش‌های کمتری مواجه شود و نیازهای استان به شکل بهینه تأمین گردد.