مشهد- پژوهشگر حوزه یهودیت و صهیونیسم گفت: عملیات طوفان‌الاقصی موجودیت اسرائیل را به خطر انداخت و آن را ۷۰ سال عقب انداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، استاد سهیل کثیری‌نژاد در نخستین جلسه از سلسله نشست‌های تخصصی «فتح قریب» که به همت اداره پاسخگویی به سوالات دینی حرم مطهر رضوی، در سالن مرکز همایش‌ها و نمایشگاه‌های آستان قدس رضوی برگزار شد، به تبیین ابعاد و اهمیت عملیات طوفان الاقصی پرداخت.

پژوهشگر حوزه یهودیت و صهیونیسم تصریح کرد: برخی از منتقدان با این استدلال که فلسطینی‌ها قبل از عملیات طوفان الاقصی زندگی عادی داشتند آن را محکوم می‌کنند در صورتی که حقیقت این است که با توجه به در محاصره بودن غزه، فلسطینی‌ها در آن زمان نیز از ابتدایی‌ترین حقوق از جمله دسترسی به اورژانس و خدمات درمانی، تردد آزاد و.... در مضیقه بودند.

شرایط سخت زندگی در غزه قبل از طوفان‌الاقصی

وی با توجه به امکانات محدود بیمارستان‌های غزه اظهار داشت: چنانچه فلسطینی‌ها نیاز به دریافت خدمات درمانی از بخش اورژانس داشتند مدت زمان دسترسی به این خدمات برای آنها حداقل پنج ساعت بود و آنها همچنین برای تردد در شهر و یک بازدید ساده از خویشاوندان خود باید از ایست بازرسی‌های متعددی عبور می‌کردند.

کثیری نژاد عنوان کرد: یکی از شغل‌های مردم غزه ماهیگیری است ولی اسرائیلی‌ها به آنها اجازه ماهیگیری نمی‌دادند و تنها اجازه داشتند در یک شعاع بسیار کمی از ساحل اقدام به ماهیگیری کنند که در این محدوده هم امکان ماهیگیری در سطح گسترده وجود نداشت.

افراطی گری افسار گسیخته ملی مذهبی‌ها بر علیه مردم فلسطین

پژوهشگر حوزه یهودیت و صهیونیسم اظهار کرد: علاوه بر این عوامل که در طولانی مدت فلسطینی‌ها درگیر آن بودند، یک سری اتفاقات کوتاه مدت نیز باعث به وجود آمدن عملیات طوفان‌الاقصی شد که از جمله آنها روی کار آمدن دولت سی و هفتم اسرائیل در سال ۲۰۲۲ بود.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های این دولت این بود که نسبت به فلسطینی‌ها نگاهی به شدت افراطی داشتند. به خصوص یکی از شاخه‌های آن به نام ملی مذهبی‌ها که اوج رفتار وحشیانه نسبت به فلسطینی‌ها را داشتند. به طوری که حتی جامعه اسرائیل نتوانست آن را تحمل کند و با برپایی راهپیمایی‌هایی موسوم به"اصلاحات غزه" به این رفتارها اعتراض می‌کردند.

کثیری نژاد با اشاره به انتصاب ایتامار بن گویر که خود یک تروریست است به سمت وزیر امنیت ملی اسرائیل اظهار داشت: به این ترتیب دو نهاد پلیس و زندان‌ها به دست یکی افراطی‌ترین افراد ممکن قرار گرفت.

پژوهشگر حوزه یهودیت و صهیونیسم بیان کرد: بن گویر ساختار پلیس را کاملاً تغییر داد و نیروهای افراطی را در این نهاد منصوب کرد. در زمان او تعداد زیادی از فلسطینی‌ها زندانی و تحت سخت‌ترین شکنجه‌ها قرار گرفتند به طوری که چند نفر از زندانی‌های شاخص جبهه مقاومت در این مقطع در زندان به شهادت رسیدند.

خطر تخریب مسجدالاقصی و عادی سازی روابط با اسرائیل

وی بیان کرد: یکی از کارهایی که ملی مذهبی‌ها به شدت پیگیر آن بودند بحث تخریب مسجدالاقصی بود به طوری که با وجود ممنوعیت ورود مقامات سیاسی به داخل مسجدالاقصی طبق مسائل فقهی، بن گویر چند نوبت وارد این مسجد مقدس شد و این موضوع خطر نابودی مسجدالاقصی را بیشتر کرده بود.

کثیری نژاد اضافه کرد: نکته بعدی که داری اهمیت بیشتری است، مساله عادی سازی روابط با اسرائیل بود که قبل از عملیات طوفان‌الاقصی به نقطه خطرناکی رسیده بود. بعد از پیمان ابراهیم، بعضی از کشورهای عربی و اسلامی با هدایت کاخ سفید با اسرائیل ارتباط رسمی برقرار کردند.

پژوهشگر حوزه یهودیت و صهیونیسم ادامه داد: از آنجا که سلطه رسانه‌ای در دست اسرائیلی‌ها بود، در رسانه‌ها هم اعتراض زیادی نسبت به این مسائل دیده نمی‌شد به همین خاطر صدای مظلومیت فلسطینی‌ها به جایی نمی‌رسید، در این شرایط بود که سران مقاومت با انجام عملیات طوفان‌الاقصی فصل جدیدی را در تاریخ منطقه رقم زدند.

گفتنی است؛ در پایان این نشست که با حضور جمعی از مدیران، خادمان و کارکنان ادارات مختلف آستان قدس رضوی برگزار شد، استاد کثیری‌نژاد به سوالات مخاطبان در زمینه اهمیت عملیات طوفان‌الاقصی و اهداف و دستاوردهای این عملیات پاسخ داد.