معاون ارتباطات و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه کشور از تشکیل قرارگاه حوزوی مقاومت خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین سید مفید حسینی کوهساری، معاون ارتباطات و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه کشور در خصوص تشکیل قرارگاه مقاومت در عرصه بین الملل گفت: ایران اسلامی به عنوان محور مقاومت از یک سو و از سوی دیگر حوزه‌های علمیه به عنوان نقش گفتمان ساز و حامی جبهه مقاومت تاکنون توانسته از بهره‌گیری از آیات و روایات و استمداد از فقه پویای اهل بیت علیهم السلام، نقش کلیدی و ایدئولوژی خود را با توجه به مبانی اسلام به خوبی ایفا کند، به طوری که حرکت ساز و حرکت آفرین بوده است اما امروز لازم است، شخصیت حقوقی حوزه‌های علمیّه با توجه به ساختار سازمانی خویش، جبهه مقاومت را در معاونت‌ها و مراکز خویش مورد حمایت قرار دهد تا روح مقاومت در بدنه ساختاری سازمانی حوزه‌های علمیه بتواند موضوع مقاومت را در ایران اسلامی و منطقه مقاومت در اولویت کاری خویش قرار دهد.

وی افزود: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری و لزوم نقش آفرینی حوزه‌های علمیه در عرصه خدمات به جبهه مقاومت و نظر به لزوم تقویت جبهه مقاومت نیازمند برنامه‌ریزی‌های دقیق از جمله سرعت بخشی کمک‌های مادی و معنوی به جبهه مقاومت، سرعت عمل در خدمات رسانی به اقشار آسیب دیده جبهه مقاومت، نیازسنجی از مجروحین و مهاجرین جبهه مقاومت در ابعاد مختلف و بکارگیری ادارات و سازمان‌های مربوطه برای تقویت جبهه مقاومت از طرف حوزه‌های علمیّه، ارتباط مؤثر و عاطفی با مهاجرین و آسیب دیدگان لبنان و غزه، فعالیت منسجم و هماهنگ و با سرعت بالا در جهت خدمات رسانی فوری به جبهه مقاومت بخصوص در لبنان و غزه و این مهم بر آن است که طرحی با عنوان (طرح قرارگاه حوزوی مقاومت) حوزه‌های علمیه، تدوین و به عرصه عمل کشانده شود.

حجت‌الاسلام حسینی کوهساری ادامه داد: طرح قرارگاه حوزوی مقاومت با تبعیت از سیره ائمه معصومین (ع) در ترویج اسلام ناب در دفاع از مظلومین و مقاومت در برابر ظالمین و مطابق با انتظارات و توقعات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید در خصوص پشتیبانی از جبهه مقاومت، یک طرح درون سازمانی با ابعاد فراسازمانی است که هر یک از معاونت‌ها و دفاتر و مراکز حوزوی موظف به پیگیری تا حصول نتیجه‌های درخشان این طرح می‌باشند تا بتوانیم خدمتی به جبهه مقاومت در سطوح مختلف حوزوی داشته باشیم.

وی بیان کرد: گسترش فرهنگ مقاومت و توسعه و تعمیق پشتیبانی‌های معرفتی، علمی و فرهنگی رسانه‌ای در حوزه‌های علمیه سراسر کشور با توجه به مأموریت‌های هر یک از معاونت‌ها، دفاتر و مراکز حوزوی در سراسر کشور و جبهه مقاومت و عرصه بین‌الملل و همچنین تقویت گفتمان مقاومت و مقابله با شب‌هات دشمنان از جمله مأموریت‌های این قرارگاه مقاومت است.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: اهداف سه گانه و اصلی شکل‌گیری این قرارگاه شامل انجام بخشی و ارتقای نقش سازمانها و نهادهای حوزوی در راستای جبهه مقاومت، تقویت انس و ارتباط طلاب و فضلا حوزه‌های علمیه با جبهه مقاومت، ارتقای گفتمان و جایگاه جبهه مقاومت در جامعه، نظام و عرصه بین‌الملل و فعال‌سازی ظرفیت‌های مردمی، کانون‌ها و تشکل‌های اجتماعی فرهنگی و مذهبی در راستای جبهه مقاومت است.

حجت‌الاسلام حسینی کوهساری افزود: توجه بر ظرفیت‌های جهادی و شبکه‌ای تبلیغی، علمی حوزه‌های علمیّه در پشتیبانی از گفتمان مقاومت، همراه کردن ساختاری و سازمانی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیّه در پشتیبانی همه جانبه از مقاومت در منطقه و هماهنگی نهادهای ذیربط داخلی و خارجی و لحاظ مصالح و منافع کلان نظام و جبهه مقاومت، سه سیاست اصلی این قرارگاه به شمار می‌روند.

وی ادامه داد: اعضای ثابت قرارگاه از معاونت ارتباطات و امور بین‌الملل، مرکز رسانه و فضای مجازی، معاونت تبلیغ و امور فرهنگی، دفتر برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی، دفتر امور اجتماعی و سیاسی، معاونت پژوهش، معاونت امور طلاب و دانش آموختگان و پژوهشکده مطالعات راهبردی هستند. اعضای متغیر، حسب موضوعات و نیاز از شخصیت‌های حقیقی یا حقوقی در جلسه دعوت به عمل می‌آید.

معاون بین‌الملل حوزه‌های علمیه اظهار کرد: دبیرخانه قرارگاه در معاونت ارتباطات و بین‌الملل حوزه مستقر است که وظیفه برگزاری جلسات و پیگیری مصوبات را برعهده دارد.

حجت‌الاسلام حسینی کوهساری در ادامه افزود: به طور کلی در یک سال اخیر دنیا در شرایط بسیار پر تحولی قرار گرفته و رویدادهای مهمی که تأثیر می‌گذارد در آینده تاریخ و آینده بشریت در حال رخ دادن است و همان تعبیری که بزرگان ما فرمودند مبنی بر اینکه ما در یک پیچ تاریخی در یک نقطه عطف تاریخی قرار گرفتیم تحولات مهمی در دنیا در حال شکل‌گیری است و این تحولات در یک سال اخیر بعد از عملیات طوفان الاقصی و تحولاتی که در جبهه مقاومت شکل گرفت موجب ایجاد شرایطی جدیدی در عالم شد.

معاون ارتباطات و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: شرایط درگیری جبهه مقاومت با رژیم اسرائیل جنایتکار به شکلی بالا گرفته که صهیونیست‌ها این جنگ را جنگی حیثیتی و حتی مرگ و زندگی برای خود می‌دانند و این اصطلاح را نیز به کار می‌برند. به دلیل اینکه شاهد بودیم سطح درگیری‌ها کل جبهه مقاومت را در برگرفت و اسرائیلی‌ها عمیقاً حس می‌کنند که در مسیر افول و نابودی قرار گرفته‌اند.

وی بیان کرد: در همین راستا اهمیت این مسئله و تکالیف ویژه‌ای را برای طلاب و مجموعه حوزه‌های علمیه ایجاد کرد. اگرچه ما قبل از این هم در قالب میز مقاومت و یا میز فلسطین فعالیت‌هایی گسترده‌ای را انجام می‌دادیم ولی تشخیص داده شد که لازم است قرارگاهی به عنوان قرارگاه حوزوی مقاومت تشکیل شود و تمرکز بیشتری روی این حوزه ایجاد شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری ابراز کرد: به دنبال اجرای اهداف و سیاست‌های اصلی این قرارگاه مأموریت‌های گسترده‌ای در نظر گرفته شده است. گفتمان‌سازی یکی از مهمترین مأموریت‌های این قرارگاه است که این موضوع باید در حوزه نهادینه و تثبیت شود. بخشی از آن، پاسخ گویی به شب‌هاتی است که در این زمینه ایجاد شده است. در واقع لازم است که جهاد تبیین گسترده‌ای در این حوزه با حضور گسترده و فعال حوزویان در کشور و عرصه بین‌الملل شکل بگیرد.

معاون ارتباطات و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه یادآور شد: حوزویان همیشه پیشگام چنین حرکت‌هایی بوده‌اند. حتی در عرصه جلب مشارکت و کمک رسانی به جبهه مقاومت نیز پیشگام بوده‌اند. نباید فراموش کنیم که در این مدت عده بسیاری از مردم در فلسطین و لبنان خانه و کاشانه و زندگی خود را از دست داده‌اند و باید مورد حمایت قرار گیرند. باید در این شرایط در کنار آنها باشیم.

وی اظهار کرد: در همین راستا معاونت‌های مختلف حوزه برنامه‌های مختلف و منسجمی را اجرا می‌کنند. این حرکت به شکل منسجم در کل کشور دنبال می‌شود. در لایه بعدی تلاش می‌شود که مجموعه‌ها و نهادهای حوزوی و دینی در کنار هم فعالیت منسجم داشته باشند و در گام بد کل نهادها و تشکله‌ای مردمی نیز درگیر این مسائل خواهند شد. در همین رابطه نقش راهبردی و هدایتی حوزه بسیار مهم و تعیین‌کننده است.

حجت‌الاسلام حسینی کوهساری یادآور شد: فعالیت تبیینی در این حوزه باید از درون خانواده‌ها بخصوص خانواده طلاب آغاز شود. مستحضرید همه طلبه‌ها و اساتید و کارکنان حوزه علمیه بخشی از حقوق و شهریه خودشان را برای کمک به جبهه مقاومت اختصاص دادند. جمع‌آوری کمک‌ها از درون خانواده‌های روحانیت شروع شد و بسیاری از خانم‌ها دارایی‌های خود از جمله طلا و… را برای کمک به مردم تحت ستم لبنان و فلسطین اهدا کردند.

معاون ارتباطات و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه ادامه داد: امیدواریم که در ادامه شاهد انسجام خوبی بین این چند محور در عرصه گفتمان‌سازی و فعالیت در عرصه جهاد تبیین و پاسخگویی به شب‌هات و همچنین جمع‌آوری کمک‌ها و مساعدت‌ها به جبهه مقاومت داشته باشیم.

وی با اشاره به تلاش گسترده در زمینه تولید محتوا در این بخش بیان کرد: باید به یاد داشته باشیم که قطعاً بخشی از جامعه ما هنوز با ضرورت گفتمان مقاومت و مشارکت حضوری و حمایت نظام از این جبهه مبارک آگاهی زیادی ندارند و نیازمند هستیم که منطق مشارکت و حضور در این جبهه را به آنها منتقل کنیم. اگر این انتقال به شکل علمی و دقیق و ملموس باشد قطعاً در ایجاد همگرایی ملی و یکپارچگی کشور نیز گام جدی برخواهیم داشت. در این عرصه نیازمند محتوا و تولید گفتمان هستیم.

معاون ارتباطات و امور بین‌الملل حوزه‌های علمیه گفت: روحانیون در عرصه تبلیغ مستقیم یعنی در مساجد و مدارس و هیئت‌های مذهبی و… می‌توانند اثرگذار باشند. همچنین در عرصه تبلیغ فضای مجازی از طریق تولید بسته‌های رسانه‌ای در مقیاس وسیع نیز باید برنامه‌ریزی بیشتری داشته باشیم که قطعاً این اتفاق رخ خواهد داد.

حجت‌الاسلام حسینی کوهساری اظهار کرد: در عرصه تولید محتوا و گفتمان‌سازی رسانه‌ای نیازمند یک جهاد جدی از سوی محققان و نهادهای علمی و فرهنگی و فعالان و کنشگران فضای مجازی و رسانه‌ای علاقه‌مند به جبهه مقاومت و گفتمان مقاومت هستیم. امروز می‌بینیم که همه مردم با درک شرایط خاص کشور و منطقه چگونه پای کار آمده‌اند و ان شاءالله از اصناف و اقشار مختلف با یک بسیج ملی در این عرصه مشارکت جدی را شاهد باشیم.