سنندج_ وجود مدارس کانکسی،نا امن و نامناسب از اصلی‌ترین چالش‌های نظام آموزشی در کشور است و در حال حاضر ۲۹ مدرسه کانکسی در کردستان وجود دارد که بزودی برچیده خواهد شد.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: مدارس کانکسی هم از این دست مدارس است که در سال‌های اخیر با مدارس نوساز و ایمن جایگزین شده و رفته رفته جشن پایان این مدارس هم در کردستان برپا خواهد شد.

روند همیشگی ساخت و تحویل کلاس‌های درس در کشور و به طبع آن استان کردستان وجود داشته که سالیانه تعداد زیادی کلاس درس و مدرسه به نظام تعلیم و تربیتی کشور افزوده می‌شود.

به گفته مسؤولان مربوطه در استان کردستان تا قبل از پایان فصل پاییز کردستان جشن جایگزینی مدارس کانکسی خود را خواهد گرفت. دانش آموزان ایرانی لایق و شایسته بهترین‌ها هستند و این دانش آموزان آینده سازان فردای این انقلاب هستند که باید سکان مدیریت به دست آنها سپرده شود.

وقتی از دیرباز هم گفتند، مدرسه خانه دوم فرزندان این آب و خاک است، پس تحصیل این آینده سازان قطعاً باید در مکانی مناسب و ارزنده صورت گیرد، جایی که در شأن ققنوس وار فرزندان ایران کبیر باشد.

سال‌های سال است که مدارس موقت و کانکسی در سیستم آموزش‌وپرورش استان‌ها جا خوش کرده و با ابلاغ وزیر آموزش و پرورش مبنی بر جایگزین کردن این مدارس هنوز در برخی نقاط از کانکس به جای مدرسه و کلاس درس استفاده می‌کنند.

در ادامه مسیر توسعه فضای آموزشی کشور لازم است که با در نظر گرفتن سرانه آموزشی و تراکم دانش‌آموزی تعادل تحصیلی را برقرار کرد.

توسعه عدالت آموزشی قطعاً زیرساخت عدالت در تمام ابعاد آن خواهد بود و محصل ایرانی تنها در شرایطی به عرصه رقابت علمی با جهان خواهد رسید که از بدو شروع تعلیم و تربیت از مناسب‌ترین شرایط ممکن آموزشی بهره برده باشد.

وجود ۲۹ مدرسه کانکسی در کردستان

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در کردستان ۲۹ مدرسه کانکسی وجود دارد.

ابراهیم مرادی افزود: به دلیل وجود خطرات بالقوه از لحاظ آتش‌سوزی و عدم رعایت بحث گرمایشی و سرمایش و با این روند بچه‌ها اذیت می‌شدند سازمان نوسازی مدارس بحث جمع آوری این مدارس سنگی و کانکسی را در کردستان استارت زده است.

وی بیان کرد: این طرح جمع آوری در همه ۲۹ مدرسه کانکسی کردستان اجرایی شده است.

مدیرکل نوسازی مدارس کردستان اذعان کرد: در ۱۹ مدرسه با همت و کمک بنیاد برکت و مؤسسه نیکوکاری ابراهیمی اجرا و در حال اتمام و تحویل داده شدن است.

مرادی خاطرنشان کرد: در ۱۰ مدرسه دیگر هم مراحل ساخت آنها در حال اجرا است و تا پایان آبان ماه ان‌شالله همه مدارس اتمام و به بهره‌برداری و تحویل به دانش آموزان می‌رسند.

وی گفت: با اتمام و تحویل این ۲۹ مدرسه، مدارس کانکسی در کردستان برچیده خواهند شد.

مرادی گفت: این مدارس در تمام استان پخش هستند و کار ساخت مدرسه انها اجرایی شده یا در حالت اتمام و یا پایان یافته است و قبل از اتمام پاییز در استان دیگر هیچ مدرسه کانکسی نخواهیم داشت.

مدیرکل نوسازی مدارس کردستان اذعان کرد: این مدارس ساخته شده جایگزین ۲۹ مدرسه کانکسی در قالب ۴۵ کلاس درس و ۲ هزار و ۵۵۰ متر مربع زیربنا ساخته شده است.

مرادی افزود: از این تعداد مدرسه ۱۳ مورد را مؤسسه ابراهیمی ساخته که روند ساخت با ساخت ۴ مدرسه از سال قبل آغاز شده و امسال هم ۹ مورد دیگر ساخته شد.

وی یادآور شد: تمامی مدارس با کمک و اعتبار ۴۰ درصدی بنیاد برکت در سطح استان اجرای شده است.

۴۳ پروژه با ۱۶۴ کلاس درس در اختیار آموزش و پرورش کردستان

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان هم گفت: با شروع سال تحصیلی جدید ۴۳ پروژه با ۱۶۴ کلاس درس در اختیار آموزش و پرورش کردستان قرار گرفت.

هاشم ناظمی‌جلال بیان کرد: با تحویل چند مدرسه دیگر که جایگزین مدارس کانکسی و سنگی خواهد شد، مدارس کانکسی و سنگی در کردستان جمع شده و مدارس نوساز در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: تنها تعداد ۲۹ مدرسه کانکسی در کردستان وجود دارد که بخشی از آن مهر ما تحویل و تنها با ساخت چند مدرسه دیگر تمام کردستان دارای مدرسه است.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان افزود: سرانه فضای آموزشی در کردستان برای هر دانش‌آموز ۴.۹۰ سانتی‌متر است.

ناظمی‌جلال تصریح کرد: لازم است که یک جهش در ساخت و ساز فضاهای آموزشی صورت گیرد چون سرانه آموزشی کردستان از میانگین کشوری کمتر و سرانه شهرهای بزرگی مانند سقز و سنندج هم از میانگین استانی کمتر است.

مدرسه کانکسی بیجار به زودی تبدیل به مدرسه نوساز می‌شود

نماینده اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان کردستان نیز در خصوص وجود مدارس کانکسی اظهار کرد: شهرستان بیجار دارای یک مدرسه کانکسی در روستای آغبلاغ چنگ الماس است که تمهیدات لازم اتخاذ شده تا این مدرسه به زودی تغییر پیدا کند.

وی افزود: در ابتدا برای این روستا احداث مدرسه تعریف کردیم و در آن زمان این مدرسه کانکسی نبود بلکه ساخت آن آجری بود اما با توجه به اینکه در این روستا تنها سه دانش آموز وجود داشت و آن هم سال بعد به مقطع راهنمایی منتقل می‌شدند مدرسه را جا به جا کردیم و در روستای دیگری که ضرورت داشت بردیم.

وی گفت: بنابراین ما به‌اجبار از مدرسه کانکسی استفاده کردیم که دانش‌آموزان فعلاً بدون مدرسه نباشد.

سلیمانزاده اظهار کرد: اکنون نیز اداره کل نوسازی مدارس در سنندج با خیری صحبت کرده‌اند و بنا شده است در این روستا مدرسه تعریف کنند و در آغبلاغ چنگ الماس در اولین فرصت که خیر توافق‌نامه امضا کند، شروع به احداث مدرسه خواهیم کرد.

وی گفت: مدرسه در سال تحصیلی آینده آماده خواهد شد و تا سال آینده دانش آموزان از همان مدرسه کانکسی استفاده خواهند کرد.

مدارس کانکسی معضل مهم تحصیل کودکان

پدر یکی از دانش آموزان مدرسه تازه ساخت امام حسین (ع) روستای عباس آباد شهرستان سنندج نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: فرزند من مدت ۲ سال در فصل گرم و سرد سال در کلاس‌های کانکسی تحصیل کرد.

ابراهیم رنجبر گفت: از معایب این مدارس این بود که بچه‌ها در کلاس درس سرد، خیس و نمناک تحصیل می‌کردند.

وی بیان کرد: در این کلاس‌ها به دلیل کوچک و تنگ بودن فضای آموزشی، جای نشستن معلم وجود نداشت.

این اولیای اهل روستای عباس آباد تصریح کرد: نبود سرویس بهداشتی، نداشتن مکانی برای نگهداشتن کفش‌ها موجب خیس و کثیف شدن آنها می‌شد.

رنجبر بیان کرد: تحصیل و تعلیم در این کانکس‌ها بحث آموزش را سخت کرده بود و بحث گرمایش و سرمایش مناسبی هم نداشت.

وی بیان کرد: در مدرسه تازه تأسیس این روستا علاوه بر مناسب بودن کلاس درس، فضای ورزشی و اتاق کامپیوتر هم برای فرزندان ما تعبیه شده که جای شکر آن باقی است.

رنجبر گفت: در مدارس کانکسی همواره فرزندانمان از ورود حشرات موزی و حیوانات وحشی به داخل آن شکایت می‌کردند که اکنون دیگر این مشکل با ساخت مدرسه جدید و عادی حل شده است.

با سرمایه‌گذاری در بحث تعلیم و تربیت و تسهیل آموزش و پرورش به قله‌های رفیع توسعه در بحث آموزش عمومی و رقابت با سطح جهانی خواهیم رسید.

داشتن کلاس مناسب و بهره بردن از فضای آموزشی عادلانه کمترین و ناچیزترین حق فرزندان این آب و خاک در تعلیم بر پایه‌ی عدالت محوری است که باید به آن توجه کرد.

خوشبختانه در کردستان قبل از اتمام پاییز با اتمام ساخت ۱۰ مدرسه باقی مانده و تحویل جمع ۲۹ مدرسه نو به جای مدارس کانکسی جشن پایان حضور در کلاس‌های بی‌روح برپا خواهد شد.