به گزارش خبرگزاری مهر، محمد اسلامی عصر شنبه در نشست صمیمانه با دانشجویان و اساتید دانشگاه شیراز گفت: در آستانه سیزدهم آبان هستیم و باید توجه داشت که ۱۳ آبان سال ۱۴۰۳ برای جامعه ما و همه آزادگان جهان تعریف متفاوتی دارد. امروز برای همه دنیا آشکار شده است که نظام سلطه به جز زور، غارت و تجاوز به موضوع دیگری فکر نمیکند.
وی ادامه داد: با وجود کشتارهای فراوان و وحشیانه و اقدامات بیرحمانهای که در زمینه نسلکشی انجام میشود، نظام سلطه از این روند کاملاً حمایت میکند و هیچگونه احساس درد، تأثر و تالم از کشته شدن زنان، کودکان و مردم بیگناهی که سرزمینشان اشغال شده و دارایهای آنان به غارت رفته و در اردوگاهها زندگی میکنند، ندارند.
اسلامی افزود: باید توجه داشت که یکی از پایههای اصلی قدرت را علم و فناوری تشکیل میدهند و شکوفایی آنها اقتدار آفرین است و موجب میشود که کشور در همه عرصهها رشد کند.
اگر خواهان استقلال هستیم باید قدرتمند باشید
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: با شکوفایی علم و فناوری بازدارندگی ایجاد شده و سبب میشود تا کسی به فکر تعرض نیافتد، چنین قدرتی مسیر را همواره باز نگه میدارد بنابراین باید بیشتر تلاش کرد تا تحت سلطه دیگران قرار نگیریم.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه اگر در دنیای کنونی خواهان استقلال هستیم باید قدرتمند باشیم، ادامه داد: امروز به لطف الهی و به همت شما جوانان کشور که درس خواندهاید، توانستهایم در عرصه فناوری هستهای به موفقیتهایی دست یابیم، زیرا در سازمان انرژی اتمی ایران جوانانی حضور دارند که همه سرفصلهای فناورانه حوزه علوم و فنون هستهای با تلاش آنان و بهصورت درونزا بهدست آمده است؛ فرزندان این مرز و بوم با تحقیقات و با تلاش شبانهروزی ایران را به تراز کشورهای برتر دارنده فناوری هستهای رساندهاند.
به کدهای تولید محصولات اتمی دست یافتیم
اسلامی در ادامه این نشست صمیمانه گفت: اکنون موفق به دستیابی به کدهای محاسباتی و نرمافزارهایی مورد استفاده در فرآیندهای طراحی و ساخت شدهایم؛ این کدها در تولید محصولات و مصنوعات به کار گرفته میشوند و به دلیل بسته بودن تمام درها به روی سازمان انرژی اتمی ایران از این کدها بهرهمند نبودیم و یا به سبب خرابکاریها نمیتوانستیم به آنها اعتماد داشته باشیم که با تلاش فراوان فرزندان صنعت هستهای به بلوغ فناورانه و صنعتی در این حوزه دست یافتهایم.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر سعی کردیم سازمان انرژی اتمی ایران را از مرحله تحقیقاتی عبور داده و وارد مرحله صنعتی کنیم که این روند در حال توسعه است.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به عملکرد نیروگاه اتمی بوشهر در ۱۱ سال گذشته افزود: در کشور فقط از یک نیروگاه اتمی برخورداریم که در این سالها حدود ۷۰ میلیارد کیلووات برق به شبکه سراسری تزریق کرده که از عمر آن بیش از یک دهه گذشته و ۵۰ سال دیگر از عمر این نیروگاه باقی مانده و روند تولید انرژی در آن ادامه خواهد داشت.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: با فعالیت نیروگاه اتمی بوشهر تاکنون در مصرف ۱۰۵ میلیون بشکه سوختهای فسیلی صرفهجویی شده است.
وی تصریح کرد: ساخت و توسعه نیروگاههای اتمی از توجیه اقتصادی برخوردار است و همچنین میزان آلایندگی به صفر میرساند؛ اینگونه نیروگاهها دارای ایمنی حداکثری هستند و بازدهی آنها بهصورت مدوام برابر با صددرصد است و با توان ثابت به تولید انرژی میپردازند.
برنامهریزی برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای صورت گرفته است
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به برنامهریزی این سازمان برای توسعه نیروگاههای اتمی در کشور گفت: برنامهریزی برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای را انجام دادهایم که هر یک از این نیروگاهها در همه ابعاد ۲ سال در مرحله مطالعات نیروگاهی قرار دارند البته روند ساخت نیروگاه کارون از سایر طرحها جلوتر است و اکنون در مرحله سایت هستهای و تحکیم بستر شدهایم تا روند ساخت ساختمان راکتور آغاز شود.
وی ادامه داد: با مطالعات تخصصی کانونهای تولید کشاورزی در کشور شناسایی شده و استان فارس جزو یکی از این کانونهاست که برای راهاندازی و بهرهبرداری از سایت پرتودهی در حال رفع مشکلات و موانع هستیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره رونمایی از شبیهساز رآکتور آموزشی آب سبک در شیراز گفت: این شبیهساز یکی از ظرفیتهای شتاب دهنده در حوزه پژوهش و تربیت نیروی انسانی است و مهارت دانشجویان با کار مستمر با این شبیه ساز افزایش مییابد بهطوریکه پس از فارغالتحصیلی با آمادگی و ورزیدگی کامل میتوانند وارد بازار کار شوند.
اسلامی با اشاره به بورسیه دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد افزود: از سال گذشته بورسیه دانشجویان در مقطع کارشناسی را آغاز کردیم و امسال نیز بورسیه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد را در برنامه داریم که خوشبختانه دانشجویان دانشگاه شیراز نیز از سهمیه در نظر گرفته شده، برخوردار هستند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در پایان تصریح کرد: حتماً پس از شنیدن مشکلات اساتید و دانشجویان به دنبال برطرف کردن آنها خواهیم بود. هدف ما اجرایی شدن سند جامع صنعت هستهای در افق ۲۰ است و در این مسیر ریلگذاری شده حرکت خواهیم کرد.