به گزارش خبرگزاری مهر، نشست تخصصی کارگروه جمعیت با حضور حجج اسلام آرش رجبی معاون فرهنگی تبلیغی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران و رسول ساکی دبیر ستاد راهبری جمعیت حوزه علمیه برادران در سالن جلسات معاونت فرهنگی برگزار شد.
حجتالاسلام رجبی در این نشست اظهار کرد: در تعامل با حوزه علمیه خواهران و برادران، ستادها با نگاه فرانهادی تشکیل شده و بعضاً ستادها بعد عملیاتی دارند؛ در حالی که بعد راهبری بسیار ارزشمند است و باید به موازات توانمندی و تکلیفمداری حوزه علمیه خواهران در عرصههای مختلف، حمایت خاص از این قشر صورت گیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه سعی شده خلاءهای مربوط به حوزه علمیه خواهران رفع شود، ولی به عنوان یک شخصیت مستقل دیده نمیشوند و باید با هر تصمیمی حوزه علمیه خواهران، به عنوان یک عضو از خانواده کسانی که در سطح ملی کنشگری دارند در موضوعات مختلف از جمله جمعیت، برای این رسالت در نظر گرفته شوند.
معاون فرهنگی تبلیغی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران گفت: اگر بناست کنشگری خواهران طلبه پررنگ و مؤثر واقع شود و فعالیت آنها به نتایج مطلوب برسد، تمام خواهرانی که در عرصه فرهنگی و تبلیغی در ۲۸ استان کشور فعالیتی بر عهده دارند باید هماهنگی لازم برای ایجاد کارگروههای ویژه، متناسب با ساختار حوزه علمیه خواهران انجام شود و هر کار عملیاتی از مجرای این حوزه و مرکز مدیریت صورت گیرد.
حجتالاسلام رجبی تصریح کرد: گاهی شاهد این هستیم که مستقیماً با استانها ارتباط گرفته میشود و تکالیفی بر عهده آنان گذاشته میشود که سبب به وجود آمدن تعارضهایی در این سطح میشود ولی اگر از طریق ضوابط و محورهای مشخص شده مرکز مدیریت خواهران پیش برود فعالیتها سمت و سوی بهتری برای عملیاتی شدن میگیرند و باعث رشد خواهد شد.
حجتالاسلام رسول ساکی دبیر ستاد راهبری جمعیت حوزه علمیه برادران نیز در این نشست گفت: ستاد راهبری جمعیت از سال ۱۴۰۰ بهصورت رسمی کار خود را آغاز کرد و در این راستا ۱۸ مصاحبه در حوزه جمعیت گرفته شد و پس از تدوین به پیشنویس اولیه تبدیل و به یکسری راهبردهای کلی رسید.
وی اظهار کرد: در حوزه جمعیت، راهبردها دو وجه داشت که یک بخش مربوط به حوزه علمیه ناظر به نهادهای حوزوی است و بخش دیگر حوزه علمیه ناظر به جامعه که چه کارهایی باید انجام دهد و بر اساس راهبردها، راهکارهای کلان هم مشخص شد و نظام مسائل هم پیرو آن به دست آمد که کنشگری خود را آغاز کردیم.
حجتالاسلام ساکی مطرح کرد: ما به عنوان نماینده حوزه علمیه در قانون جوانی جمعیت در جلسات کمیسیون مشترک حضور داشتیم و حوزه علمیه بهصورت داوطلبانه پذیرفت که تکالیف مربوط به حوزه جوانی را انجام دهد.
وی به فعالیت ستاد راهبری جمعیت حوزه علمیه پرداخت و گفت: در بند بهزیستی مشخص کردیم که مراکز نگهداری فرزندان و کودکان هر کدام مبلغ داشته باشند، در آئیننامه وزرات بهداشت تغییراتی ایجاد شد، آئین نامه قوه قضائیه ۹۰ مورد اشکال در مساله سقط جنین رفع شد و در حوزه مسکن نیز جلسات متعددی با معاون وزیر صورت گرفت.
دبیر ستاد راهبری جمعیت حوزه علمیه برادران ابراز کرد: در ستاد راهبری جمعیت، یکسری راهبری انجام شد و در سال ۱۴۰۰، با حضور ۲۳ نهاد و وزارتخانه «هفته جمعیت» در ستاد مصوب شد.
وی تأکید کرد: در ستاد راهبری جمعیت، سیاست و ریلگذاری انجام میشود و رویدادی با بنیاد برکت رقم خورد تحت عنوان «رویداد ایران جوان» که بهصورت استانی برگزار میشود و عدد قابل توجهی برای فعالان استانها و فعالان جمعیت در نظر گرفته شده به این صورت که طرح بهصورت گروهی ارائه میشود و بعد از داوری در سه سطح حمایت خواهد شد.
حجتالاسلام ساکی گفت: رویداد «ایران جوان» برای اولینبار در استان چهارمحال و بختیاری در ۱۶ آبان ماه برگزار خواهد شد و با بنیاد برکت نیز طرح آموزشی و تبلیغی بسته شده که الگوی آن از طرح بینات گرفته شده، به این صورت که از هر استان ۱۰۰ نفر از بانوان طلبه در حوزه جوانی جمعیت توانمند شوند و در قالب گروههای مادرانه، بیت الزهرا و… ۴ مرتبه در ماه به محلهها و روستاهای خود اعزام شوند.
دبیر ستاد راهبری جمعیت اظهار کرد: علت اینکه حوزه علمیه خواهران باید در جوانی جمعیت ورود کنند این است که ویژگی اساسی طلبههای خواهر این است که مبلغ نهایی ما در حوزه جمعیت بانوان هستند و اینکه طلاب خواهر کار را با دقت بیشتری پیش خواهند برد.