به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام رضا غلامی روشن در نشست دوره آموزشی همیاران خانواده در همدان، با اشاره به اینکه امروز با توجه به آسیبهای اجتماعی در جامعه نیازمند بازنگری و ریشهیابی این مشکلات هستیم اظهار کرد: یکی از مهمترین موضوعات این است که باید بدانیم که علت و ریشه این مشکلات چیست و چرا باید در جامعه اسلامی شاهد طلاق، بزه اجتماعی، مشکلات عفاف و حجاب و.. باشیم و این برای ما مسئله شده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی همدان با استناد به آیات قرآن و روایات اسلامی افزود: طبق فرموده قرآن اگر میخواهیم به ریسمان محکم الهی چنگ بزنیم وهم خودمان وهم خانوادههایمان در پناه خدا بوده و خیالمان راحت باشد اولین دستور، مقابله با کفر و طاغوت است و ریشه نظامهای طاغوت و تمدنهای غربی که در زندگی ما اثر گذاشته را پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه امروز بسیاری از فرهنگهای غربی در ارکان زندگی ما رسوخ کرده و اثر گذاشته گفت: به طور مثال امروز بسیاری از معماریهای قدیمی و بافت اسلامی ما جای خود را به معماری و تمدن غربی داده و در حوزه خوراک و پوشاک نیز سبک زندگی غربی در زندگی ما اثر گذاشته اضافه کرد: با توجه به اینکه تفکر غرب با همه هیمنه خود در همه ارکان زندگی ما نفوذ و ورود کرده تا مادامی که ما کفر به طاغوت نداشته باشیم نمیتوانیم مشکلات را حل کنیم.
غلامی روشن با اشاره به تعبیر رهبری که میفرماید با قرآن باید با نظامات غربی و طاغوت جهاد کنیم و این جهاد کبیر است افزود: اگر میخواهیم با آسیبهای اجتماعی و مسائل نوظهوری که بعد به وجود خواهد آمد مقابله کنیم باید جهاد کبیری را که رهبری فرمود در دستور کار داشته و قرآن را در زندگی نهادینه کنیم.
وی با گریزی به مسئله همجنس گرایی که به عنوان یک فاجعه بوده و رسماً در برخی کشورهایی اروپایی به صورت قانون شده اما در کشور ما هنوز نیامده و شاید لایههای زیر پوستی از آن وجود دارد گفت: راه مقابله با مسائل نو ظهور که زایده تمدن غربی است پناه بردن به قرآن و پیاده کردن قرآن در زندگی اجتماعی جامعه و مردم است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه قرآن و دین مبین اسلام برای همه زندگی ما برنامه دارد افزود: اگر ما میخواهیم به یک زندگی ایده آل با سبک زندگی اسلامی برسیم باید برنامههای اسلام را در زندگی پیاده کنیم.
مدیر کل تبلیغات اسلامی همدان با تاکید بر اینکه عبادت ده جز است و ۹ جز آن کسب رزق حلال است اضافه کرد: رزق حلال و طیب در همه امور زندگی ما تأثیر گذار است و حتی در ذریه و نسلهای بعدی ما نیز تأثیر گذار خواهد بود، اگر مبنا و ریشه رزق ما از راه حرام باشد فرزندان و ذریه ما را دچار مشکلات و آسیبهای اجتماعی میکند.
غلامی روشن با تاکید بر اینکه اگر سبک زندگی ما اسلامی نشود نمیتوانیم با هیمنه و تمدن غربی مقابله کنیم باید ریشه و آفت تمدن غربی را قطع کنیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه دومین مبحث در مقابله با آسیبهای اجتماعی ایمان آوردن به نظامهای ولایی است افزود: اگر نظام امامت و زندگی علوی را در جامعه احیا کرده ما میتوانیم در زندگی اسلامی را در زندگی نهادیه کنیم.
مدیر کل تبلیغات اسلامی همدان با اشاره به اینکه مجراهای نظام ولایی الهی سه جریان است گفت: اگر این سه جریان که شامل خانواده، نظام همسایگی و برادری و اخوت و استقامت در برابر مشکلات را در زندگی نهادیه کنیم مشکلات ما حل میشود.
وی خانواده را مقدسترین بنای اسلام دانست و تصریح کرد: اگر تعالی و تحکیم خانواده را جدی نگیریم آسیبهای بعدی را به همراه دارد.
غلامی روشن با تاکید بر اینکه نظام همسایگی که به فراموشی سپرده شده یک نظام تولیدی و ولایی است و در روایات اسلامی به آن سفارش شده و حتی طبق روایتی آنقدر به آن تاکید شده که همسایه از همسایه ارث میبرد گفت: این مهم در گذشته بسیار پر رنگ بود اما امروز حتی ما همسایههای خود را نمیشناسیم.
وی اضافه کرد: مشکلی و چالشی که امروز از آن جوان و نوجوان ما رنج میبرد فرد گرایی است که این فرد گرایی نیز مبتنی بر فرهنگ غرب گرایی است که با وجود اینکه در فضای مجازی سیر میکند اما تنها است و احساس بی هویتی و پوچی میکند چرا که این زندگی مبنی بر زندگی اسلامی نیست.
مدیر کل تبلیغات اسلامی همدان برادری و اخوت را از دیگر مباحث در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی برشمرد و گفت: امروز در جامعه و نظام اسلامی به همدلی و برادری نیاز داریم که باید در زندگی ما بیایید، نظام اجتماعی ما یک نظام زنده است و خود اعضای این نظام باید بتوانند مشکلات را حل کنند.
وی با اشاره به اینکه امروز بحث مقاوم سازی یکی دیگر از نیازهای جامعه است و باید ریشههای آن را در جامعه مستحکم کرد گفت: متأسفانه در این مبحث امروز بسیار مشکل داریم و جوانان ما در برابر کوچکترین مشکلات کمتابی میکنند و باید گفت در بحث مقاوم سازی امروز جامعه ما ضعیف است و باید مقاومت و استقامت را در بین جوانان بیشتر کنیم.
غلامی روشن با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری طی سالهای اخیر مبنی بر جوانی جمعیت و هشدار و خطرات پیری جمعیت گفت: این چالشی که کشور را تهدید میکند ریشه آن به کم استقامتی در بین جوانان ما باز میگردد و ریشه آن نیز به کم استقامتی خانوادهها بر میگردد.
وی اضافه کرد: امروز زنان غزه در بمبارانهای رژیم صهیونیستی با آن همه مشکلات به بحث جمعیت و فرزند آوری توجه دارند و طبق آمارها در طی مدت ۱۳ ماه گذشته شاهد تعداد بالای تولد نوزادن در غزه بودیم که نشان از استقامت این بانوان دارد نشان میدهد که امید و زندگی جریان دارد و استقامت شیر زن غزه را در این حوزه میبینیم.
مدیر کل تبلیغات اسلامی همدان گفت: باید امروز ریشههای اعتقادی و اسلامی را در زندگی محکم کرده تا بتوانیم زندگی مبتنی بر سبک زندگی اسلامی و علوی داشته و هیچ طوفانی نتواند ریشههای عمیق این زندگی را بلرزاند.