به گزارش خبرنگار مهر، سومین جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی از روز ۱۵ آبان آغاز به کار میکند و قرار است در مراسم افتتاحیه جشنواره، از بین ۴۵ هنرمند عکاسی که آثارشان پذیرفته شده، برگزیدهها اعلام و قدردانی شوند.
هربرت کریم مسیحی، داوود وکیلزاده و ساتیار امامی به عنوان اعضای هیئت داوران، آثار رسیده به بخش «عکس» سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی را مورد قضاوت و داوری قرار میدهند.
داوود وکیلزاده هنرمند طراح گرافیک و عکاس و داور بخش عکس سومین جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره راههای ایجاد ارتباط بهتر مردم با رویدادی مثل جشنواره میراثفرهنگی توضیح داد: در اینکه مردم بتوانند با این جشنوارهها ارتباطشان را قویتر کنند، تبلیغات و اطلاعرسانی نقش بزرگی دارد. زمانی که ما اطلاعات کمی به مردم میدهیم و کمتر آنها را در جریان میگذاریم، طبیعتاً نمیتوانیم بازخورد خوبی داشته باشیم اما اینکه بتوانیم برای مردم توضیح دهیم نقش پررنگتری دارند و بدانند جایگاه و تاثیرشان چیست، قطعاً تاثیر خود را گذاشتهایم. بسیاری از مردم فکر میکنند تاثیر کوچکی بر فرهنگسازی دارند و خیلی مهم نیست در صورتی که خیلی مهم است و این باید به فرهنگ تبدیل شود و ما باید به مردم توضیح دهیم که هر کدام از شما نقشتان پررنگ است و آن زمان است که میتوانیم همکاری و مشارکت مردم را به سمت خودمان جلب کنیم.
وی درباره جایگاه این جشنواره در انتقال ارزشهای ایران به نسل جدید گفت: فکر میکنم نسل جدید امروزه در شبکههای اجتماعی فعالیت زیادی دارد و خیلی به تولید محتوا ارزش میدهند. اگر به این نسل اطلاعات و آگاهی کافی داده شود و برایشان ارزش قائل شویم، همکاران خیلی خوبی برای ما هستند چون این ارزشها را به نسلهای بعدی منتقل کنند همچنان که ما به سهم خودمان سعی کردیم این کار را انجام دهیم. این اطلاعات را باید ما در اختیارشان بگذاریم تا متوجه ارزشها شوند. هستند کسانی که متوجهند اما نه آنقدری که ما انتظار داریم.
این هنرمند عکاس با اشاره به جدا کردن بحث گردشگری از تفریح عنوان کرد: اگر اطلاعات درستی به نسل جدید بدهیم، به آنها بها بدهیم و آنها را وارد این فضا کنیم، تاثیرات خیلی خوبی دارد و میتوانیم گردشگرانی را که برای تفریح میروند، از گردشگرانی که میروند تا اطلاعات کسب کنند و تاریخ را بدانند و بتوانند منتقل کنند، تفکیک کنیم. البته هیچ وقت یک جشنواره یا یک نمایشگاه با یک بار برگزاری و اجرا نمیتواند تاثیر بگذارد، ولی مداوم بودن اینها قطعاً تاثیرگذار است.
وی درباره اینکه بینالمللی شدن این جشنواره چه تاثیری روی میراثفرهنگی ایران میگذارد، گفت: گردشگری هیچ کشوری به همان کشور و گردشگرهای داخلیاش خلاصه نمیشود. ما باید نگاه بینالمللی داشته باشیم و به ویژه در شرایط فعلی که به نوعی ایران هراسی و عدم امنیت در همه جا وجود دارد. این جشنوارهها و تلاشها میتواند تاثیر بسیار زیادی بر نکات منفی که در خارج از کشور با اطلاعات غلط به مردم داده میشود - مانند اینکه ایران ناامن است - داشته باشد. این ارتباطات و تبادل افکار باعث میشود، اطلاعات خوبی به طرف مقابل که کشورهای دیگر هستند، منتقل شود. آن زمان است که میتوانیم واقعاً تأثیرگذار باشیم.
داور بخش عکس سومین جشنواره چندرسانهای میراثفرهنگی بیان کرد: انتظار من نسبت به هر نمایشگاه و جشنوارهای محدود است، چون احساس میکنم مداومت و زنجیره بودن آنها میتواند تاثیر بگذارد اما طبیعی است که همیشه انتظاراتمان میتواند بیشتر باشد ولی همین که برگزار میشود و به این موضوع توجه و پیگیری میشود، ارزشمند است.
وکیلزاده در پایان درباره اهمیت این جشنواره در زمینه آشنا کردن عامه مردم با میراثفرهنگی گفت: لازم است هنرمندان را تشویق کنیم که با نگاه تازهتر به این میراث بنگرند و مجدد کار کنند که در واقع موجب یک نوع جلب توجه مردم به ارزشهای فرهنگی و تاریخ است چون هرچه هنرمندان کارهای جدیدتر و بهتری انجام دهند، میتوانند بیشتر توجه مردم را جلب کنند. واقعاً ما احتیاج داریم که این فرهنگ و تاریخ غنی بیشتر مورد توجه مردم قرار گیرد. وقتی به اماکن تاریخی و باستانی میروید، متوجه میشوید که نقش مردم در نگهداری و پاسداشت اینها پررنگ است، البته که ما نمیتوانیم نقش دولتیها و ارگانها را نادیده بگیریم اما در هر صورت نقش مردم پررنگ است. حتی در رابطه با میراث طبیعی نقش مردم خیلی پررنگ است؛ اینکه زباله نریزند یا روی بناها یادگاری ننویسند و صدمه نزنند، همه موثر است. بنابراین اگر به این جشنوارهها از این زاویه نگاه شود، مشخص میشود که نقش مهمی در تشویق هنرمندان و مردم عادی دارند.