زاهدان_ مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان از بررسی۷۴۹پرونده در کمیته بدوی سخت و زیان آور در هفت ماهه امسال خبر داد.

خلیل احمد سلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به عملکرد هفت ماهه کمیته‌های سخت و زیان آور سیستان و بلوچستان، افزود: از آنجایی که برخی از فعالیت‌های شغلی در زمره مشاغل سخت و زیان آور قرار می‌گیرند یا به عبارت دیگر از بازنشستگی پیش از موعد ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی بهره مند می‌شوند.

وی ادامه داد: مشاغل سخت و زیان آور مشاغلی است که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی، بیولوژیکی محیط کار غیر استاندارد بوده و در اثر این مشاغل، بر فرد بیمه شده تنش و استرس بالاتری نسبت به سایر مشاغل عادی از نظر روحی و جسمی وارد می‌شود و به دو گروه «الف» و «ب» تقسیم می‌شوند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: چنین مشاغلی که بر روح و جسم افراد اثرات سوء دارند را با عنوان مشاغل سخت و زیان آور می‌شناسند و کارفرمایان مکلف هستند که پس از پایان مهلت دو ساله شاغل گروه «الف»، نسبت به ایمن سازی محیط کار و حذف سخت و زیان آور اقدام کنند.

وی تصریح کرد: از فروردین تا پایان مهر ماه امسال، ۳۰ جلسه بدوی و دو جلسه تجدید نظر برگزار شده است.

سلامی ادامه داد: در کمیته بدوی، ۷۴۹ درخواست فردی مورد بررسی قرار گرفته که از این تعداد ۵۸۳ مورد، تائید شده اند.

وی اضافه کرد: در این مدت، ۴۴ مورد، اعتراض در کمیته تجدید نظر مورد بررسی قرار گرفته که از این تعداد ۱۷ مورد تائید شده اند.

شایان ذکر است به موجب ماده (۱) آیین‌نامه اجرایی بند (۵) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (۲) الحاقی ماده (۷۶) قانون اصلاح مواد (۷۲) و (۷۷) و تبصره ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ و الحاق دو تبصره به ماده (۷۶) مصوب ۱۳۷۱ مصوب ۱۳۸۰ موضوع تصویب‌نامه شماره ۱۵۳۶۵/ ت ۳۶۰۰۵ ه مورخ پنجم اردیبهشت ماه ۱۳۸۶، مشاغل به دو گروه «الف» و «ب» تقسیم بندی می‌شوند.

گروه «الف»: مشاغلی که صفت سخت و زیان آوری با ماهیت شغل وابستگی دارد اما می‌توان با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر مناسب توسط کارفرما سختی و زیان آوری آنها را حذف کرد.

گروه «ب»: مشاغلی که ماهیتاً سخت و زیان آور بوده و با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر فنی توسط کارفرما، صفت سخت و زیان آوری آنها کاهش یافته ولی کماکان سخت و زیان آوری آنها حفظ می‌شود.