نیکزاد شیری در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص ارزیابی خود از عملکرد شاگردانش در مسابقات ویکتور چلنج ترکیه اظهار کرد: نتایج به دست آمده چه در بخش بانوان و چه در بخش مردان همه رضایت بخش است. همین که فرصتی فراهم شد تا بازیکنان ایران بعد از وقفهای که ایجاد شده بود در یک رویداد بینالمللی شرکت کنند در ابتدا اتفاق بسیار مثبتی بود.
وی افزود: علاوه بر این نمایش ملیپوشان هم قابل دفاع بود. نفرات خوبی از کشورهای اروپایی در چلنج ترکیه حضور داشتند که بازی با آنها قطعاً در کسب تجربه و محک ملیپوشان ایران تأثیرات مثبتی را به همراه خواهد داشت. کشورهایی مانند انگلیس، فرانسه، آلمان، اسپانیا، سوئیس، ایتالیا، لهستان و تعدادی هم کشور اروپایی در این رقابتها شرکت داشتند که قرار گرفتند بدمینتونبازان ایران برابر آنها اتفاق خوبی بود.
سرمربی تیم ملی با اشاره به پیروزیهای ارزشمند به دست آمده توسط ملیپوشان کشورمان در این رویداد؛ گفت: فرزین خانجانی یکی از نمایندههای ما بود که موفق شد دو بازیکن اروپایی را شکست بدهد. سایر بازیکنها نیز عملکرد خوبی داشتند. درست است که ما با هشت ورزشکار راهی این مسابقات شدیم و مدالی هم به دست نیامد ولی انتظارات باید از این تیم که در طول سال اعزامهای محدودی دارد به اندازه باشد.
شیری تاکید کرد: تجربه و فشار روحی و روانی به بازیکنان همیشه در زمین مسابقه وارد میشود. تا زمانی که ما این اعزامها را نداشته باشیم و یا این اعزامها کم باشد نباید انتظار غیر معقول هم از تیم ملی داشته باشیم. باید نکات مثبت این مسابقات را مد نظر قرار داد که آن هم حضور تیم ملی بعد از یک وقفه در مسابقات بینالمللی بود. این رقابتها میتواند کلاس آموزشی برای بازیکنان ایران باشد. وظیفه ما این است که بتوانیم از این فرصتها برای رشد خودمان به خوبی استفاده کنیم.
سرمربی تیم ملی اضافه کرد: ملیپوشان ایران در این رویداد خوب برابر بازیکنهایی به میدان رفتند که اکثر آنها موفق شدند صاحب مدال شوند. اگر با یک مسابقه میشد ورزشکاری به مدال دست پیدا کند هیچ کشوری به مسابقه نمیرفت. باید به این سمت برویم که نمایندگان کشورمان را به مسابقات بیشتری در خارج از کشور اعزام کنیم تا ابتدا تجربه خود را افزایش دهند و سپس دنبال نتیجه باشند.
وی در پاسخ به این پرسش که فدراسیون چه نقشی در کاهش اعزامها دارد؟ گفت: ببینید هدف اکثر ورزشکاران ابتدا حضور در بازیهای المپیک است و رسیدن به این سهمیه هم نیازمند کسب امتیازهای لازم در رنکینگ جهانی است. در حال حاضر که حدود چهار سال به المپیک ۲۰۲۸ زمان باقی مانده است تمامی ورزشکاران سعی میکنند با حضور در رویدادهای متفاوت امتیاز خوبی را به دست بیاوردند تا بتوانند کم کم جایگاه ثابتی و مناسبی در رنکینگ داشته باشند.
شیری ادامه داد: البته این شرایط رفته رفته سختتر میشود و درست یک سال قبل از بازیهای المپیک تعداد این مسابقات هم افزایش پیدا میکند. البته ورزشکاران نمیآیند در همه این مسابقات شرکت کنند و اصلاً لزومی هم ندارد. برای مثال یک ورزشکار در سال نیاز ندارد که در ۱۵ مسابقه شرکت کند همین که در ۶ رویداد خوب حاضر شود کفایت میکند.
سرمربی تیم ملی با بیان اینکه فدراسیون حمایت خوبی از تیمهای ملی دارد؛ عنوان کرد: اگر فدراسیون بتواند در طول سال اعزامها را حداقل به عدد ۲ یا ۳ مسابقه برساند اتفاق خوبی است. مابقی رویدادها را بهتر است یا خود ورزشکاران هزینه کنند و از اسپانسرهای شخصی کمک بگیرند. در همین مسابقات ترکیه با تعدادی از ورزشکاران و مربیهای اروپایی که صحبت میکردم همه میگفتند تمام هزینههایشان با فدراسیون نیست و برخی از آنها با حمایت اسپانسر در این مسابقه شرکت کردند.
او تاکید کرد: البته در اروپا شرایط کمی متفاوت از ایران است. در آنجا تعداد اسپانسرهای شخصی زیاد است. برای ملیپوشان ایران هم برنامه داریم و برخی از آنها نیز اعلام کردند که با حمایت اسپانسرهای خود تصمیم دارند در چند مسابقه برون مرزی شرکت کنند. قرار است به زودی با مسئولان فدراسیون جلسهای در این خصوص داشته باشیم و تصمیمات لازم را اتخاذ کنیم.
شیری با اشاره به سایر مسابقاتی که تیم ملی در پیش رو دارد؛ گفت: در نیمه دوم سال مسابقات جام فجر را داریم که در بهمن ماه برگزار خواهد شد اما در تلاش هستیم اگر شرایط مقدور باشد حتماً یک اعزام دیگر یا قبل از این مسابقات و یا پس از پایان جام فجر برای ملیپوشان داشته باشیم. البته در این رابطه هم نظر فدراسیون مهم است و هم باید دید شورای برون مرزی هم چه تصمیمی میگیرد.
سرمربی تیم ملی درباره حضورش در دوره مدرسی مربیگری سطح یک فدراسیون بدمینتون جهانی هم گفت: این دوره در کوالالامپور مالزی برگزار شد که از ایران هم چهار مربی اعزام شدیم و خوشبختانه همه مراحل را هم به خوبی پشت سر گذاشتیم. در حال حاضر ما میتوانیم به عنوان کمک مدرس در یکسری از کلاسهای جهانی حضور داشته باشیم و سپس با کسب تجربه بیشتر خودمان این کلاسها را برگزار کنیم.