به گزارش خبرنگار مهر، حسین جعفری پیش از ظهر دوشنبه در آئین سومین جشنواره انار در محل مسجد تاریخی جامع ساوه اظهار کرد: انار محصول کشور ایران است و با توجه به اهمیت استراتژیکی، صادراتی و تنوع محصول انار باید برای این میوه کار ویژه صورت گیرد.
معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ایران گفت: تاکنون بیش از ۷۰۰ ژنوتیپ انار در ایران شناسایی شده و در حال حاضر نزدیک به ۱۰ رقم تجاری این محصول در کشور ثبت شده است.
وی افزود: با توجه به ظرفیتهای محصول انار، امید است بتوانیم به ارقام مختلف این محصول ورود کنیم که از چالشهای پیش رو این محصول جلوگیری شود.
اقتصادی کردن محصول انار در اولویت برنامهها
جعفری، اقتصادی کردن محصول انار را در اولویت برنامههای این سازمان عنوان کرد و گفت: تا باغداران انار، تولید مناسب سرمایهگذاری را افزایش دهند در این راستا باید از ظرفیتهای علمی، دانشگاهی و دانشبنیان بیشترین بهره گیری شود و باید اذعان کرد جشنواره برای محصول استراتژیک و صادراتی و دارای ویژگیهای خاصی است.
وی افزود: عملکرد این محصول در سطح کشور ۱۴ تن است و این ایده آل باغات نیست و افزایش سطح در این راستا مستلزم تعامل و همکاری باغداران است تا فناوری جدید را در پیش تولید و فرایند تولید و پس تولید وارد کنیم.
جعفری گفت: به واسطه اقدامات قابل توجه دانشمندان با همکاری سازمان انرژی اتمی در چندین استان از انرژی هستهای برای افزایش انبار دهی انار محصولات کشاورزی بهره گیری شده چرا که انار نقش مهمی از لحاظ اشتغال و محصول غذایی در کشور دارد.