خبرگزاری مهر - گروه استانها: در سال ۱۳۸۹ کلنگ مجتمع گردشگری تحقیقاتی خرمآباد در مساحتی بالغ بر ۸۰۰ هکتار زده شد و ساخت آن به مرحله اجرا درآمد. محل قرارگیری این مجتمع گردشگری در یکی از نقاط مرتفع، آن را به بام خرمآباد معروف کرد. بام لرستان بر بلندای کوه مدبه قرار گرفته است.
بام خرمآباد از مجموعههای گردشگری مرکز لرستان است که به همت دولت زیرساختهای آن تأمین شده و حالا بهرهبرداری از آن نیازمند سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
بام خرمآباد قدرت جذب گردشگران خارجی را دارد
سید سعید شاهرخی استاندار لرستان در جریان بازدید از مجموعه گردشگری بام خرمآباد، اظهار داشت: در خصوص بام لرستان واقعاً باید سپاسگزاری کرد از ظرفیتی که درگذشته در این محل ایجاد شده است، اما از این به بعد آن چیزی که بسیار مهم است بوده این است که ظرفیت بزرگ و موقعیت استثنایی که ایجاد شده، را بهصورت علمی و قوی طراحی کنیم، از مشاورانی که نگاه بینالمللی و بلندمدت دارند استفاده کنیم.
وی ادامه داد: باید از توان بخش خصوصی در این ظرفیت گردشگری استفاده کنیم.
استاندار لرستان با تأکید بر اینکه مجموعه بام خرمآباد باتوجهبه شرایطی که دارد، میتواند کاربریهای مختلفی داشته باشد تا موجب جذب گردشگر در نهتنها کشور بلکه خارجی شود، چرا که این مجموعه قدرت جذب گردشگر خارجی را هم دارد، گفت: در این راستا سرمایه بسیار زیادی نیاز است که این طرحها به اجرا در بیاید.
در مجموعه بام خرمآباد نباید سلیقهای کار شود
شاهرخی، افزود: یقیناً جهتگیری ما در قالب طرح توسعه لرستان، جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی است تا بتوانیم تأسیسات عظیم و منحصربهفردی را در استان و همچنین بام لرستان ایجاد کنیم.
وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه بام خرمآباد یک سرمایه بسیار ارزشمندی است که ایجاد شده است، گفت: این سرمایه را به بهترین وجه باید نگهداری و حفظ کنیم، لازمه این امر هم این است که افرادی که توانمند هستند، فکر بکر دارند، مشاور قوی و طراح قوی را بهکارگیری کنیم و روی این مجموعه ارزشمند فکر اساسی کنیم.
استاندار لرستان با تأکید بر اینکه در این مجموعه نباید سلیقهای کار شود، افزود: باید نگاه بینالمللی به این مجموعه داشته باشیم، صرفاً استفاده محلی نباید از این مجموعه داشته باشیم، همچنین باید یک نگاه بلندمدت دراینرابطه داشته باشیم، از طرف دیگر طراحی این مجموعه نیز باید در حد سایتهای بینالمللی باشد.
مجموعه بام خرمآباد برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است
شاهرخی، ادامه داد: مجموعه بام خرمآباد یک سرمایه بیبدیل است، باتوجهبه جغرافیا، چشماندازهای زیبا و طبیعت زیبایی که دارد باید موردتوجه جدی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه حتماً باید با برنامه در این مجموعه قدم برداریم و از آن حفاظت کنیم، بیان داشت: نباید یک تصمیم آنی و احساسی منجر به این نشود که یک لکه سیاه در یکگوشه وجود داشته باشد و نتوانیم دیگر کاری کنیم، اگر چه تا الان هم برخی رفتارها هنوز برای من توجیه نیست، اما از حالا به بعد باید منطبق با همین نگاه بلندمدت و بینالمللی به این مجموعه نگاه شود.
استاندار لرستان، تأکید کرد: با حفاظت شدید و همچنین بهرهبرداری اصولی به نفع مردم در این مجموعه باید اقدام و سرمایهگذاری صورت گیرد.
شاهرخی با تأکید بر اینکه پروژه و مجموعه بام خرمآباد برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: این مجموعه تنها بام خرمآباد نیست، حتی فراتر از استان و کشور نیز میتواند ارائه خدمات داشته باشد.
اطلاعات خود را نسبت به مجموعه باید بهروز کنیم
وی بیان داشت: باید اطلاعات خود را بهروز کنیم، همچنین زاویه نگاه ما به این مجموعه گردشگری باید مشترک شود، در این راستا دراسرعوقت یک جلسه خاص مجموعه بام خرمآباد را باید برگزار کنیم.
استاندار لرستان، گفت: اگر ما بخواهیم بهسرعت یک فضای مطلوب را در اختیار مردم استان، گردشگران کشور و حتی خارج از کشور قرار دهیم، باید بهگونهای عمل کنیم که بتوانیم گردشگر را نگه داریم.
شاهرخی، تأکید کرد: اولویت ما گردشگری است، بهخصوص با ثبت جهانی دره خرمآباد حتماً و حتماً صرفاً نگاه ما توسعه گردشگری در این شهر و همچنین ایجاد فضای اقامت گردشگران در شهر خرمآباد است.
باید سرمایهگذار کلان در این مجموعه فعال شود
حسین میرزایی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز در جریان این بازدید، اظهار داشت: مجموعه بام خرمآباد مطالعات خیلی خوبی دارد، بر مبنای شرایط محیطی و نیازی که در شهر خرمآباد احساس میشده، زونبندی شده است.
وی ادامه داد: نکته مهم این است که با اعتبارات دولتی امکان کار و نگهداری این مجموعه وجود ندارد.
مدیرکل منابع طبیعی لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه باید سمت این برویم که یک سرمایهگذار کلان در این مجموعه فعال شود، افزود: دولت توان سرمایهگذاری را دراینرابطه ندارد، باید از ظرفیت یک سرمایهگذار دراینرابطه استفاده کنیم.
میرزایی با تأکید بر اینکه این مجموعه خیلی ظرفیت دارد، بالغ بر ۴۰ هکتار امکان تولید نهال در این مجموعه داریم، ادامه داد: در این مجموعه آب، خاک، برق، گاز و… وجود دارد، اما عملاً بهخاطر اعتبار هنوز مورد بهرهبرداری درست قرار نگرفته است.