مهدی طالبی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ما در حوزه یک سری از اقدامات فرهنگی پیشگیری یا فرهنگ سازی دچار یک معضل موازی کاری یا اقدامات جزیرهای هستیم.
وی ادامه داد: برای رفع این مشکل به پیشنهاد استاندار قرار شد که ما الگوی ائتلافی پیشگیری از اعتیاد محله محور داشته باشیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان ادامه داد: برای اجرای این کار چیزی حدود ۳۲ محور عملیاتی با ۸۹۴ مؤلفه برای دستگاههای اجرایی تعریف شده است همچنین حدود ۹ دستگاه محوری هستند که نقش هماهنگ کننده دستگاهها در هر محله را بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه در مجموعه هر شهرستان دو محله مشخص شده، افزود: اگر حوزه اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم به صورت جدی دنبال شود این طرح به نتیجه مطلوب خواهد رسید.
طالبی سپاه پاسداران در هر شهرستان را به عنوان دستگاه ناظر بر اقدامات برشمرد و افزود: بهزیستی هر شهرستان به عنوان دبیر و فرمانداران هم در جایگاه فرمانده قرارگاه مشغول به فعالیت خواهند بود.
وی با بیان اینکه کار تیمی به جهت ایجاد هماهنگی دشوار است، اضافه کرد: دستگاهها مشغول به کار در شهرستان هستند و گزارشهای این اقدامات هم در حال رصد است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان از نبود زیرساخت لازم برای نگهداری از معتادین انتقاد کرد و گفت: در سنوات قبل زیرساخت لازم بر خلاف بسیاری از استانهای دیگر در گلستان فراهم نشد به همین خاطر در حال حاضر استان دارای فقط ۱۰۰ ظرفیت نگهداری از معتادان است.
وی به ساخت مرکزی ۴۰۰ نفره در جنگل توسکستان اشاره کرد و گفت: این پروژه در حال ساخت است و به محض بهره برداری و تجهیز مشغول به خدمت رسانی خواهد بود.
طالبی از فعالیت یک مرکز نگهداری معتادین برای بانوان با ظرفیت ۴۵ نفر خبر داد و افزود: یک مرکز ۴۵۰ نفری نیز در این شهرستان در حال ساخت است که تاکنون ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و امیدواریم با حمایت مالی خیرین و شهرداری گنبد به زودی تکمیل و تجهیز شود.
وی ادامه داد: در صورت راه اندازی این دو پروژه در گرگان و گنبد ظرفیت نگهداری معتادین استان از ۱۰۰ نفر به حدود ۹۰۰ نفر افزایش مییابد؛ هر چند این میزان هم اندک است اما پیشرفت قابل توجهی است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از طرحهایی که شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان دارد حفظ و صیانت از پارکهای استان است از این رو با همکاری شهردار و شورای شهر گرگان و دادستان مرکز استان و فرماندهی انتظامی در فاز نخست ۶ پارک ر طرح ساماندهی قرار گرفت.
وی پارک شهر، لادن، شطرنج، قدس، ملت و بانوان را در فاز نخست اجرای این طرح دانست و اضافه کرد: شهرداری با هماهنگی دادستانی در این پارکها نگهبان مستقر کرده تا از ورود سگ، موتورسیکلت، معتادین متجاهر، زباله گردها، کارتن خوابها و حتی افرادی که استعمال دخانیات دارند، جلوگیری شود.
طالبی اجرای این طرح در ۶ پارک گرگان را منجر به افزایش حضور مردم در پارکها دانست و گفت: در فاز دوم ۶ پارک دیگر شهر در دستور کار قرار خواهد گرفت.