به گزارش خبرگزاری مهر، دکترپیمان صالحی امروز (سهشنبه) در نشست رؤسای پارکهای علم و فناوری سراسر کشور با تاکید بر اینکه باید پیوستگی در نظام فناوری را باور کنیم، اظهار داشت: در فناوریهای مختلف، زنجیره ارزش داریم و باید به آن توجه داشته باشیم و نمیتوان وارد بازار شد بدون اینکه تکتک حلقهها را شناسایی کنیم.
وی افزود: در پایان برنامه هفتم پیشرفت کشور، مقرر شده است ۳۰ هزار شرکت دانشبنیان داشته باشیم اگر بتوانیم فعالیت اساتید در طرحهای ارتباط با صنعت را فعال کنیم، موفق خواهیم شد.
صالحی گفت: هم اکنون ۱۲۷ دانشگاه وابسته به وزارت علوم و ۲۸ مؤسسه پژوهشی داریم که و پیشرفتهای پژوهشی و فناوری ما نتیجه سرمایهگذاری در این بخشهاست. پارکهای علم و فناوری، نهادهای واسط هستند و تصمیم داریم در اقتصاد دولتی از بخش خصوصی حمایت کنیم.
فعالیت ۷۵ مرکز هدایت شغلی و آموزش ۲۸۰ هزار دانشجو
استاد دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: در مراکز پژوهشی، مراکز هدایت شغلی را راهاندازی کردیم و هم اکنون ۷۵ مرکز هدایت شغلی داریم و سال گذشته ۲۸۰ هزار نفر در این مرکز آموزش دادیم. تلاش کردیم این گسترش این مراکز در کشور عادلانه باشد و در کنار آموزش در این مراکز افراد را به سمت کارآفرینی سوق دهیم.
صالحی خاطرنشان کرد: دیگر اقدامی که در وزارت علوم انجام دادیم این بود که اعضای هیئت علمی را برای ورود به صنعت تشویق کردیم و تبدیل وضعیت اساتید را منوط به ورود به صنعت داخل قرار دادیم و ایده ما این است که اساتید و دانشجویان را جهت ورود به صنعت هدایت کنیم.
وی بیان کرد: هر سال افراد را طبق شاخصهای معین انتخاب میکنیم و آنها را معرفی میکنیم؛ در کنار آن پایاننامه و رسالهها را نیز رصد میکنیم تا دانشجویی را که در طرحهای ارتباط با صنعت فعالیت کردند را شناسایی کنیم.
صالحی گفت: دیگر اقدام ما این بود که آئیننامه پایه تشویقی اعضای هیئت علمی را تدوین کردیم و اکنون پایه تشویقی استادان براساس عملکرد است. علاوه بر آن شیوهنامه پژوهانه را داریم و ترفیع سالانه اساتید از جمله سیاستهای تشویقی و ترغیبی است. در معاونت پژوهشی درصدد هستیم دانشجویان ورودی را به سمت نوآوری و تبدیل ایده به محصول هدایت کنیم.
گفتنی است نشست یکروزه رؤسای پارکهای علم و فناوری امروز (سهشنبه، ۱۵ آبانماه) در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در حال برگزاری است.