شهردار تهران در حاشیه جلسه هیئت دولت در رابطه با ابقاء خودش به عنوان دستیار رئیس جمهور در امور آسیب‌های اجتماعی توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا زاکانی شهردار تهران در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در رابطه با ابقاء خودش به عنوان دستیار رئیس جمهور در امور آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: حکمی را هیئت دولت بر اساس اصل ۱۲۷ قانون اساسی مصوب کرده بود، این انتخاب پابرجا است و بعد از انتخابات به احترام شخص رئیس جمهور، سه ماه جلسه را تشکیل ندادم به این دلیل که فرد انتخابی باید طبق تصمیم رئیس جمهور باشد و با ایشان صحبت کردم و لطف کرد و گفت این مسیر ادامه پیدا کند.

تهران در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر که قرارداد با چینی‌ها در مورد خودروها و اتوبوس‌های برقی را جویا شد اظهار کرد: قراردادی که با چین در مورد خودروهای برقی داشتیم جاری است، مصوبه آن از شورای شهر گرفته شده همینطور مورد تایید فرمانداری قرار گرفته است. این منعکس شد و سازمان بازرسی کل کشور به آن اعتراض داشت.

وی افزود: داخل فرمانداری این اعتراض را نپذیرفتند، به وزارت کشور منتقل شد، کمیته اختصاصی در وزارت کشور برای این موضوع تشکیل شد. تاکنون این کمیته دو جلسه تشکیل داده است. مصوبه شورای شهر در نهایت مورد موافقت اعضای این کمیته قرار گرفته است.

شهردار تهران بیان کرد: قراردادی که با چینی‌ها برای خودروهای برقی منعقد کرده‌ایم، مصلحت و منفعت ملی است زیرا پشتوانه یوزانس دارد و با تاخیر سه ساله و سود ۴.۹ درصد پول را پرداخت می‌کنیم، این مدل در سیستم بانکداری ما معنا نداشته است، به همین دلیل برای کشور فوق العاده مطلوب است.

زاکانی تصریح کرد: خرید ما از چینی‌ها حدود ۱۰۰ هزار یورو زیر قیمت کشور است، از داخل کشور بیش از ۳ هزار خودرو خریداری کرده‌ایم اضافه بر آن، شهر به این خودروها نیاز دارد و ما نمی‌توانیم جان مردم را گرو بگیریم. این بسیار مهم است که دستگاه‌های نظارتی به منفعت ملی و مصلحت مردم توجه کنند.

وی همچنین اظهار کرد: هر آنچه در داخل کشور در خصوص برقی‌سازی خریداری کرده‌ایم همگی وارداتی بوده است. تفاوتش این است که باید ۱۰۰ هزار یورو بیشتر پرداخت کنیم، به کسی که می‌خواهد این خودرو را وارد کند و چرا ما باید چنین پولی را پرداخت کنیم، طبق قرارداد ما چینی‌ها مکلف هستند این خودروها را در داخل کشور، ظرف ۶ ماه تا یک سال داخلی‌سازی کنند. این یعنی همه این قرارداد منفعت است. مافیای خودرو اجازه نمی‌دهد، دستگاه نظارتی دارد از آنچه که ضد مردم است حمایت می‌کند.

شهردار تهران در رابطه با ارزآوری واردات اتوبوس‌های برقی عنوان کرد: موضوع تامین ارز این خودروها را انجام داده‌ایم، اما مشکل ما دستگاه نظارتی است که به جای نظارت در حال دخالت است، همینطور فرای وظایف قانونی خود طوری عمل می‌کند که اساساً به ضرر مردم است، ما هیچ وقت نخواستیم این را مطرح کنیم زیرا آنها نمی‌توانند مقابل مردم بایستند. برای اینکه به جیب عده‌ای پول وارد شود نباید آسایش مردم به خطر بیفتد، حالا به نقطه‌ای می‌رسیم که با مردم در این رابطه صحبت کنیم و بگوییم چه دست‌هایی در کار است که نمی‌خواهند اجازه دهند مشکل ترافیک تهران و همینطور مشکل آلودگی هوای تهران حل شود.

وی همچنین در بخشی از سخنانش راجع به تامین متجاهر و بی‌خانمان‌ها بیان کرد: با حمایت همه دستگاه‌ها در مجموعه مدیریت شهری هم اکنون سطح آسیب‌های اجتماعی کاملاً متفاوت از گذشته است. روزی که من وارد مدیریت شهری شدم ۸ هزار و ۵۰۰ نفر داخل کمپ‌های ماده ۱۶ بودند، در مجموع این کمپ‌ها ۱۱ هزار نفر ظرفیت داشتند و حالا این ظرفیت به ۲۵ هزار نفر افزایش یافته است.

شهردار تهران بیان کرد قریب ۱۹ هزار نفر داخل کمپ‌های ماده ۱۶ مستقر هستند، افزود: این نشان می‌دهد که دود ۱۱ هزار معتاد متجاهر از سطح شهر جمع آوری شده‌اند. دیگر در سطح شهر هیچ کلونی از معتاد متجاهر نمی‌بینید. هر شب جمع آوری و هدایت آنها به سمت کمپ‌ها در حال انجام است.

زاکانی همچنین بیان کرد: ظرفیت گرمخانه‌ها را برای افراد بی‌خانمان افزایش داده‌ایم و مهمتر از توسعه گرمخانه‌ها کیفیت آن بود که این مقوله را ارتقا دادیم. در رابطه با کودکان کار در سر چهارراه‌ها نیز این موضوع را با کمک دستگاه‌ها مدیریت کردیم و کمتر چنین صحنه‌هایی در شهر شاهد خواهید بود.

وی همچنین در رابطه با احداث واحدهای مسکونی از سوی شهرداری عنوان کرد: ۲۸۵ هزار واحد مقرر شده بود که شهرداری تسهیل مجوزها و صدور پروانه را انجام دهد، این اتفاق انجام شده است و بخشی از آن شروع شده و مابقی آن با صاحب ملک است که ممکن است دولت باشد و یا نهادهای غیر دولتی و حتی بخش خصوصی باشند.