به گزارش خبرنگار مهر، حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که آیا با این روند افزایش قیمت دلار، قیمت دلار نیمایی نیز افزایش پیدا خواهد کرد، گفت: بر اساس آنچه قوانین پایه ما محسوب میشود، نظام ارزی کشور تک نرخی و شناور مدیریت شده است. همچنین بر اساس قوانین بودجه سالیانه، نرخ ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی و دارو است. بانک مرکزی سیاستهای خود را در این مسیر جلو میبرد و بودجه بر همین اساس بسته میشود.
وی همچنین در رابطه با تعدیل ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی، بیان کرد: برای کالاهای اساسی و دارو ۱۲ میلیارد دلار در بودجه سال آینده پیشبینی شده است و بر همین اساس عمل خواهیم کرد.
وی در رابطه با پرداخت بدهی دولت مطابق سخنان رئیس جمهور و اینکه این حجم بدهی چه مقدار است و قرار است از چه منبعی تأمین شود، افزود: آن چیزی که در بودجه سال آینده به طور مشخص برای بازپرداخت بدهی پیشبینی شده، مربوط به پرداخت بدهیها به نظام بانکی است که حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است و در قالب اوراق بهادارسازی بر اساس اوراق جدیدی که در اختیار بانکها قرار میگیرد، بین بانکها مبادله خواهد شد. همین طور حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان نیز برای تعدیه بدهیهای تأمین اجتماعی است و این دو رقم عمده بدهیهای دولت است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: سازوکارهایی نیز برای پرداخت بدهی دولت به پیمانکاران دیده شد؛ بر اساس آنها میتوان تعریف کرد که مطالبات آنها را به چه شیوه پرداخت کنیم. پیمانکارانی که در حال اجرای پروژهها هستند، میتوانند از داراییهای دولت برداشت کنند که ۱۰ درصد آن را پرداخت کنیم و ۹۰ درصد را بابت تسویه بدهی در نظر بگیرند و این سه مکانیزم را برای این موضوع پیشبینی کردیم.
پورمحمدی همچنین در رابطه با FATF، گفت: این در حوزه کاری من نیست و وزیر اقتصاد در حال پیگیری آن است.