به گزارش خبرگزاری مهر، مهر شریف منسوب به نخستین نایب خاص امام زمان (عج)، هدیه بسیار ارزشمند شهید سید حسن نصرالله (ره)، به مقام معظم رهبری، در موزه حرم مطهر رضوی رونمایی شد.
این مراسم با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان این آستان مقدس و همچنین زائرانی از لبنان و قم، ۱۵ آبانماه ۱۴۰۳، در محل موزه قرآن و هدایای مقام معظم رهبری حرم رضوی اجرا شد.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این مراسم، اظهار کرد: این مراسم به مناسبت روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و بزرگداشت چهلمین روز شهادت سید حسن نصرالله برگزار شده که اثر ارزشمندی برای ما به یادگار گذاشته است.
حجت الاسلام حسینی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مقاومت، گفت: بیتردید مکتب عدالتخواهی و اسلام، قائم به یک فرد نیست بلکه این یک فرهنگ و برگرفته از قرآن است.
مهر شریف منسوب به «عُثمان بنسعید عَمْروی»
در ادامه این مراسم، عادل مطوری، رئیس اداره ارزیابی، مستند نگاری و معرفی آثار معاونت موزهها و گنجینههای فرهنگی آستان قدس رضوی، بیان کرد: این مهر شریف، منسوب به «عُثمان بنسعید عَمْروی» اولین نایب خاص امام زمان (عج) در دوران غیبت صغری است و روی خاتم آن، که از جنس عقیق سبز یمنی است، عبارت «عُدَّتی یومَ الوَعید، عثمانِ بنسعید» نوشته شده است.
وی ادامه داد: این مُهر در سال ۱۳۹۳ شمسی توسط شهید سیدحسن نصرالله، دبیرکل شهید حزبالله لبنان، به مقام معظم رهبری اهدا و در نهم فروردین ۱۳۹۵ توسط دفتر تولیت وقت آستان قدس رضوی، شهید آیتالله رئیسی، به موزه آستان قدس رضوی تحویل داده شده است.
وی افزود: این اثر پس از ثبت به شماره ۹۵۰۱۴ و مستند نگاری و تهیه شناسنامه علمی، در موزه آثار اهدایی مقام معظم رهبری حرم مطهر رضوی در معرض نمایش قرار گرفت. در برگ ضمیمه مهر، شهید سیدحسن نصرالله، طی نامهای، درباره مهر، توضیحاتی نگاشته است.
نقش حیاتی موزهها در تحقق آرمانهای انقلاب
همچنین مطوری در این مراسم با طرح این پرسش که چگونه یک موزه میتواند در جهت معرفی جبهه مقاومت و شهدای آن گام بردارد، به بیان مطالبی درباره بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و نقش حیاتی موزهها در تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی پرداخت.
وی با اشاره به ۷ محور کلیدی بیانیه گام دوم انقلاب اعم از علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت، استقلال و آزادی، عزت ملی و سبک زندگی، بیان کرد: موزهها بهعنوان نهادهای راهبردی و تمدنساز میتوانند نقش بسیار مؤثری در به ثمر رساندن این محورها و تحقق این آرمانها داشته باشند.
مطوری گفت: بیتردید موزهها تنها محل نگهداری آثار تاریخی نیستند، آنها محیطهایی برای ارائه آموزشهای غیررسمی، ترویج فرهنگ و تحول اجتماعی هستند و میتوانند بهویژه در میان نسلهای جوان تأثیر ماندگار بگذارند.
وی خاطرنشان کرد: موزهها با پیوند زدن مردم به تاریخ و هویت فرهنگیشان، نقش کلیدی در پیروزی در جنگ شناختی و تقویت ارزشهای اسلامی و ایرانی ایفا میکنند.
معرفی زندگینامه شهید سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان و اهمیت جایگاه وی، از دیگر محورهای سخنرانی رئیس اداره ارزیابی، مستند نگاری و معرفی آثار معاونت موزهها و گنجینههای فرهنگی آستان قدس رضوی در این مراسم بود.
بخش دوم این برنامه نیز با سخنرانی حجتالاسلاموالمسلمین شیخ حسن ضعون، فعال فرهنگی لبنانی به زبان عربی دنبال شد.
وی در این مراسم درباره موضوعاتی همچون نواب خاص امام زمان (عج)، ویژگیهای مهر اهدایی و همچنین حمایتهای آمریکا از اسرائیل، مطالبی را بیان کرد.
در ادامه مراسم نیز حجتالاسلام سید نبیل طالقانی، ضمن بیان خاطرهای به زبان عربی برای حاضران به مداحی پرداخت.