لیست ۱۲ نفره تیم ملی وزنه‌برداری در حالی اعلام شد که کادر فنی تیم ملی طبق آخرین رکوردگیری باید خط قرمز بر نام ۲ پولادمرد بکشد.

به گزارش خبرنگار مهر، مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی جهان ۲۰۲۴ از ۱۶ آذر به میزبانی بحرین برگزار می‌شود و تیم ملی وزنه‌برداری آخرین اردوی متصل به اعزام را در جزیره کیش آغاز کردند و قرار است روزهای پایانی به مسابقات جهانی در این جزیره تمرین کنند و البته آخرین رکوردگیری هم دوباره برگزار می‌شود تا ترکیب نهایی تیم برای این مسابقات مشخص شود.

فدراسیون وزنه‌برداری ترکیب ۱۲ نفره را برای حضور در این مسابقات معرفی کرد که از این جمع ۱۲ نفره، دو نفر ذخیره هستند و ۱۰ نفر هم ترکیب اصلی را شکل می‌دهند.

البته هفته گذشته رکوردگیری تیم ملی وزنه‌برداری انجام شد اما رکوردها با صلاحدید کادر فنی اعلام نشد و تنها خروجی این رکوردگیری خط خوردن محمدتوفیق پوزش، محمدمسعود ممیوند، عبدالله بیرانوند و ایلیا صالحی‌پور بود. رضا دهدار هم قبل از این به دلیل مصدومیت در رکوردگیری حاضر نشده بود و از ترکیب تیم ملی کنار رفته بود.

ایلیا صالحی‌پور از تیم جوانان به اردوی تیم ملی دعوت شده بود اما ایلیا که به دلیل رعایت نشدن بازه زمانی تست دوپینگ مسابقات جهانی جوانان اسپانیا را از دست داده بود، به این ترتیب از ترکیب تیم ملی هم خط خورد.

در نهایت با اعلام کادر فنی میرمصطفی جوادی، علی عالی‌پور، علیرضا معینی، ابوالفضل زارع، علیرضا نصیری، آریا پایدار، علیرضا یوسفی، علی داودی، حسین سلطانی، رضا باغی، مهدی کرمی و آیت شریفی وزنه‌بردارانی هستند که برای جهانی بحرین انتخاب شده‌اند. آریا پایدار هم از همان ۶ نفری است که به دلیل رعایت نشدن بازه زمانی تست دوپینگ محروم شده بود ولی در ترکیب تیم ملی قرار گرفته و احتمالاً در بحرین هم وزنه می‌زند.

سال گذشته در مسابقات جهانی به میزبانی ریاض، مصطفی جوادی و علی داوودی تنها مدال‌آوران ایران بودند که توانستند دو مدال طلا و یک مدال برنز به دست بیاورند و حالا کادر فنی و مسئولان فدراسیون امید دارند این ترکیب ۱۲ نفره که از جوانان و باتجربه‌ها تشکیل شده با کسب مدال در میدان جهانی روزهای درخشان را برای وزنه‌برداری ایران رقم بزنند.

وزنه‌برداری ایران در بحران

وزنه‌برداری ایران روزهای بحرانی را پشت سر می‌گذارد. در المپیک پاریس دو نماینده ایران میرمصطفی جوادی و علی داوودی موفق به کسب مدال نشدند و دست خالی به ایران بازگشتند.

پس از آن ماجرای سفر عجیب و غریب مسئولان فدراسیون وزنه‌برداری به اسپانیا برای حضور در مسابقات جوانان جهان به وجود آمد که لیست بلندبالایی از مسئولان فدراسیون مشتاقان این سفر بودند و پس از انتشار این لیست و ورود وزارت ورزش به این موضوع تعداد نفرات اعزامی کاهش پیدا کرد.

البته حواشی وزنه‌برداری تنها به همینجا ختم نشد، به دلیل عدم رعایت بازه زمانی تست دوپینگ از وزنه‌برداران جوان، ۶ وزنه‌بردار مجوز حضور در این مسابقات را به دست نیاوردند و اتفاقاً نفراتی از ترکیب تیم ملی حذف شدند که شانس مدال داشتند.

با توجه به این حواشی اخیر به نظر می‌رسد نتیجه‌گیری در تیم ملی وزنه‌برداری ایران از نان شب هم واجب‌تر شده و مسئولان وزنه‌برداری ایران برای اینکه از فشار نتایج المپیک و حواشی سفر به اسپانیا خارج شوند به نتیجه مسابقات جهانی دل بستند. البته سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری قبل از شروع مسابقات آب پاکی را روی دست اهالی وزنه‌برداری ریخت و عنوان کرد نباید انتظار خارق‌العاده از وزنه‌برداری ایران در مسابقات جهانی داشته باشیم.

باتوجه به اینکه مسابقات جهانی تقریباً ۵ ماه بعد از المپیک پاریس برگزار می‌شود حضور بزرگان وزنه‌برداری در منامه مشخص نبود؛ البته که در براساس استارت لیست اولیه فدراسیون بین‌المللی، نام تعدادی از مدال‌آوران المپیک پاریس برای حضور در منامه دیده می‌شود.

در دسته فوق سنگین نام نفراتی همچون لاشا تالاخادزه، گورمیناسیان بحرینی، لالایان ارمنستانی دیده می‌شود. امان اسعد وزنه‌بردار هم از کهنه‌کاران وزنه‌برداری در دسته فوق سنگین است که در لیست اعزامی نامش دیده شده است.

لاشا تالاخادزه با ۷ مدال طلای جهانی و ۳ طلای المپیک بهترین وزنه بردار تاریخ است. او در مسابقات جهانی آتی قصد دارد برای آخرین بار به میدان برود و بعد از مسابقات جهانی از دنیای قهرمانی خداحافظی و کفش‌های وزنه برداری خود را آویزان کند.

البته در لیست تیم ملی وزنه‌برداری ایران هم هنوز مشخص نیست چه کسی از دسته فوق سنگین می‌تواند در این مسابقات حاضر شود. کادر فنی تیم ملی وزنه‌برداری آیت شریفی، علی داوودی، علیرضا یوسفی را در این لیست قرار داده و باید دید کدام یک می‌توانند در میدان جهانی حضور پیدا کنند.

طبق اعلام فدراسیون جهانی وزنه‌برداری در هر وزن دو وزنه‌بردار می‌توانند در میدان جهانی حضور پیدا کنند و با این شرایط یک نفر از لیست سه نفره نواب نصیرشلال در دسته فوق سنگین حذف خواهد شد.

رقابت سه مدعی در دسته فوق سنگین

در دسته فوق سنگین به نظر می‌رسد حضور علی داوودی در مسابقات جهانی قطعی باشد. داوودی در میدان المپیک پاریس موفق به کسب مدال نشد و در جایگاه چهارم قرار گرفت و حالا دوباره رقابت سختی با حریفان خود خواهد داشت. البته داوودی اگرچه در المپیک به مدال نرسید اما روند رو به رشد دارد و به نظر می‌رسد او بتواند در رقابت تنگاتنگ با لالایان و گورمیناسیان از این دو مدعی عبور کند.

داوودی یک مدال برنز دوضرب و مدال نقره جام جهانی تایلند را در کارنامه دارد و در المپیک توکیو هم موفق به کسب مدال نقره شد.

علیرضا یوسفی دیگر مدعی در دسته فوق سنگین است؛ او در جریان مسابقات جوانان جهان با مهار وزنه‌های ۱۸۰ کیلوگرمی در یک‌ضرب و ۲۴۰ کیلوگرمی در دوضرب و با ثبت رکورد ۴۲۰ کیلوگرم در مجموع عنوان قهرمانی را به دست آورد و رکورددار دوضرب دسته فوق سنگین جهان در رده جوانان است.

یوسفی با وجود مصدومیتی که از ناحیه زانو دارد و باید بعد از مسابقات جهانی تحت عمل جراحی قرار بگیرد اما این روزها سخت در تلاش است تا بتواند در دومین رکوردگیری خوب بدرخشد و در ترکیب تیم ملی در مسابقات جهانی قرار بگیرد.

آخرین نماینده دسته فوق سنگین هم آیت شریفی است که در تلاش است تا بتواند این بار از سد حریف سرسخت خود داوودی عبور کند؛ او در جام جهانی تایلند نتوانست خوب ظاهر شود و از حضور در المپیک بازماند.

دیگر مدعی لیست نواب نصیرشلال میرمصطفی جوادی است که سال گذشته در جریان مسابقات جهانی وزنه‌برداری موفق به کسب مدال طلا شد؛ جوادی در شرایطی به این مدال رسید که با توجه به تغییر وزن کمتر کسی فکر می‌کرد او بتواند به مدال برسد. البته موفقیت‌های جوادی در المپیک پاریس ادامه پیدا نکرد و او با کسب عنوان پنجمی المپیک پاریس را ترک کرد.

حالا جوادی در میدان جهانی به دنبال تکرار موفقیت دوباره است؛ هر چند که کار سختی پیش رو دارد و به خصوص اینکه سرمربی تیم ملی هم مدعی شده او هنوز در شرایط آمادگی نیست و خستگی المپیک را دارد.