اصفهان - مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان با اشاره به وجود ۶۸ هزار هنرمند صنایع دستی در این استان، از سهم یک‌سومی اصفهان در تنوع رشته‌های صنایع دستی جهان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر کرم‌زاده، پیش از ظهر چهارشنبه در مراسم ثبت جهانی هنر قلم‌زنی اصفهان اعلام کرد: اصفهان با داشتن ۶۸ هزار هنرمند فعال، بیشترین تعداد هنرمندان صنایع دستی کشور را در خود جای داده و از میان ۶۰۰ رشته صنایع دستی در جهان، ۱۹۶ رشته یعنی یک‌سوم آن‌ها در اصفهان فعالیت دارند.

کرم‌زاده با تاکید بر لزوم افزایش اعتبارات و حمایت‌های مسئولان برای ارتقای این میراث ارزشمند گفت: اصفهان با صنایع دستی خود که شامل ثبت جهانی چهار هنر قلم‌زنی، میناکاری، کاشی هفت‌رنگ و قلمکار می‌شود، به عنوان قطب هنرهای سنتی ایران شناخته می‌شود. وی افزود: با تخصیص بودجه مناسب برای این استان می‌توانیم از آثار تاریخی و صنایع دستی بهتر حفاظت کرده و راهی برای مرمت و نگهداری بناهای تاریخی نظیر مساجد جهانی اصفهان فراهم کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به دو برابر شدن صادرات صنایع دستی این استان طی سال جاری نسبت به سال گذشته، تصریح کرد: با این حال، ۱۵ میلیون دلار صادرات سالانه هنوز پاسخگوی ظرفیت اصفهان به عنوان قطب صنایع دستی کشور نیست. وی با اشاره به طرح راه‌اندازی پایانه صادرات صنایع دستی در اصفهان افزود: این اقدام گامی اساسی برای تسهیل صادرات و معرفی گسترده‌تر هنرهای اصفهان در بازارهای جهانی خواهد بود.

کرم‌زاده همچنین از برنامه‌های توسعه‌ای در حوزه صنایع دستی و گردشگری، از جمله برپایی نمایشگاه ملی صنایع دستی در آبان‌ماه و نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی در اصفهان خبر داد و افزود: این رویدادها با همکاری بخش خصوصی و نهادهای فرهنگی استان برگزار خواهند شد.

وی در پایان، ضمن اشاره به برنامه‌های آموزشی برای ارتقای کیفیت محصولات و بسته‌بندی در صنایع دستی، ابراز امیدواری کرد که اصفهان بتواند با حمایت‌های بیشتر، همچنان جایگاه اول خود در کشور را حفظ کرده و سهم بیشتری از بازار جهانی هنرهای دستی به دست آورد.