ساری- حضور اقوام ایرانی در جشنواره اقوام، مازندران و شهر تنکابن را به رنگین کمانی در حوزه گردشگری و فرهنگ تبدیل کرده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- نورا محمدی: جشنواره اقوام را می‌توان رنگین کمان جشنواره‌های ایرانی نامید. اهمیت این جشنواره بواسطه نمایش اتحاد و دلبستگی قوم‌های مختلف ایرانی و پرکردن شکاف بین نسلی بسیار حائز توجه است.

جشنواره‌ای که قوم‌های اصیل ایرانی از کرد و لر گرفته تا عرب و بختیاری تا ترک و ترکمن، مازنی و گیلانی و قشقایی و … با کوله باری از روایت تاریخ و تمدنشان، عاشقانه می‌نوازند و دستان هنرمندانشان در واقع اصالت را نواخته و هویت را بافته و قلب‌هایشان مهر ایرانی را ترویج می‌کنند.

حفظ میراث ناملموس، اشاعه فرهنگ اقوام، به نمایش گذاشتن تاریخ و تمدن ایران سربلند از استان‌های مختلف و انتقال آن به نسل جدید، توسعه گردشگری و اقتصادی تنها تحفه کوچکی است که جشنواره اقوام با خود به همراه دارد. تنکابن همزمان با هفته ملی بزرگداشت مازندران میزبان این جشنواره سراسر مهر و رنگ و نشاط است.

این جشنواره با حضور ۱۲ استان و هفت ایل چادر نشین از جمله قشقایی و ترکمن و بختیاری و … با ۶۰ غرفه سوغات و لباس و صنایع دستی از چهاردهم تا ۲۱ آبان ماه در تنکابن برگزار است.

محمد ابراهیم لاریجانی شهردار تنکابن ضمن ابراز خرسندی از حضور اقوام سرافراز ایرانی در تنکابن، این جشنواره را زمینه ساز توسعه فرهنگی، گردشگری و اقتصادی دانست.

تبادل فرهنگ و آشنایی با ظرفیت‌های تنکابن و افزایش سفر به این شهرستان را از جمله مزایای جشنواره وحدت اقوام دانست

وی در گفت گو با خبرنگار مهر تبادل فرهنگ و آشنایی با ظرفیت‌های تنکابن و افزایش سفر به این شهرستان را از جمله مزایای جشنواره وحدت اقوام دانست.

لاریجانی تشویق هنرمندان تنکابنی به حضور در نمایشگاه‌های جشنواره اقوام در استان‌های دیگر و بردن سوغات و صنایع دستی این شهرستان به دیگر استان‌ها را از جمله رهاورد این جشنواره توصیف کرد و گفت: همین موضوع به مانند سفیر فرهنگی تنکابن عمل کرده و ظرفیت‌های این شهر را به ایران می شناساند.

مدیر شهری تنکابن از این رویداد، به عنوان کم خرج ترین و مؤثرترین شاخصه در ترویج صنعت گردشگری و تقویت اقتصادی و فرهنگی منطقه یاد کرد و افزود: رونق کسب و کارهای شهری و نشاط اجتماعی و ساختن یک شهر شاد و نمایش اتحاد اقوام و فرهنگ غنی ایرانی از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.

کاظم قشقایی مدیر برگزاری جشنواره‌های اقوام ایرانی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در جشنواره اقوام تنکابن عشایر از هفت استان کشور، سبک زندگی سنتی، غذاها و موسیقی و رقص‌های آئینی خود را به نمایش عموم می‌گذارند.

وی افزود: اصالت و هویت همه چیز یک کشور است و شبکه‌های اجتماعی سبب شده تا این دو عنصر اساسی و جامعه ساز، در کشور رو به کمرنگی برود، جشنواره اقوام عامل بسیار مؤثری در انتقال این عناصر به نسل جدید هستند.

قشقایی با بیان اینکه اقوام ایرانی همواره صلح طلب بوده و هیچ گاه آغاز گر هیچ جنگی نبودند، اضافه کرد: ما در کشورهای فرانسه، ایتالیا، کشورهای عربی و ارمنستان نیز هر ساله جشنواره اقوام ایرانی را برگزار می‌کنیم و با استقبال کم نظیر آنان نیز روبرو می‌شویم و این مهم بیانگر فرهنگ قوی و غنی ایران عزیزمان است.

جشنواره وحدت اقوام در مناطق مختلف برگزار شود

مدیر برگزاری جشنواره اقوام ایرانی کشور از مردم تنکابن به عنوان مردمان با فرهنگ و مهمان نواز یاد کرد و گفت: نیاز جامعه می‌طلبد که جشنواره وحدت اقوام در جای جای کشور به منظور تبادل فرهنگ و نمایش اصالت برگزار شود.

میلاد طرفی غرفه دار عرب که از اهواز مهمان جشنواره اقوام تنکابن است در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ۱۰ سال است که در جشنواره‌های ملی و بین المللی اقوام حضور دارد، سطح جشنواره اقوام تنکابن را خوب ارزیابی کرد.

به نظر وی، شناختن روحیات، فرهنگ، صنایع دستی و سوغات و موسیقی استان‌های مختلف بزرگترین دستاورد جشنواره اقوام است.

این جوان اهوازی گفت: سوغات عرب‌های اهواز قهوه عربی و شیر پسته معروف است که در ظرف‌های مخصوصشان آماده می‌شوند و طعم و مزه منحصر به فردی دارند.

غلامعلی دلپذیر سرپرست گروه هنری دلپذیر از تربت جام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به غنای موسیقی تربت جام، بن مایه آن را الهی و عرفانی برشمرد و خاطر نشان کرد: ریشه تمام قطعات آئینی تربت جام، الهی و عرفانی بوده و از صمیم قلب نواخته می‌شوند.

وی موسیقی فولکلور را عامل پیوند قلب‌ها توصیف کرد و افزود: در گذشته نوازندگان قطعات آئینی در تربت جام از افرادی بودند که پایگاه اجتماعی بالایی در جامعه داشتند.

دلپذیر جشنواره وحدت اقوام را عامل مهمی برای احیای فرهنگ‌های از یاد رفته اقوام برشمرد.