مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: برای پیشگیری از اعتیاد و مصرف مواد مخدر، ارتقای سطح آگاهی والدین و تقویت مهارت‌های آن‌ها در مواجهه با چالش‌ها در این حوزه اهمیت دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا کریمیان مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در نشست خبری یاریگران زندگی گفت: سازمان دانش‌آموزی شهر تهران سال گذشته نمایشگاه «یاریگران زندگی» را با هدف پیشگیری از اعتیاد در مدارس برگزار کرد. این نمایشگاه شامل برنامه‌های متنوعی نظیر اجرای سرود، تئاتر، بازی‌های گروهی و فردی با موضوع پیشگیری از اعتیاد، و همچنین فعالیت‌هایی مانند اتاق‌های فرار آموزشی بود. این اقدامات با هدف آگاهی‌بخشی و افزایش مهارت‌های زندگی دانش‌آموزان انجام شد.

وی افزود: در این برنامه‌ها، از ظرفیت هنرمندان و ورزشکاران به‌عنوان سفیران زندگی برای ارتقای تأثیرگذاری استفاده شد. همچنین سازمان‌ها و نهادهای مختلف از جمله وزارت ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، شهرداری تهران، بسیج، و سازمان‌های مردم‌نهاد با همکاری یکدیگر در این طرح شرکت کردند. با توجه به موفقیت نمایشگاه در سال گذشته، امسال نیز نمایشگاه «یاریگران زندگی» برای دومین بار همزمان با هفته پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی (۲۳ تا ۲۹ آبان) برگزار خواهد شد. این نمایشگاه، دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم و جوانان دانشگاهی را به عنوان جامعه هدف اصلی در نظر دارد و هدف آن افزایش آگاهی و ایجاد نشاط و امید در بین دانش‌آموزان است.

کریمیان مطرح کرد: سازمان دانش‌آموزی تأکید دارد که روش‌های سنتی مانند سخنرانی‌های ساده جای خود را به تولید محتوای فرهنگی و اجتماعی در فضاهای حقیقی و مجازی بدهد تا با افزایش سطح دانش و آگاهی عمومی، آسیب‌های اجتماعی کاهش یابد. سازمان دانش‌آموزی شهر تهران در ادامه فعالیت‌های خود برای پیشگیری از اعتیاد و مصرف مواد مخدر، بر اهمیت ارتقای سطح آگاهی والدین و تقویت مهارت‌های آن‌ها در مواجهه با چالش‌های این حوزه تأکید کرد. در عصر دیجیتال، افزایش سطح آگاهی و مهارت‌های والدین و جوانان یکی از راه‌های کلیدی برای جلوگیری از گسترش مصرف مواد مخدر و روانگردان‌ها به شمار می‌رود.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: یکی از اهداف این سازمان، ایجاد نفرت عمومی نسبت به مصرف مواد و اجتماعی‌سازی مبارزه با این معضل است، به‌طوری‌که تمامی اقشار جامعه احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند. همچنین، تأکید شده است که تقویت ارزش‌های دینی و اخلاقی به‌عنوان عاملی مهم در اثربخشی این اقدامات به‌حساب می‌آید.در زمینه محتوای آموزشی، مسئولان سازمان تأکید کردند که تولید محتوای خلاقانه و اثرگذار با مشارکت دستگاه‌های مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده از چهره‌های شناخته‌شده هنری و ورزشی به‌عنوان «سفیران زندگی» در سال گذشته موفقیت‌آمیز بود و امسال نیز این روند ادامه خواهد داشت تا پیوندی میان نوآوری‌های اجتماعی و اقدامات پیشگیرانه ایجاد شود.

وی اظهار کرد: مجموعه آموزش و پرورش، به‌عنوان بزرگ‌ترین پل ارتباطی میان دولت و مردم، با جامعه‌ای شامل حدود ۴۵ میلیون نفر شامل معلمان، دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها، بستری مناسب برای ترویج پیام‌های فرهنگی و پیشگیرانه فراهم کرده است. با این ظرفیت بزرگ، آموزش و پرورش قادر است پیام‌های هشداردهنده را به‌طور مستقیم و گسترده منتقل کند. برای موفقیت در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تغییر نگرش جامعه و مسئولان به این معضل ضروری است.