به گزارش خبرگزاری مهر، افشین خسروی در سخنانی با اشاره به لزوم حل اختلافات و تعارضات مردم با ورود ریشسفیدان و متنفذان، اظهار داشت: در سیکل قضائی چندین مرحله سخت باید مورد بررسی قرار گیرد و حجم زیاد پروندهها در دستگاه قضا باعث کندشدن روند رسیدگی به دیگر پروندهها میشود به همین سبب ورود متنفذان به حل اختلافات بهصورت سنتی یک کار مؤثر است.
وی ضمن اشاره به برکات وافر صلح و سازش در جامعه، افزود: از مجموعه بزرگوارانی که در هیئتهای صلح و سازش فعالیت دارند کمال تقدیر و تشکر را داریم و فعالیت هرچه بیشتر شوراهای صلح و سازش، صلح یاران، ریشسفیدان و متنفذان باعث جلوگیری از تبعات اجتماعی برای افراد و همچنین افزایش سرعت روند رسیدگی به دیگر پروندههای در دست دستگاه قضا است.
رئیس دادگستری کوهدشت، بیان داشت: دادگاههای صلح به جهت جلوگیری از ایجاد تراکم در دادگاههای قضائی و تسهیل در روند رسیدگی به پروندهها ایجاد شده و هم اکنون سه شعبه دادگاه صلح در شهرستان افتتاح شده و بخش بزرگی از پروندههایی که شاید ماهها در روند قضائی باقی میماندند در دستور کار این دادگاهها قرار گرفتهاند.
خسروی، روند رسیدگی به پروندههای در دست اقدام شورای حل اختلاف را یک روند مورد قبول و مناسب دانست و تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد شش هزار و ۸۴۲ پرونده به شوراهای صلح و سازش ارجاع شد که از این تعداد سه هزار و ۲۰۰ پرونده منجر به صلح و سازش شدند و بهصورت میانگین ۴۶ درصد از پروندههای مورد بررسی در شورای حل اختلاف به صلح و سازش ختم شده و همچنین در ششماهه اول سال ۱۴۰۳ تعداد دو هزار و ۳۳۸ پرونده به این شعب ارجاع شده که ۵۵ درصد آنها منجر به صلح و سازش شده است.
وی تأکید کرد: این درصدها از میانگین کشوری بالاتر بوده و این موضوع نوید یک روند مناسب در تقویت صلح و سازش در شهرستان کوهدشت را دارد.
رئیس دادگستری کوهدشت ضمن اشاره به لزوم اهتمام بنگاهها، مشاورین املاک و ادارات ثبت در رعایت قانون ثبت رسمی معاملات ملکی، تصریح کرد: در سالهای آینده معاملاتی که ثبت قانونی نشده باشند در محاکم قضائی فاقد ارزش بوده و مردم باید نسبت به این موضوع آگاه و در خصوص ثبت قانونی معاملات ملکی خود اقدام کنند.
خسروی، عنوان کرد: کشت خشخاش جرم محرز است و محکمه قضائی شهرستان کوهدشت مصرانه پای برخورد قاطع قانونی با کشت این گیاه ایستاده و بدون هیچ اغماضی با خاطیان برخورد قانونی خواهد داشت.