رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی بقیه الله گفت: تروما به دوشکل جسمی و یا روحی وجود دارد و آمار مرگ ناشی از تروما به ۴۹ هزار نفر در سال می‌رسد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری کنگره ملی تروما ظهر امروز با حضور حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) و ابراهیم متولیان دبیر اجرایی برگزار شد.

ابوالقاسمی در ابتدای این نشست گفت: موضوع تروما برای دانشگاه بقیه الله اهمیت زیادی دارد. و این روزها شاهد حضور بیشتر بیماران ترومایی در این بیمارستان هستیم. تعداد قابل توجهی از بیماران مظلوم لبنان به ایران آمده و در بیمارستان بقیه الله خدمات را دریافت کردند.

وی ادامه داد: این بیمارستان قطب تروما از سال ۱۳۹۲ معرفی شده است. و در سال‌های ۱۳۹۳،۱۳۹۵ ،۱۴۰۰ و ۱۴۰۳ چهار کنگره و نشست در این راستا برگزار شده است.

ابوالقاسمی افزود: تروما به دو شکل جسمی یا روحی و روانی اتفاق می‌افتد. آمار واقعی را تروماها باید زمانی که به مرگ‌های غیرطبیعی پزشکی قانونی مراجعه می‌کنید مشاهده کنید، آمار مرگ و میر بر اثر تروما ۴۹ هزار نفر بوده است و علت این مرگ‌ها حوادثی مانند تصادفات، غرق‌شدگی، سقوط، خودکشی، دگر کشی، مسمومیت دارویی، مواد مخدر، تروریسم، سقط جنین، مداخلات پزشکی غیرضروری بوده است.

وی در ادامه گفت: تروماها بیشتر در نسل جوان وجود دارد و برای پرداختن به این مشکلات به متولی نیاز داریم.

وی ادامه داد: مرگ‌های غیر طبیعی قابل پیشگیری است و می‌تواند پیشگیری شود. مصرف متانول و سقوط از بلندی‌ها جزو تروماها هستند که اگر زیر ساخت‌ها درست شود، مسائل ایمنی به مردم گوش‌زد شود، سطح سواد در مردم بالا رود و به موضوعات ایمنی توجه شود، تعداد زیادی از این مرگ‌ها قابل پیشگیری است. رسانه‌ها موظف‌اند توجه سیاست گذاران را به این بحث جلب کنند و مسئله تروما در این کشور دارای متولی باشد.