به گزارش خبرنگار مهر، مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراثفرهنگی در نشستی به مناسبت برپایی نمایشگاه ملی صنایع دستی که امروز در سالن فجر برگزار شد، گفت: سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی قرار است روزهای ۲۳ تا ۲۶ آبان ماه از ساعت ۹ تا ۱۹ در سالنهای ۷ و ۸ و ۹ و ۱۰ و ۲۷ محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران با شعار شهر و روستا، محور وفاق و توسعه اقتصاد هویت بنیان برگزار شود.
وی گفت: شاید خیلیها هنوز ابهام داشته باشند که زیست بوم صنایع دستی چیست ولی دنیای امروز زنجیره است و نمیتوان تک بعدی نگاه کرد. با شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش رفتیم و سند توسعه صنایع دستی تهیه و توسط رئیس جمهور ابلاغ شد. ابلاغ این سیاست که توجه به تشکلها و دستگاههای درون و برون سازمانی از اهداف این سند است. ما مردمیترین مشارکت را در صنایع دستی میبینیم.
وی ادامه داد: گام دوم حمایت است. دایره معنی حمایت باید تغییر میکرد. اینکه بخشهای مختلف سازمان در کنار صنایع دستی قرار گرفتند بزرگترین حمایت بود. به همین دلیل همگرایی معاونت گردشگری و میراث فرهنگی صندوق احیا و شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی اتفاق افتاد. ما پیشرانهایی را طراحی کردیم کسانی که خوشههای اقتصادی را شکل دهند و قرار شده تا برندهای خصوصی که مبتنی بر عزم بخش خصوصی است در این حوزه نیز شکل بگیرند.
وی گفت: پلتفرمها پای کار آمدند. در پلتفرمهای دیگر نیز نقش آفرینی کردیم. نمایشگاههای ملی تعریف جدیدی پیدا کرده است به جای ۳۰ نمایشگاه در استانها که بهره وری آن را نمیدانیم طبقه بندی شد و طی سال گذشته هفت نمایشگاه منطقهای برگزار کردیم. ما شهرها و روستاهای ملی و جهانی داشتیم که ثبت شدند اکنون به واسطه آن بر کارگاهها نظارت کردیم و آئین نامهای برای آنها نوشته شد. از این به بعد ارزیابی شهرها و روستاهای ملی در نمایشگاهها انجام خواهد شد.
جلالی گفت: اگر قرار است به صنایع دستی به عنوان پیشران اقتصادی نگاه کنیم باید رفتارمان هم تغییر کند.
معاون صنایع دستی گفت: نمایشگاه صنایع دستی را برگزار میکنیم و دوستان میدانند که در سی و هفتمین گام چه تغییری کرده است. همچنین در این نمایشگاه تورهای گردشگری حضور دارند و افرادی هم هستند که به عنوان مشاور در حوزه کسب و کار فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه کلیه اصناف برای حمایت از صنایع دستی پیشران شدهاند گفت: کاخها برای برگزاری رویدادهای مختلف؛ تجهیز میشوند.