به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی جهانی گفت: ثبت زادآوری پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش کمکی بهاباد میتواند نقطه پررنگی از امید به زادآوری بهتر این گونه در معرض خطر انقراض در این خطه باشد.
این مسئول افزود: پلنگ ایرانی زیرگونه پلنگ آسیایی و یکی از بزرگترین گربهسانان بزرگ جثه دنیاست و ایران آخرین منطقه پراکنش آن است. کاهش جمعیت پلنگ ایرانی، این جانور را در فهرست گونههای در خطر انقراض قرار داده است که ناامنی بواسطه توسعه معادن و جادهها، جزیرهای شدن زیستگاهها، کاهش جمعیت طعمهها که ارتباطی کمابیش خطی با هم دارند از دلایل آن محسوب میشوند. پناهگاه حیات وحش کمکی بهاباد در شرق استان یزد یکی از مستعدترین زیستگاهها برای حضور پلنگ ایرانی است؛ منطقهای که در طی سه سال متوالی شاهد زاد آوری این گونه ارزشمند بودیم.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهاباد افزود: مشاهده پلنگ به همراه سه توله آن در پناهگاه حیات وحش کمکی بهاباد، روحیه تازه و شادی را در دل دوستداران محیط زیست ایجاد کرد ولیکن معتقدیم برای ثمر رسیدن و بالغشدن و زادآورزی این تولهها، نیاز است در پایداری آب، تغذیه و امنیت زیستگاهی، حفاظت پایدار خوب از زیستگاه پلنگها بیش از پیش مورد توجه باشد.
جهانی افزود: تصاویر ثبت شده حاکی از وضعیت مطلوب آنها دارد و از ثبت تصویر اخیر دوربین تلهای در پناهگاه حیات وحش کمکی میتوان برداشت کرد، که وقتی به راحتی ۴ پلنگ در کنار یک آبشخور در حال استراحت هستند نشان از امنیت نسبی حاصل شده در این زیستگاه ارزشمند است. پناهگاه حیات وحش کم کی بهاباد با وسعت ۶۵ هزار هکتارمربع بدلیل پوشش گیاهی غنی، بسیاری ازگونه های جانوری همچون کل و بز وحشی، قوچ و میش وحشی، پلنگ ایرانی، کفتار، کاراکال وگربه وحشی وگرگ و شاه روباه رادرخود جای داده است.
علاوه بر پناهگاه حیات وحش کمکی دربهاباد زیستگاههای آزادی نیز در این شهرستان وجود دارد که تنوع زیست محیطی و پوشش گیاهی جانوری همراه با جاذبههای طبیعی بکر و سایتهای فسیلی ارزشمندی رادر خود جای داده است.