رئیس فدراسیون کبدی گفت: هر چه میزبان پختگی و تجربه یک مربی بیشتر باشد در موقعیت‌های حساس بهتر می‌تواند یک تیم را مدیریت کند بنابراین جوان‌گرایی در این حوزه منطقی نیست.

عباس اورسجی رئیس فدراسیون کبدی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص برنامه‌های فدراسیون در نیمه دوم سال اظهار کرد: نیمه اول سال را با برگزاری مسابقات قهرمانی کشور در رده سنی نوجوانان در دو بخش دختران و پسران برگزار کردیم. برای نیمه دوم سال هم برنامه‌ریزی شده که برای نخستین بار جدای از مسابقات لیگ بزرگسالان در رده سنی جوانان دختر هم رقابت‌های لیگ را برگزار کنیم. علاوه بر این پس از چند سال مجدداً مسابقات قهرمانی کشور مردان هم به تقویم ما اضافه خواهد شد. در کنار مسابقات این چنینی برگزاری اردوهای تیم ملی در رده سنی نوجوانان را هم با هدف کشف استعدادهای جدید ادامه خواهیم داد.

وی با اشاره به رویدادهای بین‌المللی برای تیم‌های ملی هم گفت: اخیراً در انزلی میزبان مسابقات جهانی کبدی ساحلی بودیم که با موفقیت برگزار شد و ایران هم عنوان قهرمانی را به دست آورد. در تلاش هستیم میزبان رقابت‌های جهانی در رده سنی جوانان در استان اصفهان باشیم که در این رابطه در روزها گذشته چندین جلسه با مدیران ارشد این استان برگزار کردیم که به امید خدا سومین دوره این رقابت‌ها در اصفهان برگزار شود. بر اساس برنامه‌ریزی‌هایی که انجام دادیم مقرر شده این مسابقات در اردیبهشت سال ۱۴۰۴ برگزار شود.

رئیس فدراسیون کبدی اضافه کرد: برای بانوان هم برنامه‌ریزی خوبی انجام شده است فعلاً در مکاتباتی که با فدراسیون جهانی داشتیم بنده پیگیر هستم که حتماً بتوانیم اولین دوره مسابقات جهانی بانوان در رده سنی جوانان را برگزار کنیم. در همین زمینه آمادگی چند کشور از جمله عراق، مالزی، نپال و هندوستان برای میزبانی مطرح شده است که امیدوارم بتوانیم این موضوع را به نتیجه برسانیم. در کنار همه این موارد رقابت‌های قهرمانی آسیا را در پیش داریم که ظرف چند ماه آینده تکلیف میزبان این رویداد هم مشخص خواهد شد تا برنامه‌ریزی‌های لازم جهت آماده سازی تیم‌های ملی انجام شود. این احتمال وجود دارد که میزبان مسابقات قهرمانی آسیا دبی و یا نپال باشد.

اورسجی با تاکید بر اینکه اردوهای تیم ملی بزرگسالان زمانی برگزار می‌شود که مسابقات مهمی در پیش رو داشته باشیم؛ گفت: معتقدم وقتی ما هیچ رویداد مهم جهانی و آسیایی در پیش نداریم برگزاری اردو برای این رده سنی کار بی معنی است. البته این‌طور هم نیست که ما تیم را رها کرده باشیم. مسابقات لیگ در طول سال برگزار می‌شود؛ لیگ ستارگان کبدی هم که هر ساله در هندوستان است و ۱۸ بازیکن کبدی ایران در حال حاضر در این رویداد حضور دارند.

وی افزود: البته کبدی کمی هم با بدشانسی مواجه شد. بازی‌های داخل سالن آسیا را به میزبانی تایلند داشتیم که از سوی کشور میزبان این بازی‌ها لغو و به زمان دیگری موکول شد وگرنه برنامه‌ریزی‌های ما ابتدا حضور موفق در این بازی‌ها بود. ملی‌پوشان ایران با این شرایط همیشه در حال آماده‌باش هستند. اعتقاد من هم همین است که هر چه بازیکن میدان بیشتری ببیند قطعاً پخته‌تر و با تجربه تر خواهد شد. سعی ما این است که بتوانیم این میدان را برای ملی‌پوشان کشورمان فراهم کنیم.

رئیس فدراسیون کبدی خاطر نشان کرد: از سال آینده روزهای پر ترافیک فدراسیون برای حضور در مسابقات بین‌المللی هم آغاز می‌شود. ابتدا بازی‌های داخل سالن را داریم که به میزبانی عربستان برگزار خواهد شد و باید تیم را آماده شرکت در این مسابقات کنیم. سپس موفقیت در بازی‌های آسیایی ناگویا مد نظر فدراسیون است که باید برنامه‌ریزی‌های لازم جهت حضور پر قدرت در این بازی‌ها را هم در نظر داشته باشیم.

او در واکنش به انتقادها مطرح شده نسبت به عملکرد تیم ملی در بازی‌های آسیایی هانگژو گفت: مخالف این هستم که برخی از کلمه ناکامی برای تیم ملی کبدی ایران در هانگژو استفاده می‌کند. ما فقط با یک اختلاف امتیاز نشان طلا را از دست دادیم نه ۱۰ اختلاف؛ در زمین مسابقه هر چیزی ممکن است رخ بدهد و این اتفاقات غیر قابل کنترل است. علاوه بر این فراموش نکنیم که رقیب ما در این بازی هم کشور هندوستان بود که همیشه روی سکوی قهرمانی بوده؛ معتقدم تیم ملی ایران با صلابت در فینال بازی‌های آسیایی حاضر شد و عنوان نایب قهرمانی را به دست آورد. یک زمانی ما از کرده جنوبی و پاکستان هم ترس داشتیم ولی حالا به راحتی آنها را شکست می‌دهیم قطعاً با تلاش؛ روزی برابر هند هم به این قدرت دست پیدا خواهیم کرد.

اورسجی با اشاره به اختلافات رخ داده بین سرمربی تیم ملی و بازیکنان قبل از بازی‌های آسیایی هانگژو عنوان کرد: ببینید هر ورزشکار از نظر سنی یک دوره حرفه‌ای دارد که در این زمان می‌تواند به تیم ملی کمک کند اما وقتی این زمان به پایان برسد عملاً باید جای خود را به جوان‌ترها بدهد. اتفاقی که در ترکیب تیم ملی اعزامی به هانگژو هم رخ داد بر پایه همین اصول بود البته به نظرم می‌شد از تعدادی با تجربه هم در کنار بازیکن‌های جوان در اردوهای تیم ملی استفاده کرد؛ هر چند کوتاهی در این مسیر از سوی سرمربی وقت تیم ملی صورت گرفته است که منکر آن نیستیم.

رئیس فدراسیون کبدی در پاسخ به این پرسش که آیا در انتخاب سرمربی تیم ملی هم بحث جوان‌گرایی را مد نظر قرار خواهید داد؟ گفت: این ۲ مورد تفاوت‌های زیادی باهم دارند. معتقدم هر چه میزبان پختگی و تجربه یک مربی بیشتر باشد در موقعیت‌های حساس بهتر می‌تواند یک تیم را مدیریت کند. اما متأسفانه برخی از بازیکنان چون به تعدادی از قوانین آگاه هستند فکر می‌کنند این توانایی را دارند که به عنوان سرمربی در کنار تیم ملی قرار بگیرند. بهره بردن از جوانان اتفاق مثبتی است ولی در جای درست؛ قطعاً مربیان جوان و یا بازیکن‌هایی که پا به این عرصه گذاشتند؛ می‌توانند در کنار سرمربی فعالیت کنند و به دانش و تجربه خود در این زمینه اضافه کنند.

او در مورد تصمیم فدراسیون برای ادامه همکاری با غلامرضا مازندرانی هم توضیح داد: ما با هیچ کس زاویه نداریم و اتفاقاً مازندرانی هم از سرمایه‌های خوب کبدی ایران است. در این خصوص کمیته فنی فدراسیون تصمیم‌گیری خواهد کرد و باید دید نظر آنها چه خواهد بود. هر کسی که مسائل اخلاقی و فنی را رعایت کند قطعاً می‌تواند جز گزینه‌ها برای هدایت تیم ملی باشد.