به گزارش خبرگزاری مهر، طالب محمدی اظهار کرد: در اجرای مفاد تفاهم نامه همکاری بین اداره آموزش و پرورش استثنایی و اداره کل بهزیستی استان ارجاعات تخصصی بینایی مراکز جامع سنجش استان برای کودکان ۴ تا ۶ سال رایگان انجام میشود.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان گفت: برنامه سنجش شامل ۲ مرحله ارزیابی اولیه و تخصصی است که در مرحله اولیه نوآموز به یکی از مراکز جامع سنجش، آموزش، توان بخشی و مداخله بهنگام رشدی تربیتی مراجعه و از لحاظ وضعیت جسمانی و آمادگی تحصیلی توسط آزمایندگان ارزیابی شده و در صورت نداشتن مشکل به مدارس عادی معرفی میشوند.
وی افزود: نوآموزانی که در مرحله اولیه براساس ملاکها و استانداردهای مشکوک به داشتن مشکل بینایی تشخیص داده میشوند، در مرحله بعد جهت انجام تست تخصصی بینایی سنجی رایگان به یکی از ۱۴ مرکز بینایی سنجی طرف قرداد طرح آمبلیوپی بهزیستی معرفی میشوند.
محمدی با اشاره به فعالیت مراکز بینایی سنجی طرف قرداد بهزیستی در شهرستانهای سقز، بیجار، قروه، کامیاران، سروآباد، دیواندره، مریوان، بانه، سنندج و دهگلان اضافه کرد: اجرای این طرح با هدف پیشگیری از معلولیتها انجام میشود و گام مهمی در جهت شناسایی کودکانی است که در زمینه بینایی مشکل دارند.
وی عنوان کرد: خانوادهها نگرانی نداشته باشند زیرا ارجاع تخصصی در راستای بررسیهای دقیقتر برای تشخیص مشکل و جای دهی آموزشی درست برای نوآموزان انجام میشود.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان ادامه داد: با توجه به بررسی مقایسهای در چند سال گذشته تعداد آمار ورود کودکان با معلولیتهای ناشی از مراجعه نکردن و شناسایی مشکلات بینایی و شنوایی به حداقل رسیده و با اجرای طرحهای مذکور از این نوع معلولیتها پیشگیری شده است.
گفتنی است؛ یکی از اهداف مهم ایجاد مراکز جامع سنجش و توانبخشی انجام مداخلات لازم و بهنگام در حوزه اختلالات یادگیری است، لذا در سال جاری اجرای همزمان هر دو فعالیت سنجش نوآموزان بدو ورود و توانبخشی در مراکز جامع ضروری است.