به گزارش خبرنگار مهر، احسان آهنگر بعدازظهر یکشبنه در همایش روز ملی مازندران و پاسداشت نیمایوشیج در شهرستان نور در سخنانی اظهار کرد: ۱۴ آبان یادآور قیام مردم سرزمینی است که در برابر حکومت ظلم سر تعظیم فرود نیاوردند و ایستادگی کردند که مطالعه تاریخ سرزمین کهن مازندران گویای فرهنگ غنی این دیار است.
وی افزود: استان مازندران از گذشته تاکنون همیشه مهد پرورش مشاهیر، مفاخر و نخبگان در عرصههای مختلف علمی، ادبی و هنری بوده؛ از محمدبن جلیل طبری تا شریف العلما، شیخ فضل الله نوری و محمد کوهستانی و امیر پازواری، سلمان هراتی و نیما یوشیج که امروز آئینی با یاد و نام این شاعر ارزشمند و برجسته کشور که تحولی اساسی در شعر بوجود آورد و پدر شعر نو لقب گرفت در حال برگزاری است.
آهنگر افزود: باید به عنوان خدمتگزاران حوزه فرهنگ تلاش کنیم تا برای گرامیداشت و نکوداشت مشاهیر و هنرمندان و مفاخرمان برنامههای متنوعی برگزار کنیم چرا که اگر قرار است الگوی مناسبی به جوانان و نوجوانانمان معرفی کنیم یقیناً بخش مهمی از آن با برگزاری همین برنامهها انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه نباید صرفاً به همین دورهمی ها و برگزاری برنامهها یا نامگذاری خیابانها، مدارس یا سالنها به نام این مشاهیر بسنده کنیم گفت: آنچه مهم است تبیین تفکر، سیره، سبک، منش و نوع نگاهشان به دنیا و مردم است.
این مسئول خاطرنشان کرد: امروز تجلیل از نیما تجلیل از فرهنگ جامعه و پاسداشت هویت فرهنگی جامعه است و وظیفه همه ماست تا در این زمینه تلاش وافر داشته باشیم.
آهنگر افزود: انقلاب اسلامی تحت تدابیر امامین خود آموخت اگر قرار است به قلههای رفیع در جامعه برسد باید اهتمام ویژه در معرفی و تبیین مشاهیر و مفاخر خود داشته باشد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مردم داری نیما را یکی از مهمترین ویژگیهای شخصیتی ایشان برشمرد و تصریح کرد: نیما با مردم زندگی کرد، دغدغه مشکلات مردم را داشت و در اشعارش نیز کامل این موضوع مشهود است.
وی دیگر ویژگی شاخص شعر نیمایی و شخصیت نیما را متعهد و مسئولیت پذیر بودن ایشان عنوان کرد چرا که از کنار مشکلات جامعه راحت عبور نمیکرد و از هنر خود برای بهبود مسائل اجتماعی برای رفع مشکلات فردی و اجتماعی مردم بهره میبرد.
آهنگر آگاهی بخشی و عنصر روشنگری را از دیگر ویژگیهای شعر نیما برشمرد و گفت: نیما در اشعار خود در قامت یک روشنفکر سیاسی اجتماعی نمود پیدا میکند که امروز این رسالت بزرگ بر دوش ادیبان و شاعران قرار گرفته شده است.
این مسئول گفت: رسالتی که امروز بر دوش شاعران کشور ماست این است که زبان مردم و دیدهبان بیدار جامعه باشند و آن را در شعر و هنر خود فریاد بزنند زیرا امروز شاعران، مهندسان فرهنگیای هستند که میتوانند در جریان سازی فرهنگی جامعه نقش مهم و مؤثری ایفا کنند.
وی اضافه کرد: به عنوان خدمتگزاران عرصه فرهنگ و هنر شناسایی، آموزش، استعدادیابی و حمایت جزو مهمترین وظایف ماست تا بتوانیم از این ظرفیتی که در استان وجود دارد برای پیشبرد اهداف عالیه نظام استفاده کنیم