خبرگزاری مهر، گروه استانها: روستای «سله بن»، روستایی بکر در فیروزکوه و در کیلومتر ۱۰۰ این جاده به تهران و فاصله شمال غربی شهر فیروزکوه است، که با زمستانهایی سرد و تابستانهایی خنک، جزو جاهای دیدنی این شهرستان به شمار میآید.
روستایی با طبیعت خیرهکننده، رودخانه پرآب «حبله رود» و «نمرود» سدی مشهور، اما این روستا در اراضی که تنها چند کیلومتر بالادست رودخانه پر آب «حبله رود» قرار دارد از بی آبی رنج میبرد و این بی آبی سبب خشکی سرسبزیهای روستا در این منطقه و افول کشاورزی شده است.
اما این مساله سبب ناامیدی روستاییان نشده و با تاسی به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» تلاش دارند، تا گره گشای بسیاری از مشکلات باشند.
قبلاً روزی ۲ بار زمینهایم را آب میدادم
نعمت آهنگر از کشاورزان منطقه به خبرنگار مهر میگوید: قبلاً روزی دو بار میتوانستم، زمینهایم را با تراکتور آب بدهم، اما دیگر امکان چنین اتفاقی را نداریم.
کشاورز دیگری از اهالی سله بن به خبرنگار مهر گفت: ما کشاورزان روستای «سله بن» تمام توان خود را میگذاریم، تا مزارع را آباد کنیم، هرچه از دستمان برآید انجام میدهیم.
مشارکت اهالی روستا برای احداث استخر و انتقال آب رودخانه
محمدرضا تبار عضو شورای اسلامی روستای «سله بن» گفت: مصوبهای از سال ۱۳۸۵ داشتیم، که آب به ما اختصاص داده میشود، تا به کشاورزی ادامه دهیم و با توجه به قوانین کشوری استخر برای دریافت آب باید توسط کشاورزان احداث میشد.
وی افزود: با مشارکت هزار و ۱۰۰ نفر از اهالی روستا به سرعت تعاونی تشکیل دادیم، کشاورزان پنج هزار متر از زمینهای خود را در اختیار تعاونی گذاشتند، تا آب رودخانه را به زمینها برسانند و کار عملیاتی احداث استخر به سرعت شروع شد.
این عضو شورای روستای «سله بن» گفت: تمام توان روستاییها برای ساخت این استخر به منظور ذخیره آب رودخانه به کار گرفته شد.
مردم ۶۰ میلیارد تومان هزینه کردند حالا نوبت عمل مسئولین به وعدهها است
ضرغام آهنگر مدیرعامل تعاونی گفت: به نظر میرسد، با کمک کشاورزان تا یک ماه دیگر استخر ذخیره آب آماده شود و قرار است، آب رودخانه از سد به استخر ما در بالادست آورده و از استخر تمام زمینهای ما سیرآب شود.
آهنگر گفت: مردم با هزینه خود وارد شده و ۶۰ میلیارد تومان هزینه کردند و حالا نوبت مسئولان است، که از مردم حمایت کنند.
مدیرعامل تعاونی روستا اضافه کرد: منتظر انجام قسمت دوم طرح هستیم، که سازمان آب حمایت کرده و مسیر انتقال آب را به سرعت به سوی استخر باز کند و شبکه گذاری دشت نیز بر عده سازمان جهاد کشاورزی است.
وی گفت: اگر در هر هکتار سه نفر شاغل شوند، این طرح برای سه هزار نفر شغل مستقیم ایجاد میکند.
حالا پس از سالها انتظار به همت تعاونی و حمایت مسئولان قرار است، اراضی روستای «سله بن» مانند قبل سرسبز شود، تا یکی از روستاهای ییلاقی اطراف تهران در دهستان «دوبلوک» و از توابع بخش ارجمند فیروزکوه دوباره روح گردشگران را بنوازد و از سوی دیگر کشاورزی مردم این روستا رونق گیرد.