به گزارش خبرنگار مهر، احمدرضا آدینه پیش از ظهر دوشنبه در نشست کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی با اشاره به چالشهای مرتبط با حضور اتباع خارجی در استان گفت: برخی گروهها از جمله افراد دارای مدارک قانونی، کودکان زیر ۱۵ سال و زنان بیسرپرست، مسائل و چالشهای خاصی را ایجاد میکنند.
وی افزود: ظرفیت سولههای اردوگاهی برای اسکان اتباع بسیار محدود است و در برخی مواقع، حتی پاسخگوی یک سوم جمعیت نیازمند نیست، اما تلاشها برای رسیدگی مستمر به این موضوع ادامه دارد.
آدینه بر تشدید نظارتها در بحث اسکان اتباع غیرمجاز تأکید و اضافه کرد: برخی ساختارهای اداری در مناطق ممنوعه از نیروی کار اتباع غیرمجاز استفاده میکنند که نیازمند برخورد قانونی و نظارت دقیقتر است.
وی ادامه داد: در شهرستانهای ساوه و دلیجان، پروانههای کاری صادر شده توسط اتباع ایرانی به اتباع بیگانه اجاره داده میشود که این موضوع نیز به عنوان یکی از چالشها باید مورد بررسی قرار گیرد.
آدینه به طرح «هجرت» که از مرداد امسال و با دستور فرماندهی کل کشور با هدف شناسایی و دستگیری اتباع غیرمجاز آغاز شده است، اشاره کرد و گفت: طبق شاخص کل کشور، ۲ میلیون نفر شناسایی شدهاند که تاکنون ۸۵۰ هزار نفر از کشور طرد شدهاند و قرار است مابقی تا پایان سال از کشور خارج شوند.
وی افزود: برای استان مرکزی، امسال شاخص ۳۲ هزار نفر در نظر گرفته شده در حالی که این شاخص در سال گذشته تنها ۷ هزار نفر بود.
مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری مرکزی به مشکلات اجرایی این طرح نیز اشاره کرد و گفت: نبود خودروهای عمومی در شهرستانهای ساوه و زرندیه و همچنین کمبود ظرفیت اردوگاهها که حدود ۴۰۰ نفر است، از چالشهای اجرای این طرح به شمار میروند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری مرکزی ادامه داد: در شهرستانهای ساوه، دلیجان، زرندیه و اراک بیشترین میزان دستگیری اتباع غیرمجاز را داشتهایم و دلیجان و ساوه به ترتیب در رتبههای اول و دوم قرار دارند.
وی اضافه کرد: میزان دستگیریها در اراک نسبت به سال گذشته ۴۸۰ درصد افزایش یافته است.
آدینه تصریح کرد: در ششماهه نخست سال جاری، ۱۱۷ هزار خدمت به ۴۲ هزار نفر از اتباع بیگانه غیرمجاز ارائه شده است که شامل بیش از ۹ میلیارد تومان برای خدمات بهداشتی و ۱۲ میلیارد تومان برای خدمات درمانی بوده است.