نشست علمی «تروریسم بین‌الملل» در سالن همایش‌های شهید ابومهدی المهندس رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست علمی «تروریسم بین‌الملل» با حضور و سخنرانی کارشناسان و صاحبنظران سیاسی در سالن همایش‌های شهید ابومهدی المهندس رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد برگزار شد.

در این نشست عدنان سراج تحلیل‌گر سیاسی گفت: تعریف تروریسم مملو از مفاهیم سیاسی و ایدئولوژیک است و در حقوق بین‌الملل به دلیل تفاوت در دیدگاه‌ها و مواضع، تعریف مشخص و روشنی از تروریسم وجود ندارد، بنابراین ممکن است عده‌ای ایجاد ترس در دل دشمن را تروریسم و برخی دیگر آن را دفاع و شهادت به خاطر میهن و آزادی بدانند.

وی افزود: در مفهوم اسلامی، کلمه «ایجاد ترس» در برابر دشمنان خدا و دشمنان اسلام در آیه شریفه آمده است. یعنی قدرت در اینجا محدود به کسانی است که با خدا و دین مبارزه می‌کنند و اسلام کشتار دسته جمعی و نسل کشی کامل را حرام می‌داند و هر فردی را مسئول جنایت و عمل خود به گونه‌ای خاص می‌داند نه تعمیمی که از نظر دین و عقل مردود باشد. آنچه امروز در جهان اتفاق می‌افتد این است که آمریکا به عنوان یک قدرت بزرگ تروریسم را به دلخواه و بر اساس سیاست خود تعریف می‌کند و در حین حال، از تروریسم و کشتار و نسل کشی و آوارگی حمایت دارد.

عبد الامیر العبودی رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه مستنصریه نیز در این نشست، گفت: تعریف قرآن از ایجاد ترس در دل دشمنان یک معنی مثبت است و آن قبل از جنگ است. در واقع آنچه مدنظر خداوند است ظاهراً یک ایجاد ترس ذهنی و رسانه‌ای و پیش گیرانه و نه درگیری نظامی است.

ماجد شویلی معاون مرکز مطالعات افق اعلام کرد: علیرغم تلاش‌های سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و سازمان همکاری اسلامی و نهادها و سازمان‌های بین‌المللی تعریف جامع و مانعی از تروریسم ارائه نشده است. این عدم تعریف مشترک دلایل متعددی دارد که عبارت است از تفاوت در فرهنگ ملل، تلاقی منافع و مهمترین دلیل آن تسلط مستکبران بر تصمیم‌گیری‌های بین‌المللی. وی افزود: آنها تلاش می‌کنند تا با بهره برداری از تروریسم برای استقرار هژمونی خود بر کشورهای جهان سو استفاده کنند. امروز تروریسم ابزاری برای دولت‌های غربی است. آنها هر کسی را که سیاست‌های استکباری را به چالش می‌کشد به تروریسم محکوم می‌کنند.

نشست‌های علمی فرهنگی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد با هدف تبیین موضوعات مختلف فرهنگی و اجتماعی و با حضور اساتید علمی و دانشگاهی در رایزنی فرهنگی ایران برگزار می‌شود.