قزوین- دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان قزوین گفت: در شش ماهه نخست سال جاری ۳ هزار و ۵۲۸ گازگرفتگی توسط حیوانات در استان ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در جلسه مخاطرات و تهدیدات بهداشتی ناشی از نگهداری حیوانات خانگی و انتقال آن به اماکن عمومی که با حضور دستگاه‌های متولی در دادسرای عمومی و انقلاب مرکز قزوین برگزار شد، اظهار کرد: موضوع سگ گردانی به عنوان یک پدیده نامطلوب اجتماعی، علاوه بر تهدید سلامت مردم، امنیت و آرامش شهروندان را به هم ریخته و موجب بروز نارضایتی و مطالبه عمومی در جامعه شده است، به همین منظور ما از تمام ظرفیت‌های قانونی برای مقابله با این پدیده استفاده خواهیم کرد.

وی ادامه داد: بر اساس نظر کارشناسان، سگ گردانی در اماکن عمومی به واسطه نقض قواعد و موازین بهداشتی، سلامت جامعه را تهدید می‌کند، طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، هر موضوعی که سلامت جامعه را تهدید کند، جرم تلقی شده و با متخلفین برخورد خواهد شد.

عسگری افزود: بسیاری از شهروندان چون از عوارض منفی و مخاطرات بهداشتی سگ گردانی اطلاع ندارند اقدام به سگ گردانی در اماکن عمومی کرده و سلامت خود و جامعه را به مخاطره می‌اندازند به همین دلیل حتی در بسیاری از کشورهای غربی، به عنوان اقدام ضد اجتماعی شناخته شده و با آن برخورد می‌گردد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان قزوین تصریح کرد: با توجه به بیماری‌های مشترک و قابل انتقال بین انسان و حیوانات خانگی، ما به صورت همزمان اطلاع رسانی و برخورد را در دستور کار قرار داده ایم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در شش ماهه نخست سال جاری ۳ هزار و ۵۲۸ گازگرفتگی توسط حیوانات در استان ثبت شده است که متأسفانه تعداد ۲ هزار و ۲۰۰ مورد آن مربوط به سگ‌های دارای مالک می‌باشد.

در ادامه معاون پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای مرکز استان قزوین گفت: منشأ اصلی پدیده سگ گردانی در جامعه برخی از پیام رسان ها و شبکه‌های خارجی هستند که با استفاده از عدم آگاهی خانواده‌ها، سگ گردانی را در جامعه رواج می‌دهند.

وی ادامه داد: همین خانواده‌هایی که در منزل حیوانات خانگی نگهداری می‌کنند، اولین قربانیان عوارض منفی آن هستند که علاوه بر خود، سلامت جامعه را تهدید می‌کنند.

حداد اضافه کرد: زیبنده جامعه نیست که میلیاردها تومان برای احداث پارک‌ها و بوستان‌ها هزینه شود، اما به علت بی احتیاطی برخی از افراد، خانواده‌ها نتوانند از این امکانات رفاهی که متعلق به عموم جامعه است استفاده کنند.

معاون پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای مرکز استان قزوین تصریح کرد: در گام اول مقابله با پدیده سگ گردانی باید به صورت گسترده در سطح شهر اطلاع رسانی شود و خطرات احتمالی تهدید کننده سلامت افراد دارای حیوانات خانگی به اطلاع عموم جامعه برسد.

وی اذعان کرد: هر چیزی که سلامت مردم را تهدید می‌کند باید با آن برخورد شود و نیروی انتظامی هم موظف است افرادی که سلامت جامعه را تهدید می‌کنند شناسایی و معرفی کند.

حداد گفت: با توجه به اینکه گرایش به حیوانات خانگی از سنین کودکی آغاز می‌شود، آموزش و پرورش باید نسبت به فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و آموزش دانش آموزان در مدارس و بسترهای فضای مجازی اقدام کند.

گفتنی است: بعد از ارائه گزارش دستگاه‌های حاضر در این جلسه، مصوب گردید، محتوای طرح‌های آموزشی و اطلاع رسانی توسط علوم پزشکی تهیه و جهت انتشار در کانال‌های اطلاع رسانی دستگاه‌های اجرایی منتشر گردد.