کرج- وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سایه تلاش محققان و کشاورزان بیش از یک میلیارد دلار صرفه جویی ارزی کرده‌ایم تا بذر از خارج خریداری نشود.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا نوری قزلجه پیش از ظهر سه شنبه در هفتمین جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی که در سالن اجتماعات مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذر کشور مستقر در کرج برگزار شد، اتفاقات تلخ غزه و فلسطین که بیش از ۱۳ ماه است ادامه دارد را یادآوری کرد و افزود: رژیم صهیونیستی با آخرین دستاوردهای نظامی دنیا به کشتار این مردم مظلوم ادامه می‌دهد ولی هنوز نتوانسته به خواسته خود با این وسعت و جمعیت کم دست یابد ولی اکنون به سلاح گرسنگی و امنیت غذایی روی آورده است که بسیار خطرناک است.

وزیر جهاد کشاورزی ضمن امیدواری از اینکه با این ترفند هم موفق نشود، اظهار کرد: از همه برنده‌تر در این جنگ‌ها سلاح امنیت غذایی است که اکنون برای همه قابل لمس شده که امنیت غذایی یعنی چه.

وی گفت: در دنیایی که اقلیم دچار تغییرات و عوامل بر خلاف مسیری است که ما به دنبال آن هستیم، تنها علم و دانش بشر را نجات می‌دهد.

نوری قزلجه با بیان اینکه زمانی حدود ۱۰ سال طول می‌کشد تا به یک رقم جدید بذر دست یافته و بتوانیم از آن رونمایی و دفاع کنیم، از کشاورزان که همیار در استفاده از بذور جدید هستند و آن را در عرصه‌ها گسترش می‌دهند قدردانی کرد.

وی با اشاره به اینکه ۵۰ سال از تأسیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی می‌گذرد، تصریح کرد: در این مدت یک هزار و ۲۳۸ رقم بذر رونمایی و به کشاورزان معرفی شده است.

هزینه ۱۳۰ میلیون دلاری برای واردات بذور سبزی و صیفی

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در سایه تلاش محققان و کشاورزان، بیش از یک میلیارد دلار صرفه جویی ارزی کرده‌ایم تا بذر از خارج خریداری نشود؛ به طوری که بخشی در کلزا و زراعت وابستگی زیادی نداریم ولی در سبزی و صیفی ۱۳۰ میلیون دلار ارز را برای واردات بذور آن هزینه می‌کنیم.

وی تصریح کرد: مؤسسات تحقیقاتی و جهاد دانشگاهی و شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها و بخش خصوصی در بذور سبزی و صیفی و هیبریدی آن می‌توانند فعال‌تر شوند که به زودی این نقیصه با همکاری این بخش‌ها برطرف شود.

نوری قزلجه ضمن قدردانی از سازمان انرژی اتمی برای استفاده از توانمندی‌های هسته‌ای در بخش کشاورزی گفت: همه برای یک موضوع مهم در کشور که همان امنیت غذایی است تلاش می‌کنند.

وی گفت: ما هم باید از این مرحله و راه سخت، با کمک علم و فن و دانش و با همت فعالان این بخش و کشاورزان و بهره برداران باید گذر کنیم؛ بنابراین کارهای دانش بنیان بسیار مهم هستند و از اولویت درجه اول در بخش کشاورزی به شمار می‌روند.

نوری قزلجه با بیان اینکه باید به ارقامی که مقاوم به شوری، خشکی، افزایش دما و … باشند، اهمیت داده شود تا امنیت غذایی خود را تأمین کنیم، افزود: نیاز به غذا روز به روز در دنیا افزایش یافته و منابع هم روز به روز در حال کاهش است؛ حتی شاید با تجارت هم قابل تأمین نباشد پس باید تولید کرد و تراز تجاری در بخش کشاورزی را مثبت کرده و امنیت غذایی را به ۱۰۰ درصد برسانیم.

وی این مسیر را بسیار سخت دانست و اظهار کرد: همت محققان و اندیشمندان از یک طرف و همت کشاورزان از طرف دیگر کمک می‌کند این مسیر سخت را طی کنیم و مثل همیشه برای کشور افتخار آفرینی کنیم.