بیرجند- مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی به تشریح چرایی برگشت زمین کتابخانه مرکزی بیرجند پرداخت.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود حاجی صبح سه شنبه در نشست خبری اظهار کرد: در حال حاضر در خراسان جنوبی ۸۵ باب کتابخانه وجود دارد که این کتابخانه‌ ها ۶۶ هزار و ۸۶۸ عضو دارد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یک میلیون و ۲۴۹ عنوان کتاب در کتابخانه‌های استان وجود دارد، بیان کرد: برنامه‌های هفته کتاب و کتابخوانی در سال جاری به صورت هم افزا است و دستگاه‌های فرهنگی به ارائه فعالیت‌های خود در حوزه کتاب خواهند پرداخت.

حاجی یادآور شد: تعداد کتابخانه‌های افتتاح شده از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ چهار باب بوده است که این ۴ باب کتابخانه عموم، شامل علاءالدین محمد آبیزی شهر آبیز، کتابخانع عبدالکریم اشراق بیرجندی، روستای امیرآباد، کتابخانه شهید حسین رستمی اسفدن و کتابخانه علوی شهر قهستان است.

وی اظهار کرد: ۲٠ پروژه در حوزه کتاب در خراسان جنوبی داریم و همچنین که کتابخانه قهستان با حضور رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور فردا ۲۳ آبان به مناسبت هفته کتاب امسال افتتاح خواهد شد.

حاجی با تأکید بر اینکه به مناسبت هفته کتاب طی روزهای ۲۳ و ۲۴ آبان بحث عضویت رایگان در کتابخانه ها اجرا خواهد شد، گفت: از ۲۴ آبان به مدت چهار شب در خیابان مدرس بیرجند طی هفته کتاب ویژه برنامه‌ای برای مردم و کودکان این شهرستان اجرا خواهد شد.

وی یادآور شد: میزان امانت منابع کتابخانه‌های نهادی استان در یک سال اخیر ۵۹۳ هزار و ۳۴۱ هزار کتاب بوده است.

مدیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی اظهار کرد: کتاب‌های قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب، قصه‌های از چهارده معصوم و سلام بر ابراهیم بیشترین امانت را در یک سال گذشته داشته است.

حاجی افزود: همچنین جذب بیش از ۵۳ هزار و ۵۹۹ نسخه کتاب اهدایی در کتابخانه‌های عمومی خراسان را داشتیم.

وی با تأکید بر اینکه ۴۷۰ برنامه فرهنگی در هفته کتاب و کتابخوانی خواهیم داشت، بیان کرد: برگزاری کافه کتاب با دانشگاه‌های استان، رونمایی کتاب فرهنگ عامه شهرستان بیرجند، دیدار با نماینده ولی فقیه و… از اهم این برنامه‌ها است.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی گفت: کتابخانه مرکزی خراسان جنوبی از مصوبات سفر دولت دهم بوده است.

حاجی با اشاره به اینکه زمین کتابخانه مرکزی بیرجند با تلاش فراوان اختصاص یافت، یادآور شد: متأسفانه به واسطه عدم شروع پروژه راه و شهرسازی به دنبال بازپس گرفتن زمین طبق روال قانونی هستیم.

وی یادآور شد: در برخی رسانه‌ها نقل شده که شروع نشدن پروژه به واسطه عدم اخذ مجوز ماده ۲۳ توسط نهاد کتابخانه‌ها بوده است.

حاجی با طرح این سوال که مگر می‌شود پروژه‌ای که ردیف ملی و در مقطعی تخصیص اعتبار داشته مجوز ماده ۲۳ نداشته باشد، یادآور شد: از طرفی قرارداد فی مابین فرهنگ و ارشاد اسلامی و راه و شهرسازی بوده و اگر مجوز نداشته چرا ما باید دنبال مجوز برویم.

وی گفت: مگر می‌شود که ما برای زمین دیگری به دنبال مجوز برویم‌.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی اظهار کرد: پروژه کتابخانه‌ها نیست و تنها ما بعد از پایان پروژه بهره بردار است.