به گزارش خبرنگار مهر، یوسف نوری ظهر چهارشنبه در ششمین جلسه کارگروه گندم آرد و نان استان مازندران با بیان اینکه ۳۰ درصد ضایعات نان در کشور داریم تکریم نان را از مسائل مهم و اعتقادی دین مبین اسلام دانست و اظهار داشت: فرمانداران مسئول حفظ بیت المال و منابع مملکت در شهرستانها هستند، لذا با تاکید بر پیروی از فرمایش پیامبر اکرم (ص) که فرموده اند نان را تکریم کنید، اجرای سیاستهای مقام معظم رهبری در خصوص اصلاح الگوی مصرف میبایست در اولویت شهرستانها قرار گیرد.
استاندار مازندران با تقدیر از اجرای طرح پدافند غیرعامل دوگانه سوز شدن خبازیها و افزایش پایداری تأمین و توزیع کالاهای اساسی گفت: پشتیبانی لازم برای تأمین سوخت و انرژی جایگزین خبازیها از طریق دستگاههای متولی و بانکها میبایست صورت پذیرد.
وی با اشاره به انجام پدافند غیرعامل حمل دریایی کالاهای اساسی، توجه به صنعت حمل و نقل دریایی را از موضوعات مهم دانست و تاکید کرد: با توجه به امکانات بندری که در استان وجود دارد، لزوم توجه بیشتر به حمل کالاها و حتی مسافر از طریق دریا به منظور کاهش ازدحام و ترافیک محسوس است.
یوسف نوری با تاکید بر لزوم توجه بیشتر فرمانداران به حوزه آرد و نان، اظهار داشت: فرمانداریها، صمت، تعزیرات، جهاد کشاورزی و… در نظارت بر حوزه آرد و نان مسئولیت مهمی دارند، اما مسئولیت اصلی در هر شهرستان به عهده فرمانداران است و باید ضمن حضور در جلسات کارگروه آرد و نان، نظارت دقیقتر بر این حوزه را هم مورد توجه داشته باشند.
استاندار مازندران با تاکید بر حفظ سلامت جامعه و لزوم برخورد جدی با متخلفین اظهار داشت: در بازدیدهای صورت گرفته از انبارهای آرد و خبازیها، در صورت عدم رعایت مسائل بهداشت محیط وفردی، برخورد جدی با متخلف صورت گیرد زیرا سلامت جامعه نباید مورد خطر قرار بگیرد.
وی با توجه به عدم صرفه اقتصادی برای نانواییهای با سهمیه پایین و احتمال به انحراف رفتن آرد در این نانواییها تاکید کرد: ما باید به سمت ایجاد مجتمعهای پخت نان با توانایی پخت چند نوع نان و ارائه خدمات بهتر به مردم حرکت کنیم.
نوری با بیان اینکه آرد خانه پز برخی روستاها به انحراف میرود و موجب ازدحام جمعیت و طولانی شدن صف در نانواییهای شهرهای مجاور میگردد، تصریح کرد: الگوی راهبری آرد و نان کامل نیست و برای کاهش منفذها و جلوگیری از انحراف آرد و نان و تضییع بیت المال نیاز به بازطراحی این الگو داریم.
وی با گلایه از وضعیت کیفیت نان خصوصاً در مرکز استان اظهار داشت: با همه تاکیداتی که در جلسات گذشته انجام شد همچنان کیفیت نان در استان خصوصاً در شهرستان ساری که مرکز استان است بسیار ضعیف است.
نوری تصریح کرد: به خبازانی که نان خوب و ماکولی تولید نمیکنند تذکر داده و مهلتی تعیین شود تا پخت نامناسب خود را جبران کنند.
وی همچنین افزود: دستورالعملی برای رده بندی نانواییها نوشته شود و دائماً مورد کنترل قرار گرفته و در صورت ارتقا و یا تنزل، حتماً در رتبه بندی نانوایی لحاظ شود