شیراز-مدیرکل زندان‌های فارس از آغاز اجرای طرح پابند الکترونیک و زندان مجازی در این استان خبر داد وگفت: تاکنون حدود۳۵۰۰نفر از زندانیان واجد شرایط تحت پوشش پابند الکترونیک در فارس قرار گرفتند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل زندان‌های استان فارس، اسحاق ابراهیمی گفت: پابند الکترونیک نوعی نوین از مجازات حبس به صورت مجازی است که از جمله تخفیف قضائی و ظرفیت‌های حقوقی محسوب می‌شود که به واسطه آن فرد ضمن اینکه تحت نظارت دقیق و الکترونیک و در محدوده‌ای تعیین شده قرار دارد، به زندگی در کنار خانواده و اشتغال مفید در جامعه می‌پردازد و از این طریق تبعات ناشی از حبس بر وی و خانواده‌اش به حداقل‌ها کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: بسیاری از افرادی که تحت پوشش پابند الکترونیک قرار گرفته‌اند، توانستند در مدت تحمل کیفر از این ظرفیت استفاده و با جلب رضایت شکات موجبات آزادی خود را فراهم سازند.

مدیرکل زندان‌های فارس گفت: از سال ۱۳۹۸ تا امروز حدود ۳۵۰۰ نفر از زندانیان واجد شرایط تحت پوشش پابند الکترونیک قرار گرفتند.

ابراهیمی با بیان اینکه زندانیان واجد شرایط، پس از درخواست خود و موافقت شورای طبقه‌بندی زندان، می‌توانند از ظرفیت و قابلیت پابند الکترونیک استفاده کنند، افزود: بر اساس تمهیدات قضائی پیش‌بینی شده مراجع قضائی می‌توانند افراد واجد شرایط را که به مجازات حبس محکوم شده‌اند، پیش از ورود به زندان تحت پوشش پابند الکترونیک قرار دهند.

مدیرکل زندان‌های فارس با تصریح اینکه اعمال پابند الکترونیک از مصادیق رعایت حقوق شهروندی در نظام مجازات اسلامی و عدالت کیفری است، افزود: در سال جاری هم تاکنون ۸۲۰ نفر از زندانیان با مساعدت مراجع قضائی از پابند الکترونیک استفاده می‌کنند که بنا داریم این آمار را با پوشش حداکثری افراد واجد شرایط در مدت باقی‌مانده تا پایان سال افزایش دهیم و شهروندان را از مزایا و امتیازات آن برخوردار کنیم.

ابراهیمی با بیان اینکه استفاده از پابند الکترونیک تأثیر مستقیم بر پیشگیری از وقوع جرم و تکرار و تسریع آن در جامعه خواهد داشت، تصریح کرد: پابند الکترونیک می‌تواند از شأن انسانی افراد واجد شرایط و همچنین خانواده‌های زندانیان که در وقوع جرم تأثیر و نقشی ندارند به درستی صیانت کند ضمن اینکه حضور فرد و نان آور خانواده در کنار آن از توسعه جرم به فرزندان بی سرپرست جلوگیری می‌کند.