قم- کلنگ احداث مجتمع آموزشی شهیدان شعبان‌زاده با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به زمین خورد.

به گزارش خبرنگار مهر، کلنگ احداث مجتمع آموزشی شهیدان شعبان‌زاده ظهر پنجشنبه با حضور حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اکبر بهنام جو استاندار قم، حجت الاسلام روانبخش و منان رییسی نمایندگان قم در مجلس شورای اسلامی به زمین زده شد.

این مجتمع شامل پروژه‌های مدرسه مرحوم حاج محمد علی عظیمی، هنرستان تخصصی صنعت کفش مرحوم حاج علی شعبان زاده و مدرسه شهیدان شعبان زاده می‌شود که با مشارکت بخش‌های دولتی و خیرین به بهره برداری رسید.

احمدرضا اجتهادی مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز قم در این مراسم گفت: به لحاظ نیاز سرانه آموزشی استان نسبت به میانگین کشور، نیازمند احداث ۱۲۳ مدرسه ۱۲ کلاسه هستیم.

مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز قم بیان کرد: از سوی دیگر نسبت به برنامه توسعه هفتم که میانگین سرانه آموزشی کشور باید ۶.۱ مترمربع باشد، در استان قم نیازمند ۲۷۰ مدرسه ۱۲ کلاسه تا پایان سال ۱۴۰۷ خواهیم بود.

اجتهادی اضافه کرد: این مجتمع در زمینی به مساحت ۹ هزار و ۵۰ مترمربع می‌باشد که هنرستان با زیربنای پنج هزار مترمربع و ۲ مدرسه با زیربنای چهار هزار و ۵۰۰ مترمربع و با ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع محوطه‌سازی احداث می‌شود.

وی با بیان این‌که مدارس باید بتوانند خودکفا باشند، خاطرنشان: در این راستا ۲ کار ویژه ایجاد فضای تجاری و سامانه‌های خورشیدی در مدارس در دستور کار است.

هنرستان صنعت کفش نخستین مدرسه تخصصی صنعت کفش در کشور به شمار می‌رود

در حاشیه این مراسم جواد شعبان‌زاده، فعال حوزه تولید کفش و از بانیان ساخت این مجموعه آموزشی، اظهار کرد: افتخار داریم که امروز شاهد آغاز ساخت هنرستان صنعت کفش به نام مرحوم علی شعبان‌زاده و همچنین مدرسه شهیدان شعبان‌زاده و مدرسه مرحوم حاج علی عظیمی هستیم.

وی با بیان اینکه این هنرستان از نظر تخصصی حائز اهمیت است، تصریح کرد: این پروژه راستای توسعه زنجیره تولید صنعت کفش و اشتغال‌زایی، به‌ویژه در استان قم که به عنوان قطب این صنعت شناخته می‌شود، طراحی شده است. 

شعبان‌زاده اضافه کرد: این هنرستان نخستین مدرسه تخصصی صنعت کفش در کشور به شمار می‌رود که با رویکرد اشتغال‌زایی، محله‌محوری و توجه به نیازهای فرهنگی و اقتصادی منطقه احداث خواهد شد.

شعبان‌زاده همچنین با اشاره به ویژگی‌های فرهنگی استان قم، اظهار داشت: قم به دلیل پذیرش بالای مشاغل خانگی توسط بانوان، ظرفیت خوبی برای گسترش صنعت کفش به صورت خانگی دارد و این موضوع نیازمند ایجاد مراکز آموزشی تخصصی در این زمینه بود.

وی ادامه داد: پروژه شامل ۱۸ کارگاه اختصاصی برای آموزش تولید کفش است و بخش تجاری این مجموعه، با مساحت ۴۵۰ مترمربع، به منظور پشتیبانی از هنرستان در نظر گرفته شده است. 

شعبان‌زاده اضافه کرد: همچنین دو کارگاه خیاط‌خانه کفش در جوار این هنرستان جانمایی شده که دانش‌آموزان از فضاهای عملی این کارگاه‌ها بهره‌مند خواهند شد.

سرانه آموزشی قم با سیستان و بلوچستان برابر است

حجت الاسلام‌والملسمین قاسم روانبخش در حاشیه مراسم کلنگ‌زنی مجتمع آموزشی شهیدان شعبان‌زاده که پیش از ظهر روز پنج‌شنبه بیست‌وچهارم آبان ماه برگزار شد، بیان کرد: سالانه حدود ۱۰ هزار دانش‌آموز جدید به مدارس قم اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه مهاجرت‌های مستمر به قم و حضور اتباع باعث شده است تا سرانه آموزشی در استان قم به حد مطلوب نرسد، تصریح کرد: سرانه آموزشی استان قم همانند سرانه آموزشی در استان محرومی همچون سیستان و بلوچستان است.

روانبخش با بیان اینکه اگر خیرین مدرسه ساز در قم نبودند وضعیت آموزش در قم بحرانی می‌شد، خاطرنشان کرد: ما در مجلس در تلاشیم تا با همکاری خیرین مدرسه‌ساز در حوزه اعطا زمین بشود پاسخگوی بخشی از نیاز آموزشی استان باشیم.

مدل آموزشی مجتمع آموزشی شهیدان شعبان‌زاده مبتنی بر صنعت است

سید احمد مهدی‌پور در حاشیه مراسم کلنگ‌زنی مجتمع آموزشی شهیدان شعبان‌زاده که پیش از ظهر روز پنج‌شنبه بیست‌وچهارم آبان ماه برگزار شد، بیان کرد:در کشورمان مدارس مبتنی بر صنعت کم است.

وی با بیان اینکه طراحی هنرستانی که قرار است در این مکان ساخته شود مبتنی بر آموزش یک حرفه و صنعتی به دانش‌آموزان است، تصریح کرد: این مدرسه قرار است به صورت خودگردان اداره شود.

مهدی‌پور اختصاص یک فضای ۴۵۰ متری تجاری با هدف افزایش کیفیت فضای آموزشی را از دیگر امتیازات این مجتمع آموزشی عنوان کرد و افزود: علاوه بر این، اختصاص دو کارگاه ۳۰۰متری پستایی‌دوزی _که کار دوخت‌ودوز کفش در آنجا انجام می‌شود_ به این مدرسه اختصاص داده شده است.

وی با بیان اینکه قرار است این فضا در اختیار دو واحد از تولیدکنندگان کفش قرار گیرد، گفت: البته ذکر این نکته ضروری است که کار تولید کفش در واحدهای مورد اشاره مشروط به استخدام بخشی از کارگران خود از دانش‌آموزان و اجازه بازدید و رفت‌وآمد دانش‌آموزان به درون کارگاه است.

مهدی‌پور در پایان ابراز امیدواری کرد که این سبک آموزشی در کشور گسترش پیدا کند، چراکه اشتغال برای این سبک تضمینی است.

آیین کلنگ مجتمع آموزشی شهیدان شعبان زاده در قم با حضور حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اکبر بهنام جو استاندار قم، حجت الاسلام شهرستانی نماینده آیت الله سیستانی در ایران، سردار محمدرضا موحد فرمانده سپاه استان قم، نمایندگان قم در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.