واکنش ها به خداحافظی رئیس اوج، حواشی سریال «دودکش»، خبر ساخت سریال «حضرت معصومه (س)» بدون ارائه جزئیات جدید و مطالبه گری رادیو از نکات مهم خبری این هفته بود.

خبرگزاری مهر -گروه هنر-عطیه مؤذن؛ «هفت روز سیما» عنوان یک بسته خبری-تحلیلی است که در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی می‌پردازد. همچنین در این بسته، نیم‌نگاهی هم به شایعات و اخبار غیررسمی داریم و در تلاش هستیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن از مهمترین اخبار هفته در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باخبر شوید.

امروز پنجشنبه ۲۴ آبان می‌توانید با شماره ۱۷۴ بسته خبری «هفت روز سیما» همراه شوید.

چهره هفته؛ احسان محمدحسنی

احسان محمدحسنی بعد از ۱۵ سال از سازمان هنری رسانه ای اوج خداحافظی کرد. این خداحافظی در یک روز گذشته بازتاب زیادی در میان خواص و چهره های رسانه ای داشت. شاید محمدحسنی برای مردم عام چهره شناخته شده ای نبود اما او در سال های ریاستش در اوج کمک کرد تا بسیاری از فیلم ها و سریال ها و موسیقی ها و قطعاتی که برای مردم شناخته شده است، شکل بگیرد و نسبت به آنها جریان سازی شود.

سازمان اوج شاید بیشتر با فیلم ها و قطعات موسیقایی اش شناخته شود اما نمی توان نقش این سازمان را در ساخت سریال ها منکر شد. سریال هایی که به دور از حاشیه نبوده و در عین حال تلاش کرده تا دغدغه های خود را هم به مخاطب برساند.

سریال «آقازاده» جزو اولین آثار این سازمان بود که در شبکه نمایش خانگی عرضه شد و تلاش کرد به بخشی از ماجرای آقازاده ها و پرونده های امنیتی ورود کند. محمدحسنی بعدها درباره این سریال بیان کرد که سودش را هم درآورده و به کشورهایی خارج از ایران فروخته شده است. فصل پنجم سریال «پایتخت» از دیگر محصولات سازمان هنری رسانه ای اوج بود که علی رغم حاشیه های فراوان و حتی انتقادات به سهم پررنگ پروژه در بخش ترکیه اما هنوز هم تنها سریال تلویزیونی در ذهن مخاطب است که داعش را با همان ویژگی های واقعی و بی رحمانه اش به تصویر کشید. سریالی که با رویکردی مشخص و برنامه ریزی شده در سناریو حضور ایرانی ها را در سوریه به نمایش گذاشت و بعدها در خاطره ای که از شهید حاج قاسم سلیمانی نقل شد عنوان شد که او اجازه نداده است در این فیلمنامه کسی به شهادت برسد تا نشانی از امنیت منطقه باشد.

او در این سال ها با کارگردانان شاخصی کار کرد از چهره هایی مثل حاتمی کیا تا افرادی که شاید به زعم برخی جزو غیرخودی ها محسوب می شدند و اوج تلاش کرد این افراد هم در دایره انقلاب و نظام کار کنند.

خداحافظی رئیس سازمان اوج در همین یک روز با واکنش های اهالی رسانه، تهیه کنندگان و چهره های فرهنگی مواجه شد و حالا باید دید با تغییر رئیس این سازمان چقدر رویکردها و مناسبات و خروجی محصولات متفاوت خواهد شد.

حاشیه هفته؛ دودکش و دستمزدهای غیرمتعارف

این هفته مصاحبه ای به نقل از سرپرست گروه طنز سیمافیلم منتشر شد که در آن اعلام شده بود قرار است برند سریال «دودکش» احیا شود. سرپرست گروه طنز سیمافیلم البته درباره جزئیات مذاکرات انجام شده چیزی نگفت و عنوان کرد که هنوز جزئیات فصل جدید این سریال منتشر نشده است. بعد از این سخنان و با فاصله ای اندک مهدی نقویان رئیس سیمافیلم در مصاحبه ای بیان کرد: فصل دوم‌سازی یکی از عملکردهای جدی تلویزیون است که روی آنتن می‌بینید و در آینده هم بیشتر خواهید دید. سریال «دودکش» هم از این قضیه مستثنی نیست و ما هم استقبال کردیم که فصل جدید آن ساخته شود؛ منتهی کیفیت فیلمنامه برای صداوسیما مهم است. فیلمنامه در دفتر فیلمنامه و جای دیگری غیر از سیمافیلم باید به تایید برسد و در حال حاضر طرح جدیدی از سوی تیم سازنده پیشنهاد شده اما باید از نظر کیفی فیلمنامه مورد تایید نهایی قرار بگیرد. نه تنها «دودکش» بلکه از بقیه برندها هم استقبال می‌کنیم و «دودکش» هم یکی از آن کارهاست و اکنون در مرحله ارائه طرح است و هنوز به تصویب نرسیده است.

این سخنان نقویان درحالی است که شنیده می شود برخی بازیگران این مجموعه دستمزدهای خارج از عرف نیز تقاضا کرده اند که در صورت درست بودن این شایعه حتماً لازم است جلوی دستمزدهای نامتعارف در تلویزیون گرفته شود. دریافت دستمزدهای بالا از تلویزیون تقریباً به یک رویه تبدیل شده است که در مناسبت ها بیشتر رخ می دهد. با این حال روتین شدن چنین اتفاقی خود تلویزیون را با چالشی جدی مواجه می کند.

نکته مهم دیگر همان ارائه فیلمنامه باکیفیت است که اگر اتفاق نیفتد احیای برند بیشتر به نابودی برندهای تلویزیونی می انجامد.

خبر هفته؛ سریال حضرت معصومه (س)

رئیس صداوسیما در نشستی که با حضور برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد از سریال های تاریخی و نقش های زنانه گفت. او ابتدا به سریال «موسی کلیم الله» اشاره و عنوان کرد که در این سریال چهره متفاوتی از آسیه به نمایش گذاشته می شود. جبلی در ادامه از روند تولید سریال «حضرت معصومه (س)» نیز خبر داد که البته جزئیات جدیدی از این سریال را اعلام نکرد.

سریال «حضرت معصومه (س)» چند سالی است که قرار است به تولید برسد و پیش خبر آن اعلام شده است. جواد افشار قرار بود این مجموعه را کارگردانی کند و اتفاقاً آن را جزو دغدغه های خود دانسته بود. با این حال افشار در همین چند سال مشغول فیلم و سریال های دیگری بوده است.

او این روزها هم قرار است فیلم «صیاد» را به جشنواره فیلم فجر برساند که درباره شهید صیاد شیرازی است و قطعاً کار پرزحمتی است که از ماه ها پیش هم مشغول پیش تولید و تولید آن بوده است.

پیش از این سینمایی هم مشغول سریال دیگری در تلویزیون بود و هنوز فرصتی برای ساخت سریال «حضرت معصومه (س)» پیدا نکرده است. صداوسیما اگر عزمی جدی برای ساخت سریال های تاریخی این چنینی دارد باید کارگردانی را انتخاب کند که مشغول پروژه های مختلف نباشد.

به ویژه که ساخت سریال درباره این شخصیت ها نمی تواند با سطحی انگاری پیش برود و نیاز است سازندگان با کیفیت و استانداردهای لازم سراغ این آثار بروند.

درنهایت اینکه هر از چند گاهی به ساخت برخی سریال ها اشاره شود اما جزئیاتی از روند تولید آنها ارائه نشود، می تواند از میزان اعتماد مخاطب به سازمان صداوسیما بکاهد. ضمن اینکه لازم است برنامه ریزی دقیق تری برای برخی از آثار فاخر صداوسیما انجام شود.

مرور برنامه های رادیو؛ پرچم بالاست

این هفته اخباری در حوزه دولت و برخی دغدغه های ملی در برنامه صبحگاهی رادیو تهران مطرح شد. شهرام دبیری معاون پارلمانی دولت در مصاحبه ای درباره رویکردها عنوان کرد که طرح حجاب و عفاف اولویت دولت نیست.

برنامه «بام تهران» در بخش دیگری هم با مهری طالبی رئیس اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفتگو کرد. این اولین گفتگوی مهری طالبی درباره جزئیات کلینیک ترک بی حجابی بود که توسط این برنامه پیگیری شد و طالبی درباره ابعاد این طرح گفتگو کرد. طرحی که تیتر آن یک روزه در صدر شبکه های اجتماعی و رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفت و برنامه «بام تهران» سعی کرد به نوعی به ابهام ها و سوالات مردم نسبت به این طرح که با واکنش های مختلفی هم مواجه شد، پاسخ دهد.

شاید در میان برنامه های رادیویی و حتی تلویزیونی کمتر برنامه ای باشد که سعی کند به چالش با مهمان تلفنی برنامه بپردازد و حتی مطالبه ای مردمی را پیگیری کند. تلویزیون یا در رویکردی افراطی سراغ نقدهای جهت دار می رود و یا اساساً برنامه ها با محافظه کاری به سمت موضوعات چالشی حرکت می کنند.