به گزارش خبرنگار مهر، سلمان خزایی اظهار کرد: با روند منفی فرزند آوری طی سالهای اخیر، نرخ رشد جمعیت در حال ورود به شیب منفی است و پنجره جمعیتی کشور در حال بسته شدن است.
مدیر کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به لزوم توجه به موضوع جوانی جمعیت اظهار کرد: طبق تعریف who سن سالمندی در هر کشور، ۱۵ سال کمتر از سن امید به زندگی است که در کشور ما امید به زندگی تا سن ۷۵ سال افزایش یافته اما کاهش فرزند آوری موجب افزایش شتاب سالخوردگی جمعیت شدهاست.
وی با بیان اینکه در سال ۲۰۵۰ ایران دومین کشور در جایگاه رشد سالمندی خواهد بود عنوان کرد: متأسفانه استان همدان در زمره پنج استان نخست سالمند کشور است و اگر تدابیر لازم اتخاذ نشود شرایط به همین شدت خواهد بود.
مدیر کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: دوران پنجره جمعیتی برای متولدین دهه پنجاه و شصت در حال بسته شدن است و ثبات جمعیتی با این روند در مخاطره جدی قرار دارد، بنابراین لازم است طی ۱۵ سال آتی نرخ جمعیت رشد جدی داشته باشد وگرنه با رشد منفی جمعیت مواجه خواهیم بود.
وی بیان کرد: مردم هر کشور، ثروت آن جامعه هستند و چالشهای جدی مثل بالا رفتن سن ازدواج، افزایش فاصله بین ازدواج و تولد فرزند اول و فاصله سنی فرزندان بعدی مهمترین موانع جمعیتی در کشور ما محسوب میشوند.